Kerensa* -> RE: Denarno socialna pomoč.... (30.1.2009 17:30:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: princeska29 mene pa zanima nekaj!dne 19.01.2009 sem bila na socialnem da bi oddala vlogo za socialno denarno pomoč a ker mi je manjkal izpisek iz banke mi vloge ni sprejela in je rekla da naj prinesem vse skupaj!!ker pa smo zboleli za gripo najprej najmlajša nato sin in sedaj še jaz sem včeraj mamo prosila da mi je vlogo poslala po pošti priporočeno.vlogi sem dodala vse kar mi je naročila in napisala obvestilo zakaj nisem mogla vloge prinest sama osebno!!!!!!!!a mi lahko zaradi tega vlogo zavrnejo oziroma jo ne obravnavajo????hvala za odgovor Socialna delavka ti vlogo MORA sprejeti, ne glede na to, da ni popolna (če želiš zadevo poenostaviti, pa je zakonsko dovoljeno tudi, da jo pošlješ priporočeno po pošti). Te je pa dolžna obvestiti (pisno), kateri dokumenti (oz. katera dokazila) manjkajo pri vlogi in ti si te dokumente (dokazila) dolžna dostaviti v roku 8-ih dni po prejemu obvestila. Če jih ne dostaviš, se tvoja vloga (s sklepom) zavrne in tudi o tem si dolžna biti pisno obveščena. Če jih pa dostaviš, pa se smatra, da je bila popolna vloga oddana na prvotni datum (v tvojem primeru 19.01.). Vprašanje, zakaj vloge nisi oddala osebno, ti sicer sme postaviti, vendar pa tudi ti smeš odgovoriti, da zato, ker so zakonsko dovoljene še druge možnosti. Način oddaje vloge namreč sploh ni bistven - če socialni delavki karkoli ne štima oz. če želi pred sprejetjem še karkoli dodatno preveriti, ima še vedno možnost (ob torkih in četrtkih, ko nima uradnih ur) to preveriti na terenu (torej pri tebi doma).
|
|
|
|