|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dolžina materničnega vratu in prezgodnji porod
13.1.2009 16:53:57   
Flufi
Pozdravljene!

Danes sem bila na pregledu (32. teden) in je ginekol. ugotovila, da se mi je mat. vrat skrajšal od preteklih pregledov, dolg je še vedno dobra dva centimetra. Glede na to, da sem ves čas aktivna in ne počivam veliko, ali je možnost prezgodnjega poroda? Ona sicer pravi, da ni pravilo, imate ve s tem kakšne izkušnje? Moj mali je namreč zelo nizko in imam ves čas občutek, da bomo šli predčasno rodit.

Lp

< Sporočilo je popravil Flufi -- 13.1.2009 16:54:21 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dolžina materničnega vratu in prezgodnji ...
13.1.2009 16:59:38   
Pupa7
moj nasvet je da probaš čim več počivat in ležat, in ja je možnost prezgodnjega poroda. Jaz sem bila pri 24. tednu v bolnici zaradi popadkov, ki so jih k sreči ustavili, tud jaz nosim precej nizko, vendar je MV za enkrat super. Res pa je da sem zelo pridna in veliko počivam in nič ne dvigujem...

skratka upam, da boš pametna in počivala vsaj še 4 tedne potem pa ni več nobene panike in lahko greš tud prej rodit.

srečno!!! user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu Flufi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.1.2009 17:06:41   
piamaria
Jaz tudi svetujem počitek in oddih, ker sem sama drugič od 25t do 36 t zdržala z 2,2 cm- 1,8 sm...potem pa....sem v 37 hitro rodila:)user posted image
Srečnouser posted image

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.1.2009 19:00:31   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Flufi

Pozdravljene!

Danes sem bila na pregledu (32. teden) in je ginekol. ugotovila, da se mi je mat. vrat skrajšal od preteklih pregledov, dolg je še vedno dobra dva centimetra. Glede na to, da sem ves čas aktivna in ne počivam veliko, ali je možnost prezgodnjega poroda? Ona sicer pravi, da ni pravilo, imate ve s tem kakšne izkušnje? Moj mali je namreč zelo nizko in imam ves čas občutek, da bomo šli predčasno rodit.

Lp

Če ti kaj pomaga; jz sem imela popustljiv MV in je bil v 24. tednu skrajšan na manj kot 1 cm. V 28. tednu odprta za prst. Morala sem počivati, "grozili" so mi s (pre)zgodnjim porodom, rodila pa sem samo 12 dni pred rokom.

Ne vem, zakaj te je ginekologinja sploh "strašila" dolžina tvojega MV je popolnoma OK! Zaradi previdnosti pa s športom ne pretiravaj, gibaj pa se le!

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 13.1.2009 19:02:51 >

(odgovor članu Flufi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.1.2009 19:24:03   
lelaval
poskusi čim več ležat - jaz sem v 3user posted image mogla ležat (ker sem delala v pisarni in sem morala na porodniško, čeprav bi sama delala, je G rekel, da sedenje ni počitek) - sem imela povešeno maternico in raztegnjene vezi od prvih 2 porodov ter konizacijo pred 3. user posted image - kar pa je že krajši MV. In z ležanjem od 2. meseca user posted image sem rodila le 8 dni pred PDP

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Flufi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.1.2009 20:25:55   
CatJa
Meni ga je pri 35 tednih izmeril 18,2 mm, sem morala počivat, rodila pa dan pred rokom.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Flufi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.1.2009 20:35:18   
Anonimen
Pravkar sem iz bolnišnice, kjer so mi ugotovili 16 mm dolžine materničnega vratu. ...seveda strogo ležanje in ja grozi ti lahko tudi prezgodnji porod....seveda ni pa nujno.

Važno je, da čimveč počivaš....leže....strogo prepovedano sedenje.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.1.2009 22:28:52   
Najaa
2 cm je že kar dobro skrajšan. Moraš počivat, čim več ležat in čim maj migat.
Smešno, kako različna mnenja G so. No, po večini na srečo pri tako kratkem mat. vratu še vedno svetujejo počitek. Nekateri pošljejo nosečnico celo v bolnico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2009 22:46:56   
tteeaa
Jaz sem bila  v bolnici 2 tedna zaradi MV 2,2cm. Ker se ni poslabšalo, sem nato šla domov, sem pa strogo počivala. No, na koncu so mi pa morali celo sprožiti porod, ker se je zmanjašala količina plodovnice) in sem rodila pet dni pred rokom. Zdaj imam že 7 mesecev staro lepotičko :)

Kar te ne ubije, te naredi močnejšo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.1.2009 8:11:54   
detelja
meni je v 22 t namerila 27,7mm pa je rekla, da je zaenkrat še vse v redu...dr. pušenjak pravi, da vse kar je nad 15 mm je v redu...in da dolžina MV sama po sebi nič ne pove, drugo je, če se začnemo odpirat....nekatere pa imajo dolg mv pa ga imajo zmehčanega to je isto dokler se ne odpirajo je vse ok...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu tteeaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.1.2009 9:31:43   
evica23
Pozdravljena, sama sem imela v prvi nosečnosti tudi skrajšan MV v 32t 1,1mm, pa sem mogla ležat in mirovat do 36t, potem sem pa na rok rodila. Sravvetujem ti da raje malo potrpiš in počivaš, da dopolniš 36t. Lep pozd

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.1.2009 9:38:11   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

meni je v 22 t namerila 27,7mm pa je rekla, da je zaenkrat še vse v redu...dr. pušenjak pravi, da vse kar je nad 15 mm je v redu...in da dolžina MV sama po sebi nič ne pove, drugo je, če se začnemo odpirat....nekatere pa imajo dolg mv pa ga imajo zmehčanega to je isto dokler se ne odpirajo je vse ok...

Sej če se MV krajša, se začneš odpirat.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?