Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Ko je imela prinašalka mladiče(4 tedne) in ko smo jih dali v oglas, za rezervacije, so klical prepradajalci in so hotl vse in to takoj . Od nas so šli ko so imeli 12t ali več, prej nisem dovolila, pa čeprav so eni odpovedali. Če bi jim bilo res tako za psa bi počakali. Nisem jih dala prepradajalcam ampak družinam. Samo tukaj sta dve stvari, prvo kot prvo večina jih da mladiče takim preprodajalcem v trenutku ko ne sesajo več in bi se bilo treba z njimi ukvarjat ali v njih vložit kaj denarja in pol se z njimi dogaja popolnoma isto kot s tistimi prešvercanimi iz Madžarske. Drugo kot drugo pa je, da dejansko naključna legla, ko izredno odgovornim lastnikom psica pobegne in se jim spari je izredno malo. Večina psic se spari iz malomarnosti lastnikov ali pa še slabše - celo načrtno iz razlogov ker mislijo da mora enkrat imet mladiče. In takšni ki načrtno parijo mešance, zato da jih potem drago prodajajo, ker so pač podobni neki pasmi, oprostite, to je pač meni vredno obsojanja. Pa da se razumemo, pes ni popolnoma nič kriv, za vsakega psa, ki je na svetu je treba enako dobro poskrbet, obsoja pa se sbičnost teh rejcev in sebičnost kupcev, ki velikokrat svojo apatijo in nepripravljenost se izobrazit drago plačajo. K sreči je nekaj ljudi, ki se iz tega vsaj kaj naučijo. Ravno zadnje dni je eden prišel na enega izmed pasjih forumov, ki so ga nap**** pri nakupu yorkija, ki mu je umrl po tednu dni, kljub vloženim več sto evrov v veterinarje. In je drago plačal svojo lekcijo, lekcijo, ki bi jo lahko dobil zastojn, če bi si vzel par ur časa in prej kaj prebral na tem istem forumu. Zdaj bo raje počakal, premislim in kupil mladička iz poštenega legla. In vsi, ki kupujete takšne mladiče brez rodovnika, kvazi čistokrvne se morate zavedati da imate veliko srečo, da težav nimate. pa ne me narobe razumet, jaz sem vesela za vas, da jih nimate, nobenemu ki ima svojega psa rad ne privoščim neštetih obiskov pri veterinarju, negotovosti, strahu, itd. Ampak ne pa mi širit informacij na podlagi enega, vašega psa, ko jih pa vzreditelji na enega zdravega poznamo vsaj pet, ki niso zdravi in tukaj je problem, zato se tolikokrat obsoja tudi kupce, ker s svojim nakupom posredno podpirate takšno prodajo, ker ste s svojim nakupom naredili samo prostor za novega uvoženega iz madžarske ali odvzetega mami pri 4-ih tednih. Tu ste večinoma mamice, zdaj si pa ve predstavljajte, da nekdo vam otroka pri recimo 5-ih letih vzame stran zato ker pač že zna sam jest, pa na wc it, pa reče da je sposoben samostojnega življenja, namesto pri recimo 14-ih, ko je dejansko že sposoben? Približno podobno je, če pasjega mladička odvzameš pri 4-ih ali 6-ih tednih, saj bo preživel, ampak je še daleč od tega, da bi bil dejansko zrel za odhod od mame.
|