Tablete, sirupi, kam z njimi? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Anonimen -> Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 10:40:07)

Kam naj vržem tablete in razne sirupe ki jim je pretekel rok. Vem, da to zelo onesnažuje okolje in ne smem dat v kontejner, samo kam pa naj jih dam? Pri nas ni nobenih takih kontejnerjev.
Enkratna leto to pobirajo v Lj. A kdo ve kdaj? A je kakšna spletna stran o tem.

Volga -> RE: Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 10:41:16)

Nesi v lekarno.

Mišni -> RE: Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 10:42:12)

V kontejner. V lekarnah ne jemljejo, vsaj večinoma ne. Bodo pa, je nek nov zakon ali predpis sprejet.

maca m -> RE: Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 10:44:52)

Ali pa vprašaj v zdravstvenem domu. Po mojem bi morali tudi tam imeti kakšen koš za nevarne odpadke. 

s. -> RE: Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 10:58:41)

Saj komunala zbira nevarne odpadke- pokliči pa jh vprašaj kam lahko oddaš. Pri nas imajo parkrat letno te akcije in brezplačno oddam take stvari, tudi kozmetiko, olja, baterije...

laura28 -> RE: Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 11:29:56)

Tut jaz imam ta problem, sem jih nesla v lekarno pa mi jih niso vzeli.

Anonimen -> RE: Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 11:32:27)

Bo vprašala v ZD, pa še na komunalo. 

katra55 -> RE: Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 14:41:46)

Komunala zbira nevarne odpadke. Nikakor tega ne mečite v kontejner, sploh pa ne kakih antibiotikov!

Kje lahko oddate stara zdravila:
V Mestni občini Ljubljana vse leto v zbirnem centru Barje.
Ljubljanska Snaga ob določenih datumih dvakrat na leto zbira nevarne odpadke iz gospodinjstev tudi v 9 primestnih občinah.
V Mestni občini Koper v zbirnem centru Dvori.
V Mestni občini Maribor v zbirnem centru Metava.
Obvestila o zbiralnih akcijah lahko najdete na spletnih straneh komunalnih podjetij na vašem območju.

Maxica -> RE: Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 14:49:35)

Sem že jaz enkrat spraševala okrog tega TUKAJ, pa jih še vedno doma hranim. Baje bo do konca letošnjega leta sprejet en zakon, in jih bomo lahko nesli v lekarno.

t5t6 -> RE: Tablete, sirupi, kam z njimi? (13.1.2009 14:52:30)

Jaz sem sem velik privrženec ločenega zbiranja odpadkov ampak zanimivo koliko energije mora človek porabit dokler te odpadke raztala na prava mesta. Tudi jaz ne vem kam s tabletami (držim jih v eni vrečki), ne vem kam z oljem (držim ga v eni flaši pod pultom), pa baterije, pa žarnice, pa kosovni odpadki... no vso to kramo držim po vrečkah v hiši in čakam, da enkrat na leto pride ta kamijon za nevarne odpatke, mož pa mi teži, da imamo samo še smeti po hiši. Lahko bi malo pogosteje prijhajali po take odpadke

Stran: [1]