|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Domače kravje mleko
12.1.2009 21:59:41   
maca m
Možev stric ima krave, hranjene samo s svežo travo in senom. Krave ne dobivajo nobene silaže, krmil in ostalih dodatkov. To mleko je res kvalitetno.

Kdaj bi ga ve ponudile dojenčku?

Vem, da pediatri odsvetujejo KM, ampak predvsem zato, ker sodobni kmetje dodajo vsako svinjarijo, samo da bi bilo več mleka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Domače kravje mleko
12.1.2009 22:02:51   
melanija
MOji so dobili domače kravlje mleko že pred enim letom starosti, najprej z keksolinotom (kolikor so ga pojedli - ne prav veliko), pa v kuhi in pri peki sem ga rabila. 

Ja jaz bi ga dala. Saj včasih so tudi samo s tem mlekom gor zrasli pa ni nobnemu nič falilo. Soseda pa ni mogla dojiti in je otroku od 3 mes naprej dajala domače kravje mleko, samo ga je razdredčila, ti pa ne znam povedat razmerja. Pa sedaj otroku  pri 5 letih nič ne manjka.

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2009 22:20:31   
Anonimen
Mnenja pediatrov so različna.user posted image
Jaz ga dajem od 6 meseca naprej. Nam ga je pediater svetoval namesto teh umetnih praškov. Je pa res, da smo predhodno bili na testiranju za alergijo, ker smo imeli izpuščaje. Vendar je to prešlo HB.
Naša ga dobro sprejema že od vsega začetka. V bistvu smo nadomestili Novalac 2, itak pa ga spije vsakič manj, ker imamo vsakič več goste hrane.

In ja, mi otroci smo zrasli na tem mleku., pa nam nič ni.user posted image

(odgovor članu melanija)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.1.2009 7:16:28   
hubi
Meni je P rekla, da ga v hrani lahko dodajam od 6 m dalje (pire, kaše...).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.1.2009 8:19:32   
Anonimen
Vem, da pediatri odsvetujejo KM, ampak predvsem zato, ker sodobni kmetje dodajo vsako svinjarijo, samo da bi bilo več mleka.

ne, pač pa zato ker nerazvit otroški organizem ni sposoben prebavljati mlečnih beljakovin v kravjem mleku, temu pa velikokrat sledijo alergije. zato.

(odgovor članu maca m)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.1.2009 9:29:51   
AnciM
Jaz ga bom poskusila dajat po dopolnjenem 6 m. Seveda domačega od popolnoma zdrave krave, brez krmil in silaže. Ga je pa potrebno razredčit 1/3 vode in malo sladkat. KM je namreč premastno za otroka in premalo sladko za razvoj otroških možgančkov. Pazit je pa še potrebno na železo in vitamin C, ki ga v tem mleku primanjkuje in mora otrok imet druge vire tega v prehrani.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.1.2009 9:35:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Jaz ga bom poskusila dajat po dopolnjenem 6 m. Seveda domačega od popolnoma zdrave krave, brez krmil in silaže. Ga je pa potrebno razredčit 1/3 vode in malo sladkat. KM je namreč premastno za otroka in premalo sladko za razvoj otroških možgančkov. Pazit je pa še potrebno na železo in vitamin C, ki ga v tem mleku primanjkuje in mora otrok imet druge vire tega v prehrani.

OMGuser posted image tažk verjamem da kdo dons še tkole razmišlja....sori, sam a se ti ne zdi da si pa otrok mogoče zasluži mleko ki mu gre - prilagojeno ( hm, le zakaj je prilagojenouser posted image pol bi pač kar vsi z vodo mešali pa cukrali mleko)....sploh sladkor je briljantna idejauser posted image

a res misliš, da boš mleko, ki je narejeno za 50 kilskega teleta prilagodila svojmu otroku z vodo in cukromuser posted image

le zakaj gre medicina naprej, pa znanost, k eni še kr na drevesu živite....

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.1.2009 11:05:55   
cursa
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

OMGuser posted image tažk verjamem da kdo dons še tkole razmišlja....sori, sam a se ti ne zdi da si pa otrok mogoče zasluži mleko ki mu gre - prilagojeno ( hm, le zakaj je prilagojenouser posted image pol bi pač kar vsi z vodo mešali pa cukrali mleko)....sploh sladkor je briljantna idejauser posted image

a res misliš, da boš mleko, ki je narejeno za 50 kilskega teleta prilagodila svojmu otroku z vodo in cukromuser posted image

le zakaj gre medicina naprej, pa znanost, k eni še kr na drevesu živite....

Sem ena izmed otrok, ki so zrasli brez kapljice maminega mleka.
Že od rojstva so mi dajali kravje mleko, zalitega z vodo in dodanim cukrom. Prav nič mi ne manjka, nikoli nisem bila resno bolna, tudi bolehala nisem. Že večkrat se je pokazalo, da napredek ni nujno tudi dober. Sama mislim, da je mleko pri kmetu, ki ne uporablja krmil in silaže, veliko kvalitetnejše kot vsa druga mleka, ki jih kupiš v trgovini. Če se je včasih tako delalo, ko še niso poznali adaptiranega mleka, zakaj pa se ne bi še danes? Zakaj so se včasih uporabljale bombažne plenice, in spet prihajamo nazaj? Zakaj se je včasih jedla repa, zelje,..., zdaj pa spet dajejo poudarek na tako prehrano? In še mnogo je takuh primerov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2009 11:20:53   
Anonimen
Zakaj je bil včasih rumenjak prepovedan do 1 leta, zdaj je pa ravno obratno.user posted image

(odgovor članu cursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.1.2009 13:07:40   
AnciM
Vsak dela tako kot misli, da je prav. Sama pač raje dam svojemu otroku čim bolj naravno hrano. Sama delam kašice zanj in bom tudi dala KM, ker je definitivno bolj naravno kot pa adaptirano. Sploh pa kaj imate toliko proti sladkorju v normalnih količinah? Saj nisem rekla, da daš notri toliko sladkorja, da žlica pokonci stoji. Možgani pa itak delajo samo na sladkorju. V vsaki hrani je!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2009 17:26:23   
pikolina66

Možgani pa itak delajo samo na sladkorju. V vsaki hrani je!

??? mogoče samo jaz ne razumem ???

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.1.2009 17:31:23   
Felicita
možgani najlažje izkoristijo glukozo v najčistejši obliki (dextro energy - glukoza gre direkt skozi ustno sluznico v možgane in zato kao 'lažje mislimo'). izkoristijo pa lahko tudi glukozo iz vsega drugega (maščoba, škrob,... o tem sm že pisala v drugi temi). torej tvoje 'možgani laufajo na sladkorju' ne drži glih. res pa je, da dojenčki oz. novorojenčki porabjo okrog 400 kalorij na dan samo za razvoj možganskih celic in predvsem povezav med njimi.

kakorkoli, preveč sladkorja ni dobro in tudi iz laktoze (mlečnega sladkorja) telo pridela glukozo. če mleko dodatno sladkaš u bistvu ne delaš nič koristnega.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu pikolina66)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.1.2009 19:32:02   
Kranjcanka
no, smernice so vseeno smernice. te pravijo da do prvega leta ne. za moje pojme izzvzeto tisto, kar date v pire itd, ker tam mleka ni ne vem koliko, v flasko ga gre po veckrat dnevno tudi cetrt litra...

kar se pa tice razredcevanja je pa tocno doloceno za otrokovo starost v kaksnem odstotku je voda in v kaksnem mleko. ni nobena huda umetnost, gre le za to, da je razredceno kravje mleko po sestavi bolj podobno cloveskemu, kot pa nerazredceno in to je fora prilagajanja. da dobis nekaj, kar je bolj podobno. so pa prilagojene mlecne formule se boljse, se razume, saj so razvite za nadomestilo.

sicer pa vse sorte otrok gor zraste. tisti na formulah, dojeni in tudi tisti na kravjem mleku. problem je pac ce je otrok preobcutljiv.

lp

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.1.2009 22:01:56   
andrejka75
Jaz sem začela pri devetih mesecih delat mlečne kašice iz domačega kravjega mleka, ni bilo nobene reakcije zato sem s tem tudi nadaljevala. Je pa res, da se, do 13 meseca uporabljala adaptirano mleko, če sem mu dala samo melko po flaši. Tako, da odločitev je od vsake mame. 

(odgovor članu Kranjcanka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?