Čupka -> RE: pasulj (13.1.2009 9:22:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: muška nikoli ga ne zgostim, ker je že po naravi mojega kuhanja gost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Evo kak ga delam jaz: -kilo belega fižola namočim večer prej -prepražim kg.čebule, nanjo dam namočen fižol, zalijem z vodo (tolko da je fižol prekrit+ največ 2 dcl zraven), dodam začimbe + paradajz koncentrat in kuham pa seveda mešam vmes. Po potrebi dolijem malo vode, ampak nikoli pretirano preveč. Ko je fižol mehek dodam 3 (cele) naseckane stroke česna in mesek (rebrce, prekajeno slanino,....) še kuham malo in to je za prvi dan to. Po navadi ga jemo drugi dan, ko je še dodatno zgoščen, ampak če bi ga jedli že prvi dan je dovolj gost. Muška, dovolj gost je zato, ker ga zgosti čebula, ki je daš veliko. Sicer pa se za pasulj čebule ne praži, ampak se jo nasekljano vrže v lonec (kar je tudi prijaznejše za želodec), kjer se kuha fižol. Seveda pa je lahko več verzij - stvar okusa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|