melodi -> RE: samohranilka, ki to NI ! (30.1.2009 16:41:20)
|
No, samo toliko v razmislek, tistim ki podpirate lažno samohranilstvo: Par, ki živi skupaj v izvenzakonski zvezi, oba službo za nedoločen čas, ona magistra, plače - že ko smo pri fušariji - zavidljive [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], in kaj ti gresta ona dva prijavit - samohranilstvo......zato, da bo otrok imel prednost pri sprejemu v vrtec, sicer se lahko zgodi, da ostane zunaj! In uboga reveža, bi morala plačevati privat varuško. Pa potem se boste pa ta iste, ki podpirate lažno samohranilstvo bunile, da vaš otrok ni bil sprejet v vrtec. Ja, saj vem, to je spet država dolžna poskrbeti in tako dalje. Ampak žal ni tako. In dejstvo je, da bo na koncu morala npr. mamica z zelo skromnimi prihodki, a poštena, ker se ne izdaja za lažno samohranilko plačevati, s svojo že tako nizko plačo, privat varsto ali pa otroka voziti v bolj oddaljen vrtec. Medtem ko bo pa omenjena znanka, ki bi si lahko privoščila varuško, komot, saj bo dala svojega otroka v najbližji vrtec in ga prihajala tiste par metrov iskat s svojo novo mazdo ali pa z moževim bmvjem. Pa da ne bo pomote, ne živim v istem kraju kot omenjena znanka, ampak me pa jezi, ko vidim tak primer in ko pomislim, da dela s tem škodo drugim, me res zasrbi, da bi "zašpecala" pa ne zato ker bi bila fouš, ampak ker se mi ne zdi fer do drugih. Tako da tiste, ki toliko poudarjate fušarijo kot nacionalni šport, ne gre vedno za foušarijo. Nekateri imamo morda tudi občutke odgovornosti in čut za pravičnost, ko vidimo, da se dogaja nekaj takega, kar prizadane druge.
|
|
|
|