projekt? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

lutka -> projekt? (11.4.2005 19:13:08)

Tiste,ki ste pred kratkim dale v izdelavo projekt za gradnjo hiše........zanima me kaj vse ste rabile predložit projektantu,da vam je izrisal projekt?

Nama je danes namreč povedal,da so se pred kratkim spremenili neki pogoji in,da morava,če želiva pridobit soglasja,dat to v izvedbo agenciji,ki se s tem ukvarja:zmeden:
Stane pa vse to 150.000+plačilo soglasij:((:((

Hvaležna bi vam bila za vsko informacijo,ker mi vse skupaj ne gre v glavo, saj si včasih lahko soglasja pridobil sam:ups:

lp

SašaR -> projekt? (11.4.2005 19:19:37)

V bistvu odvisno od projektanta!
Drgač rabiš, preden se lotiš:
- lokacijsko informacijo
- geodetski posnetek območja
- velikokrat tudi geološko mnenje (odvisno od terena; pri nas je to postalo kar v navadi)
- lahko pa se tudi sama lotiš zbiranja soglasij, vendar je to mogoče malo dolgotrajnejši postopek, vendar pri nas veliko cenejši; pri nas imajo drugače projektanti oz. tisti ki ti rihtajo lokacijsko dokumentacijo prednost in so soglasja dosti hitrejše zbrana.
- mislim da tudi potrebuješ izpisek iz zemljiške knjige o lastništvu vendar nisem prepričana
- in verjetno tudi potrjeni katastrski načrt.

Upam da je tudi pri vas tako in da sem ti s tem kaj poenostavila vse skupaj!
LP Saša

SašaR -> projekt? (11.4.2005 19:38:06)

Aja še to!
prve tri alineje lahko stanejo 150ksit!:grrr:

MINEJA -> projekt? (11.4.2005 21:17:24)

Za posebni del projekta potrebuješ:
- soglasje Elektro (4.700)
- soglasje Vodovod (4.900)
- Geodetski posnetek (48.000)
- lokacijska informacija (taksa 2.800)
- idejni projekt(hiše) ?
- ZK izpisek (2.300)

Mi smo vse skupaj dali v delo firmi Gradbiro iz Ptuja, ki ti jo zelo priporočam. Poleg tega so nam tudi projektirali hišo po naših željah in smo full zadovoljni. Za PDP + načrt hiše smo plačali 400.000 (50.000 +350.000).

Če želiš še kake informacije pa piši!

LP

SašaR -> projekt? (11.4.2005 21:46:14)

+ komunalni prispevek, ki je obvezen za novogradnje in je lahko kar visok (odvisno od tega kje gradite).
Če je gradnja nadomestna, mislim da tega ni!

Grascakinja -> projekt? (12.4.2005 8:26:14)

Saj so punce že vse napisale. Jaz bi dodala samo še to, da sva midva porabila za zbiranje dokumentacije in vseh paprijev, eno leto. Preden smo položili lopato v zemljo! S tem, da sva imela veliko težav zaradi služnostnih razmerij in prostorskih načrtov, ampak smo vse rešili.
Vprašaj, koliko časa bo to trajalo z agencijo. Midva sva imela raje opcijo "porabi več časa, pa manj denarja".
Poglej še na
http://www.gradimo.com/

Veliko sreče!:rozica:

Stran: [1]