|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cel sadni oz. zelenjavni obrok
12.1.2009 10:43:52   
mamima
Pozdravljene!user posted image
Naša user posted image je stara 5 mescev. Že od začetka ji poleg dojenja dodajam AM, ker je bilo samo dojenje premalo in se ni dovolj redila. Pred nekje 2 mesecema smo pa imeli cele cirkuse, da je pojedla tisto flašo, ker je sploh ni marala. Vsaj 1 je moral mahat,ploskat, plesat,user posted image ... zraven, da je vlekla, siceruser posted image ....
Potem sem ji pri 4 mecesih kot dodatek dojenju namesto flaše, AM zgostila z riževimi kosmiči, toliko da je lahko jedla po žlički in ji je bilo to zelo všečuser posted image . Kasneje sem ji začela uvajat še druge okuse, lepo počasi. Do zdaj je navajena na korenček, jabolko ji ni preveč dišalo, po banani se mi zdi jo je malo zvijalo. Vmes sem ji za boljši okus dala še 1 plasmon piškotek v mlečno kašico, ampak se mi zdi da je po tem zelo kakala (2-3x na dan, prej pa vedno 1x). No, ampak ni imela driske, tako da ni panike.
Je imela še katera tako izkušnjo?

Torej nekje 5 dni ji uvajam novo živilo. Danes bova začeli z bučko, potem mogoče spet probam jabolko, pa krompir, potem bom lahko že kombinirala.
Zdaj me pa zanima: Kdaj ste ve 1 obrok popolnoma zamenjale za zelenjavnega, oziroma sadnegauser posted image Jaz ji zdaj sadje in zelenjavo primešam v mlečno kašico, pa še dojiva se vsak obrok. Počasi bi pa rada, da srednji obrok(kosilo), ukinem dojenje in AM in da poje samo zelenjavo, mogoče riž, krompir,...
Kdaj ste dale mlečni obrok samo zjutraj in zvečeruser posted image In še eno vprašanje: Kdaj ste dale surovo zelenjavo in sadjeuser posted image

Hvala za odgovore

Čauuuuser posted image

biba leze biba gre, dokler ne pride do gore, do gore do biser gore, kamor nihče drug ne more
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cel sadni oz. zelenjavni obrok
12.1.2009 11:15:39   
2 Sraki
Sadje surovo pri 6M, zelenjavo pa kasneje. Samostojen obrok pa je postopoma prišel tam pri dobrih 7M. Mlečni obrok vedno samo zjutraj in zvečer. Dokler ni bila GH samostojen obrok sem itak po tej še dojila, da je dobil mleko. Ko pa je bilo enkrat dovolj sit, pa nisem več dojila, to je vsa moja filozofija. Morda te še zanima kdaj otrok je prilagojeno (na njegovo sposobnost hranjena in dovoljenih živil) hrano, ki jo jeste vi, no pri nas je bilo to po 8M.

(odgovor članu mamima)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2009 12:35:26   
pepa6
Moja pa že je po žlički že 2 teden-sadno kašico jabolka korenček in poje nekje 4-6 žličk, pol pa ji dam za pit po flaški še 150-200 ml redčenega fruteka jabolka korenček in mi zaspi pa je isto kot da bi pila moje mleko, meni ga sicer malo primanjkuje-ravno za en obrok mi ga zmanjka zato pa dam mali pit redčeno kašico. Mala bo čez 5 dni stara 6 mesecev.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2009 16:52:31   
TinKiCa1
Moja je bla mal hitrejša..midve sva začele pri 3,5m s sadjem..in sm ji dajala malo sadja, pa mal mleka do konca! pol pa počas naprej..vsak dan je bla kakšna žlička več..vse sm zmiksala..tko da počas sem en obrok zamenjala! ampak počasi! res pa je, da naša ogromno čaja še zravn spije..nesladkanega!:) njej je vseno kaj dam:) zelenjavo pa sva začele malo kasneje..nekje pri 5-6 mesecih:) zdej pa je vse:)

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2009 20:58:48   
srki
Naš je star 4,5 mesecev, pa mu še nisem čisto zamenjala enega obroka namesto flaše. Poje sicer kar veliko, začela pa sem s krompirjem, korenčkom in cvetačo. Od sadja banano in jabolko, seveda surovo. Dala sem mu tudi frutek, ki mu je bil zelo všeč, vendar mu bom rajši kuhano zelenjavo. Kakšnih prebavnih motenj ni imel, mu pa vedno dan pred 12 uro, če bi ga slučajno kaj zvijalo.

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2009 22:30:30   
J.L.
[qnike.
Je imela še katera tako izkušnjo?

Torej nekje 5 dni ji uvajam novo živilo. Danes bova začeli z bučko, potem mogoče spet probam jabolko, pa krompir, potem bom lahko že kombinirala.
Zdaj me pa zanima: Kdaj ste ve 1 obrok popolnoma zamenjale za zelenjavnega, oziroma sadnegauser posted image Jaz ji zdaj sadje in zelenjavo primešam v mlečno kašico, pa še dojiva se vsak obrok. Počasi bi pa rada, da srednji obrok(kosilo), ukinem dojenje in AM in da poje samo zelenjavo, mogoče riž, krompir,...
Kdaj ste dale mlečni obrok samo zjutraj in zvečeruser posted image In še eno vprašanje: Kdaj ste dale surovo zelenjavo in sadjeuser posted image

mi smo z uvajanjem pričeli malo pred dopolnjenim 6m. najprej sadje, nato zelenjavo. probavala je (in še) pa po 3 dni eno in isto živilo. obrok, kot samostojen, naj bi se popolnoma nadomestil po nekje 1.5 oz 2m uvajanja.
surove zelenjave še ne dajem, razen  (kakšen teden) ribano jabolko, ostalo še vedno vse kuham, tudi če za kratek čas. Moja ima pri 9m 6 obrokov 3mlečne in 3GH. z mlečnimi obroki ne prenehaj do 1l starosti, nič pa nebo narobe (celo priporočljivo je) da se AM pije po 12m. ali pa se zamenja za KM, vendar šele po 1l. ene ga prakticirajo že prej, odvisno od posameznice.

(odgovor članu mamima)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?