odtekla voda (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> odtekla voda (12.1.2009 10:02:26)

No me zanima nekaj..Kaj ce ti naprimer odtece plodovna voda in da tega ne ves in normalno hodis okoli kot da ni nic blo(kajti poznam primere ko sploh niso vedele kdaj jim je voda odtekla pa so sle na pregled pa je bil dojencek ze cisto na suhem).Mislite da je lahko potem z otrockom kaj narobe?Kako dovgo pa lahko tako zdrzi?

Anonimen -> RE: odtekla voda (12.1.2009 10:04:49)

ne verjamem da ti lohk odteče vsa voda, da je dojenček na suhem in da ne veš za to? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ker tud če ti odteče voda, večina je gre ven po porodu...če ti pa večja količina vode odteče, pa brezskrbi da veš za to...

benika -> RE: odtekla voda (12.1.2009 10:07:30)

Da ti odteče voda in da za to ne veš, je meni za lase privlečeno...edino mogoče takrat, če si v bazenu.

abi -> RE: odtekla voda (12.1.2009 10:09:47)

Saj ti ne odteče čisto vsa voda. Odteče samo voda ki je pred glavico- za glavico pa ,tista ta pomembnejša voda, odteče pri samamem porodu.

Mišni -> RE: odtekla voda (12.1.2009 10:38:39)

Ni problem, da bi ti vsa voda odtekla in bi bil dojenček "na suhem", kot praviš. To ni mogoče, da ne bi vedela, če ti odteče vsa voda.
Problem pri tem, da ti odteka ppočasi po malem je po moje, ker to pomeni, da se plodovnica lahko inficira, ker mehur nekje "pušča". Torej vanj lahko podrejo bakterije od zunaj. Vsaj po moji laični logiki.
Meni je npr. počil mehur, samo jaz sem vedela, ker mi je malo neke tekočine steklo po stegnih. Zato sem v dveh dneh morala roditi (ker ni šlo naravno, porodne poti še niso bile pripravljene, so mi naredili CR), vmes so mi kontrolirali kri prav zaradi možnosti teh okužb.

jana banana -> RE: odtekla voda (12.1.2009 11:11:28)

Vprašanje je, a ji je res odtekla voda, al je kej narobe z ledvickam, mehurjem dojencka,...

Anonimen -> RE: odtekla voda (12.1.2009 11:16:32)

Če ti odteče vsa voda ni več priporočljivo hoditi naokoli, ker ti lahko popkovina zdrsne in se dojenček zaduši, ker z glavico prekine pretok skozi popkovino.
Samo sigurno veš če ti odteče vsa plodovnica.

kaja26 -> RE: odtekla voda (12.1.2009 11:59:51)

Meni je plodovnica odtekala po kapljicah in sem vedela da je to to. Saj kr tk brezveze ne moreš imet mokrih hlačk. Res je da takrat rado kaj ugre, ker pač dojenček pritiska na mehur, ampak če je skos mal mokro pač posumiš da je to to. 

Najaa -> RE: odtekla voda (12.1.2009 12:14:32)

Plodovna voda je brez vonja in barve. Da bi ti odtekla vsa po kapljicah, je težko verjetno. Če se količina zelo zmanjša, se otrok tudi manj premika, tako da če ne po drugem, opaziš po manj gibih, da nekaj ne štima.

Stran: [1]