Jetrni testi! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Jetrni testi! (12.1.2009 8:57:43)

Živjo,

sem noseča 20 tednov in me koža srbi za p***, zdaj me pa zanima ali je možno da je že tako zgodaj pojavi tista težava z jetri?

Je imela katera ta problem, kako poleg srbeža se še kaže ta bolezen z jetri?

Lp
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]srečka

mufek -> RE: Jetrni testi! (12.1.2009 9:33:13)

Naj ti dajo kri pregledati za jetrne teste in boš videla, če so se ti povišali. Sama sem jih imela povišane in sem jih tudi spravila nazaj na normalno vrednost tako, da sem začela jest pegasti badelj in artičoko v kapsulah.

simonakr -> RE: Jetrni testi! (12.1.2009 9:35:35)

Oj!
A se mažeš s kakšno kremo? Če se, se za nekaj časa prenehaj pa boš videla, a je to to! In obratno - če se ne, se začni mazati z olivnim oljem ali pa mandljevim oljem, pa bo morebiti koža nehala srbeti.

Če pa še to ne bi pomagalo potem pa pokliči G in jo vprašaj kaj narediti.

Kranjcanka -> RE: Jetrni testi! (12.1.2009 11:12:16)

Bolj verjetno, da te srbi zaradi narascanja teze in posledicno zaradi raztezanja koze. Pri tezavah z jetri so povezani se drugi znaki, najpogostejsa in opazna je zlatenica.

lp

girly -> RE: Jetrni testi! (12.1.2009 11:28:21)

Ni nujno, da se pojavi zlatenica! Ta se pojavi samo, če je v krvi preveč bilirubina, medtem ko se lahko povečajo tudi vrednosti drugih jetrnih encimov, kar pa ne povzroča zlatenice. Pravzaprav lahko nimaš nobenih znakov...

Seveda je bolj verjetno, da te koža srbi, ker se pač razteza. Če pa je težava kljub mazanju z olivnim ali mandljevim oljem še vedno prisotna, se obrni na G, naj ti naredi krvne preiskave.

Srečno!

kristinaj -> RE: Jetrni testi! (12.1.2009 12:03:10)

mene je tudi vse srbelo za p...... me je splošna dohtarca dala na teste-vzamejo kri, in ni bilo čisto nič, vse bp... kako se pa še drugače kaže ne vem...

Stran: [1]