pralni prašek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

mala zirafa -> pralni prašek (11.1.2009 19:45:22)

Kateri pralni prašek oz. detergent za pranje perila uporabljate?Jaz sem do zdej prala z Dashom, danes sem pa kupila nekaj italijanskega Lanza tres po zelo ugodni ceni ( 7 evrov za 70 pranj), pa se voda med pranjem sploh ni nič penila?!Blo je temno perilo.Tako da sem vmes vlila še tekoči persil za vsak slučaj.
Kaj naj to pomeni?A je to normalno?

lukec -> RE: pralni prašek (11.1.2009 19:58:40)

Pri teh zadevah jaz raje kupujem malo dražje in kvalitetnejše in šparam kje drugje. Perem s Persilom ali Arielom.

misa4 -> RE: pralni prašek (11.1.2009 19:58:44)

Mogoče je tak prašek.
Jaz imam tekoči persil iz mullerja.

kajajaka -> RE: pralni prašek (11.1.2009 20:01:16)

po moje je tudi kriv slab prašek...

Jaz uporabljam persil sensitiv za belo in tekoči dash za pisano. Drugih eksperimentov ne delam, ker sem se enkrat zafrknila in si cunje zaprala (so bele ratale sive - prašek je bil weisse riese [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

Gina -> RE: pralni prašek (11.1.2009 20:15:06)

Perem z dashom, ker je v persilu in arielu taka močna kemija not, da imava s ta malim alergijo nanju. Sem probala tudi prašek od tuša, pa nimam alergije, je opral ok. Ampak slučajno, ker dasha nisem našla. Nikdar ne gledam, al kaj peni al ne. Tako da ti ne vem povedat, a je to kaj narobe, al je ok. Od preveč pene se ti lahko zamaši odtok. Nam se je od tega že enkrat. Samo ne od pralnega praška.

Korina1 -> RE: pralni prašek (11.1.2009 21:33:51)

Pred nekaj leti sem uporabljala Sparov prašek, enkrat vmes dobila zastonj Ariela in so mi bele cunje posivele, približno od takrat naprej perem z Mercatorjevim praškom. Za črne cunje uporabljam tekoči prašek za črne cunje. Trenutno imam Luno . Mehčalec uporabljam Softlan in Vernel iz Muelerja.

mala zirafa -> RE: pralni prašek (12.1.2009 8:15:27)

Hvala vsem.me je firbrc matral, kaj za en prašek je to.Drugače kot sem že rekla sem zvesta dashu tako tekočem kot v prahu.Mogoče pa ga bom šenkala babici od moža, ona pa nič ne vzame zastonj, ker se čuti dolžna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Deja -> RE: pralni prašek (15.1.2009 16:48:51)

Uporabljam Hoferjev prašek Tandil - v škatli - obstaja tudi v vrečki sam ga je manj not... Sem pa full zadovoljna, bele cotke so bele, barvne pa ostanejo barvne... se nič ne razbarvajo. aja pa uporavljam tudi Hoferjev mehčalec...

Anonimen -> RE: pralni prašek (17.1.2009 21:00:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Perem z dashom, ker je v persilu in arielu taka močna kemija not, da imava s ta malim alergijo nanju. Sem probala tudi prašek od tuša, pa nimam alergije, je opral ok. Ampak slučajno, ker dasha nisem našla. Nikdar ne gledam, al kaj peni al ne. Tako da ti ne vem povedat, a je to kaj narobe, al je ok. Od preveč pene se ti lahko zamaši odtok. Nam se je od tega že enkrat. Samo ne od pralnega praška.

Ali Dash kupiš izrecno v Mullerju, ali vseeno kje? Katerag pa, tekočega ali v prašku? Kupiš  za barvno posebej, za belo posebej?

urška84 -> RE: pralni prašek (17.1.2009 21:51:44)

Uporabljala sem včasih Ariel, potem novejši Ariel Zink, potem nekajkrat Avo, nekaj mesecev nazaj sem imela Frosch prašek (tekoči in v prahu - enega za belo, enega za pisano), sedaj perem z Mercatorjevim. Ne morem reči nič posebej slabega, je čisto OK, vendar se mizdi, da je bilo perilo še najbolj bleščeče z Arielom. Je pa možno, da zato, ker je tudi kemično najhujši, ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Od mehčalcev sem imela pa Silan, potem Lenor, pa Quanto kar dolgo, Ornel, pa do pred kratkim Frosch. Sedaj imam Mercatorjevega. Je čiosto OK, čeprav je v primerjavi s silanom in lenorjem bolj tekoč, ni tako koncentriran - posledično ga malce več porabim, amapk ne toliko, da bi se mi cenovno poznalo.

Tako da sedaj imam oboje Mercator in nimam pripomb. Zaenkrat. Perem pa belo na 60 stopnij, pisano na 40 stopnij.

barika -> RE: pralni prašek (18.1.2009 18:26:40)

Za bele uporabljam persil tablete, 56 tablet - za 56 pranj (lahko tudi za 28, jaz dan samo 1 tableto, pa super opere), tekočega imam Ariel (3l), mehcčalec pa iz dm-a.
Imam pa vsega tega za taaako dolgo, da sploh ne vem, kdaj sem nazadnje kupila kaj za pranje perila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ThinkPink -> RE: pralni prašek (18.1.2009 20:33:23)

Jaz pa perem s tistim praškom, ki je takrat, ko kupujem v akciji. Najbolj se mi obnese Persil, Ariel, tudi Rex ni slab. Od tekočih gelkov pa mi Ariel sploh ni fajn, ker ima tako močan vonj, da se potem mehčalca sploh ne zazna.

lucika -> RE: pralni prašek (18.1.2009 20:42:10)

jaz sem pa zdaj sprobala hoferjev koncentriran tekoči prašek. daš en pokrovček, pa super opere. mislim, da je litrski, verjetno še manj, pa je za 28 pranj.mi že gredo one škatle in vreče z praški, ki zasedejo pol kopalnice, malce na živce.

naja2 -> RE: pralni prašek (25.1.2009 18:53:26)

Jaz perem z Perwoll activ sport iz Mullerja ali pa Perwoll iz E`leclerca - pri Perwolu sploh ne potrebuješ mehčalca ker tako lepo diši (modre barve). drgače imam pa trenutno še Dash iz Muellerje (tisti oranžen) ter Ariel iz DM (plave barve v malo širši plastenki). Vsi so tekoči.
Za belo pa DASH (Mueller) prašek v kosu in mehčalec Lenohr  - rumene barve iz Muellerja.

Primoza -> RE: pralni prašek (25.1.2009 19:10:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
ker je v persilu in arielu taka močna kemija not, da imava s ta malim alergijo nanju. 

Vsekakor je dobro pogledati sestavo oziroma koliko optičnih belil vsebuje prašek. Ker oprična belila nimajo nič veze z dejansko čistočo amak samo optično prekrijejo sivino.

Mislim da Ava z milom ne vsebuje optičnih belil in jo zato nekateri zavračajo, češ da "slabše opere". Ariel jih ima pa kar dosti.

študentka Mici -> RE: pralni prašek (1.2.2009 11:50:46)

Jaz pa kupujem rex almond milk in mi tako lepo diši in čisto ok opere. Nimam neki finih oblačil, ker delam v skladišču, moj pa v mizarski delavnici. Samo noben od naju ne hodi umazan v službo. Trenutno sem kupila v tušu persil, ker je bil malo znižan. A ima katera tekoči prašek iz eurospina, kjer je 3 litre za 3,30€? Tega bom v bližnji prihodnosti poskusla, ker se pri ceni zelo pozna. Pa me zanima, če ga katera ima in kako je zadovoljna? Mehčalec imam pa od Ornela tistega vijoličnega (ne navadnega, ampak silk ali nekaj podobnega kot je), božansko diši posebaj v kombinaciji z rexom.

Bojana82 -> RE: pralni prašek (2.2.2009 19:49:19)

Jaz pa prisegam na Ariel....mogoče je samo stvar navade[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

UT_2008 -> RE: pralni prašek (3.2.2009 7:38:11)

Zelo sem zadovoljna s Špar gelom (zelenim) in Špar mehčalcem, ki ima na sliki rdeče vrtnice temne. Ampak, ko mi je oče priensel iz avstrije PErsil z mehčalcem gel - to punce, je pa druga pesem. Diši bolj, opere super, ostane vonj v omari še dolgo časa....

nežka -> RE: pralni prašek (3.2.2009 8:20:49)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Ali Dash kupiš izrecno v Mullerju, ali vseeno kje? Katerag pa, tekočega ali v prašku? Kupiš  za barvno posebej, za belo posebej?

Dash imajo tudi v Mercatorju, original italijanski. Uporabljam ga pa za belo in za barvno perilo. Edino občutljivo perilo operem s Perwolom iz Müllerja.

Stran: [1]