RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 10:11:08)

Aja še to, najbrž bo preteklo kar nekaj časa, da bo tašča uvidela, do jo ne j...š. Tko da recepta, ki bi imela mir od danes na jutri ga nimam. Ga še tudi jaz nisem našla pri takih psihopatih.

diamantek -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 11:29:27)

punce moje tko je to s sms-ji. sm ji ga poslala jaz prva in samo notri napisala,če nam je dala do sedaj mir,naj nam ga da še sedaj. samo to in lepo prosim,sm napisala, drug dan pa dobim 10 njenih nazaj,z največjimi žaljivkami kar jih premore. in ne vem če tudi ve v tem času,k se ti pritisk dvigne, ne bi karkol poslale nazaj,...tega mi ne reč!!!! sm jo poklicala najprej da ji povem,sam se mi ni oglasla, na partnerjev telefon se pa je oglasla ampak ko je slišala mene,je prekinla. zato sm poslala nazaj kontra ker sm ji mogla nekak to povedat. pred dvema letoma k nama je to štalo naredila sm ji js prepovedala k nama prit na kakršen kol obisk,...da ji dam mislt, je dala leto dni mir,zdaj pa spet. ona mora imet eno žrtev da jo j... v glavo,ker od tega živi. tud če ji povem da zame ne obstaja jo kenslam,ne vem kaj nardim,mi bo čez čas spet kaj nardila,...ne da miru....in to se bo ponavlalo. sej sm že napisala s kom use je skregana,...lastnega brata z družino ****t dokler se ni revež odselu,...pa take... živi pa mal tam mal kje,pr svojmu je... k se pa itak skos j...u glavo in kregata iin policija umes... pa take... nima nobenga več, razen svoje mamo,ki jo ima v oblasti ona-ona njej govori kaj mora ona delat, če bo rekla da je sonce mrzlo,bo mrzlo,... to je za znort,...,najraj bi jo policiji prjavla al enemu organu za nadlegovanje ker drgač ne bo miru. da bo vidla da mislim resno!!!

Anonimen -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 11:42:23)

IZVIRNO SPOROČILO: diamantek

najraj bi jo policiji prjavla al enemu organu za nadlegovanje ker drgač ne bo miru. da bo vidla da mislim resno!!!

Mislila sem, da jo popolnoma ignoriraš, se ne odzivaš na nič. Saj si ji že povedala svoje, kar je prav. Zdaj pa se brzdaj, čeprav je hudo, ampak dolgoročno  se mi zdi to najbolje. Je pa res, da je fajn, da imaš podporo, nekoga, ki te vleče nazaj, ko pop[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]š Mater sem bila še cel teden jezna na moža, ampak po 1,5 letu vem, da je bilo to najboljše. Pa daj se poveži s kakšno prijateljico v hudih trenutkih, da te umiri.
Je pa to samo moj primer, moje mnenje. 
Kar se tiče policije pa ne bi bilo slabo, če bi se pozanimala, pokliči jih pa vprašaj, samo tudi če bi dosegla prepoved približevanja je to za kratek čas. Lahko bi bilo potem pa sami še huje, tožarjenja, podtikanja...

Anonimen -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 11:44:49)

drug dan pa dobim 10 njenih nazaj,z največjimi žaljivkami kar jih premore. in ne vem če tudi ve v tem času,k se ti pritisk dvigne, ne bi karkol poslale nazaj,...tega mi ne reč!!!!

Pa kaj jih sploh bereš? Zbriši, še preden jih odpreš, zamenjaj številko....Pa še sedaj ne vem, ali živite skupaj?

ronja -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 11:49:02)

Mislim, da delaš napako, ko praviš možu, da mu ni treba posredovat. Saj je vseeno, kaj si ona misli, jasno, da bo mislila, da si ti "zadaj", amapk a je to važno? Važno je, da imate mir! In telefon niti ni najboljša možnost - naj gre lepo k njej in ji razloži, da ste svoja družina, pa je. Seveda bo treba to terapijo ponavljat in ponavljat, ampak bo vedno lažje (njemu razlagat in tudi ona si bo sčasoma dala malo več dopovedat, če bo videla, da s teranjem ne pride nikamor). Vsekakor ji mora dat vedet, da te ne sme žalit in da te ima rad in da tega ne more spremenit. In ne mu rečt, da naj ne ukrepa, ker si pač užaljena, da tega ni storil že prej. Za nazaj ne more naredit nič, lahko pa naredi zdaj - in to lepo zahtevaj od njega. Saj fantje niso take prpe, če jih postaviš pred dejstvo. Dokler jih ne, se pač izogibajo konfliktom, če niso ravno kolerični, saj se nihče ne mara kregat.
Tudi sama sem lubiju dostikrat lepo rekla, se pogovarjala, kaj se mu zdi ok in kaj ne in se je tudi poizkušal pogovorit s taščo, pa nikakor ni ratalo. (Sicer pri nas ni bilo tako hudo, tašča ni nikoli grdo govorila o meni, me ima rada in jaz njo, ampak se je vseeno čisto preveč vtikala in skoz bi bila tu...) Ko sem imela pa enkrat res dosti (ko sem videla,da moja dojenčica joka, ker sem nesrečna), mi je naredilo klik in takrat je tudi on vedel, da ni več nobene druge možnosti - da sem na koncu in ali se to reši (beri: on to zrihta) ali pa greva narazen. Takrat se je tisto popoldne šel zmenit z njo in to tako, da je tudi zaleglo. Seveda to ni bil zadnji pogovor in verjetno bo vsaj še kakšen sledil, ker je pač to treba obnavljat, kot servis pri avtu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ampak je pa neprimerno boljše od takrat!

Vso srečo, postavi ga pred dejstvo in ko pokaže voljo, da reši stvar, ga spodbudi, da to naredi, ne da mu rečeš, da ni treba! Navsezadnje se bo tudi on dobro počutil, če se bo rešit tega primeža...

diamantek -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 11:52:03)

nikol nismo živel skup,midva s partnerjem odkar sva skup sva bla v podnajemnen stanovanju,k je pršeu otrok, smo iskal hišo, in še dobr da je to prej umes pršlo, da smo jo kupil pol 150 km daleč,smo zase,...a kaj mi to pomaga, grem lahk u afriko pa me bo tam najdla kok je glupa,....te ženske se ne da skenslat....se da...za pol leta leto, da te umiri,...pol pa nou napad.

diamantek -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 11:55:54)

ronja,tud jaz bi use dala da bi se s pogovorom to dalo rešit sam se ne da,....to traja..traja....ženska ne dojame....mogoč za pol ure se bo čustveno sesula čez 2 uri bo pa glavna,ji noben ve ne bo prišel do živega....tok je trmasta!!!! usak k jo pozna ve da je brezupen primer. do folka k jo ne pozna prjazna,slinasta.---pol pa direkt kajlo v hrbet. in jo boli za use....

ronja -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 11:58:43)

pogovor ne zaleže, ker se pogovarjata vidve, ne pa tvoj mož in ona. Verjemi, da bo drugače, če ji on reče, kar ji ima za povedat...

Anonimen -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 12:15:23)

Ima Ronja prav, tvoj in ona se morata pogovorit. On ji mora pokazat tasvoje in se s tabo potegnit.
Ja, tudi jaz še dobivam vsake toliko časa kakšen tel. klic z obtožbami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] , ki še zdaleč niso resnične, pa me tudi v luft vrže, moj pa me prizemlji, ampak pol se samo še smejem, res. Zdaj sem pa sklenila, da se niti ne oglasim več na tel.
Mi je že kar dolgčas ko ni nobenega klica, bog ve, kaj si bodo tokrat spet zmislili. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  
Samo je res drugaeč, ker moj mi res zaupa in se potegne zame.
A veš kaj bi mi pa rekel, če bi udarila jim nazaj? Da nisem nič boljš kot oni.Sicer pa če je šel živet 150 km stran od svoje mame, a to se pa ni upiral?

diamantek -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 12:32:56)

ne ronja, pogovor med njima ne bo uredu,ker bo podlegu njenim besedam,...ga takoj zvrti.jo poznam. kokr bo rekla tko bo on naredu, on ji bo pa itak use oblubu,...in smo spet tam....to ne pride v upoštev.

Polonca s piko -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 12:35:12)

Najprej, da boš vedla, da ti ne govorim kar nekaj za BZ... tudi jaz imam taščo, ki je daleč od idealne in s katero ni mogoče komunicirat. Ni.
Je pa res, da imam moža na svoji strani, to pa je bistvena razlika. Vidi, kakšen je njen odnos do mene in kadar sem na robu z živci in sem tik pred tem, da grem in ji kaj povem, me skulira (pogosto je to že kar malo prepir), da mi dopove, da je nesmiselno karkoli odreagirat, govorit, počet, ker ji ne bom prišla do živega... in v vsakem primeru bom jaz izpadla slaba. In tko živimo. Za povrhu v njeni hiši, vsaj zaenkrat. No... tko...

Vidim, da imaš res "[sm=hudicek1.gif]" v žlahti. Kolikokrat pa si že razmišljala zakaj je taka? In, če premisliš, kako živi - s partnerjem, ki ga ne mara, z mamo, ki ji najbrž pravtako gre na živce, od drugih finančno odvisna, prijateljev tudi najbrž nima dosti... A ti ne opaziš, da je ena uboga reva? Ona se pač znaša nad teboj in drugimi, da si pridobi energijo za živet, tako kot ti greš smučat al pa na sprehod.

"Če drek mešaš smrdi" in pomoje ti to počneš. Če vidiš, da ti z njo ne moreš komunicirat, PUSTI, nehej mešat, nehaj bezat z smsi, klici, preusmerjanjem klicev... prosim te! V tem kontekstu se tudi ti obnašaš kot ena 14 letna smrklja! 150km od doma se pa že ne more tako grozno vmešavat v vas, prepričana sem, da ne pride večkrat na teden, ali pač?

In, prosim, saj sta s partnerjem odrasla človeka, nehaj z grožnjami, da se boš odselila! Tudi če nisi poročena si se menda zavezala temu človeku - vsaj s srcem, pa tudi z otročkom. Vsem drugim forumovkam - težav se ne rešuje z "bom-pa-spokala", a menite, da tam pa ne bo težav? Bodo pa kakšne druge. Vsak ma svoj križ, ki ga mora nosti!

Največja težava ni tašča, ampak vajin odnos s partnerjem. Na temu morata graditi in ga poglabljati. Ko bosta vidva imela trden odnos bo partner že vedel kdaj se na katero stran postavit. Mogoče pa on noče odreagirat prav zato, ker noče razpihovat, kar sama kuriš. Enkrat, ko bosta mirna, mogoče na sprehodu, ko se bosta dobro počutila, mu povej, da bi mu bila res hvaležna, če bi se pogovoril z njo - seveda mu moraš pokazat razumevanje, da ti je jasno, da ne more iti do nje, in znoret nad njo, kar je res. Ona je njegova mama! Mirno se pogovarjajta in ne krhajta svojega odnosa zaradi tretje osebe.

Priporočam obisk kake zakonske skupine. Sama jo obiskujeva (ravno včeraj smo imeli, jej, smo se zabaval [sm=smiley36.gif]) in vsakič znova spoznavava, koliko nama daje in koliko črpava iz nje. Včeraj smo imeli prav tako temo, da sva se ob predelavo malo spričkala, malo pogovarjala, na skupini pa oba ugotovila kako v zvezi s tem naprej in prišla domov prav na frišno zaljubljena :D In včeraj sem prišla tudi do ene pomembne ugotovitve:

Tašča, ne glede kakšna je, dobra ali slaba, žleht ali prijazna, vtika svoj nos ali ignorira, je nekoč, naredila največ za tvojo srečo, ko se je odločila in sprejela otroka, ga donosila in ga vzgojila v človeka, ki ga ti ljubiš. A si ji vsaj malo hvaležna za to?

Vse dobro ti želim!

Anonimen -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 12:49:20)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Ima Ronja prav, tvoj in ona se morata pogovorit. On ji mora pokazat tasvoje in se s tabo potegnit.

se strinjam z ronjo in decemberko. On se mora postavit za vaju. Ti ne boš sama nič naredla.

sm mislila da je moja tašča "grozna" pa vidim da je pravi angelček proti drugimi, sej ne da bi bila nasramna pa tak k ti pišeš sam to me je pr nej motil k je hotla vse vedet kam gremo kdo je bil pri nas itd. Drugače je pa super ženska.

Pr nama je enkrat njegova sestra neki štrene mešat hotla pa od sestre od sina baba pa sm neki pizdila pa je moja tašča z njima vlekla sam pol je pa moj čist ponorel in se potegnil zame in od takrat je čist drgač.

tko da če se nav tvoj zate potegnil ne bo nič rešenega. Njene smse pa zbriš sploh jih ne ber pa tud oglašej se ji ne.

pa upam da se ti srečno spelje vse skupaj.

diamantek -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 13:08:17)

hvala za use odgovore,bom mojmu mal dala tele poste za prebrat,pa se naj mal zamisl,...da nism edina ki je mnenja,da bi mogu on to že prej z njo urejat,predn je sploh do tega pršlo,ko se mu lepo rekla, ne pa sedaj ko je spet že cela štala. me prau zanima njegova reakcija. upam da dobi masl pameti v možgane in končno stop na mojo stran,ter ji to pove!!!sam pred mano,drgač vem da ne bo nč!

Polonca s piko -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 13:26:57)

Saj je razumljivo, da ne bo pred tabo, pa zakaj bi... važen je rezultat.
Ampak ni on edini krivec tukaj. Ste kar vsak po malo... :) Pa brez zamere.

diamantek -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 13:28:14)

nimam kaj zamert [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

diamantek -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (12.1.2009 13:28:33)

samo hvala za nasvete usem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Skratek46 -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (14.1.2009 9:44:46)

A moja tašča je bla tudi živ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], pa se mi ni bilo nikoli treba kregat z njo, ker je to moj mož zelo dobro izvedel-mene je vedno povlekel v stran in on opravil z njo, ko se je name spravila. Bolj kot je bila zlobna, bolj sm bila jst prijazna in bolj je bil mož penast in to je edina možnost, da je ženska vgotovila, da z njo neki ne štima, ker je videla, da bom jst zmagala v tej njeni bedni psihološki igrici in da bo še povrh vsega izgubila sina-pa je popustila in se začela lepo vest do mene in verjetno tudi vgotovila, da pa res nisem napačna in da ji pri marsičemu lahko priskočim na pomoč. Sam to se pa lahko samo možu zahvalim, ki ni nikoli okleval in mi je dal vedno jasno vedet, da sem jst prva in da je vseostalo za mano in to je zelo lep in pomirjujoč občutek.
Tako, da raje kot da se na taščo jeziš...premisli s kom si se sploh poročila. Ni slabšega na svetu, kot imeti ob sebi moškega brez hrbtenice. Moj bivši je bil čisto beden mamin sine in sm norela tako kot ti zdej.

taja24 -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (14.1.2009 11:29:24)

diamantek,...je use ok zdaj...ste poštimal. držim pesti da je use ok¨¨¨!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

N.SI -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (14.1.2009 21:56:11)

ne ronja, pogovor med njima ne bo uredu,ker bo podlegu njenim besedam,...ga takoj zvrti.jo poznam. kokr bo rekla tko bo on naredu, on ji bo pa itak use oblubu,...in smo spet tam....to ne pride v upoštev.

Ojla,
prebiram tole in ti moram reči, da sočustvujem... in se strinjam z zgoraj povedanim, ne bo vredu, če se tvoj partner in tašča vsedeta... iz že naštetih razlogov - ji podlega, nima hrbtenice niti lastnega mnenja (očitno).
Ne morem reči, da sem bila v taki situaciji a je bila podobna (no, kar se maminega sinka tiče). Samo, hvala Bogu, jaz nisem čakala leta temveč sem to storila še v fazi "dejtanja". In ja, je razlika, ko imaš moškega na svoji strani (je tudi moj na začetku govoril, da imam jaz problem z njegovimi starši in ne on... sam to je tudi logično, so njegovi starši in imel jih bo rad ne glede na vse).
Torej, preostane ti samo, da (kot so nekatere že napisale) svojega dragega postaviš pred nekako dejstvo, da misliš resno... Saj če boš samo v "prazno" grozila, da boš odšla ipd.,je to že slišano in bo partner samo zamahnil z roko.

Ko ti je tvoj rekel, da se bo pogovoril s taščo in si ti rekla, da ni treba, ker se ni sam spomnil tega ti pa lahko samo povem - NE ČAKAJ, DA SE ON KAJ SPOMNI, SE NE BO! Torej, imaš moškega, ki rabi motor, ti so ta motor in nikar ga ne ugašaj, če je tik pred tem da zalaufa...

Jooooj, želim ti srečo. 

ronja -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (14.1.2009 22:23:05)

Hm, vseeno mislim, da je to edina možnost. Seveda pa mora on vedet, s kakšnimi cilji gre v bitko! On mora bit prepričan, da je to, kar se vidva pogovarjata, prav, ne pa to, kar mu mama reče... Potem bo šlo.
Moja tašča ni nemogoča, je krasna oseba, ki pa izgubi vso razsodnost, ko pridejo vnučke na plano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - no, zdaj je precej boljše, trkam na les[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ampak z njo se ni dalo zmenit, ker se je vedno, ko se je probal pogovorit, zjokala in tekla stran vpijoč, pusti me pri miru... Pa se je vseeno zmenil z njo, ko je vedel, da je res treba. Motivacija je ključ, verjemi!

Ti sama se po moje ne moreš nič zmenit z njo, ker njo lahko gladko boli nekaj za to, kako se ti počutiš, če te nima ravno ful rada (kar mi nekak ne deluje, da bi bila tu kaka huda ljubezen zadaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Ne bo ji pa vseeno, če jo bo njen dragi sin poslal v tri pirovske ali pa rekel, da ne pridete več na obisk, če bo takole... Verjemi, da to ni (skoraj) nobeni mami vseeno...

Se strinjam, da se težav ne rešuje z "bom pa spokala", vendar pa mislim, da če o tem razmišljaš, je fer, da partner to ve. Ne da je to izsiljevanja, ampak kadar si tako na koncu, da ne vidiš več druge poti, potem si dolžan to partnerju povedat - mu dat možnost, da on najde rešitev, če si tega pač ne želi...
In ni nujno, da on znori nad njo, saj se da tudi kulturno pogovarjat! Ampak mora ji pa dat vedet, da ne bo toleriral žaljenja svoje ljube, to se mi zdi pa vseeno osnova...

aja, pa še to: ne očitaj mu za nazaj, česa vsega ni naredil, pa da bi moral zrihtat, še predno je tako daleč prišlo. Zdaj je, kar je. Ok, smotano, ampak navsezadnje bo zdaj sam to župo posrebal, tak da mu ne najedaj, kaj vse bi moral naredit pred **** časa, ampak mu lepo reci, da naj ZDAJ to zrihta kakor ve in zna - lahko pa se skupaj pogovorita, kako, če želi.
PS: moj lubi se je šel sam menit s svojo mamo, ne bi hotela bit zraven, da ga kao kontrolikram, če bo prav govoril... Če boš zraven, se namreč zna tako počutit... Sicer ga ti poznaš in če misliš, da drugače ne bo povedal, pač bodite vsi trije skup, ampak če se le da, naj najprej proba sam z njo na 4 oči to razčistit, bo manj boleče za vse...

scorpiogirl -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (14.1.2009 23:12:49)

pa ti tud v svojega moža čisto nič ne zaupaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
če mu boš mirno, ampak odločno, vse razložila ... kako se počutiš, pokazala, kaj ti je napisala ... pa povedala, kaj od njega pričakuješ, ... bo pa mogoče videl, da je treba narediti konec temu in se pogovoril z njo.
če se ne bo, pojdi. ne govoriti, groziti ... ampak pojdi. če mu 100x zagroziš, da boš šla, pa tega ne storiš, mu samo dovoliš, da je še naprej tako, kot je. "saj itak ne bo šla" ...
moja tašča je grozna (sicer ne tako kot tvoja, ampak je vseeno grozna), imam pa srečo, da je moj mož popolnoma na moji strani. če ne bi bil, zagotovo ne bi bila skupaj. TI in vajin otrok sta njegova družina, NE njegova mama!

dinozaver -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (15.1.2009 0:58:22)

Juj juj juj. Vsaka ti čast da si zdržala tako dovgo. Ne pusti se. Držim pesti zate.
Js morem še včasih mojega nazaj držati ko se z svojo mamo kaj krega, samo ne glede mene, ampak kaj glede najnih otrok in oblačenja. Moj vsakemo naploza ornik nazaj. Js ga pa potem doma pohvalim ali pa mu povem da je bil mogoče malo preglasen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugače sta moja t&t prav ok.

Upam pa da se bo zate vse lepo končalo.

ThinkPink -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (15.1.2009 12:33:19)

Jaz tudi meni, da pri njej pogovor ipd ni rešitev, ker več kot očitno ona prav uživa v spletkah in komaj čaka, da dobi priložnost, da te potepta in dokaže svojo moč nad tabo.

Mene je že zdajnaj naučilo, da je za take pokvarjene provokatorje najhujša kazen popolna ignoranca. Ker potem jim zapreš jezik, ne daš jim priložnosti, da te napadejo in ponovno zmagajo nad tabo. Daj jo na OFF - ne dviguj telefonov, ne odpiraj vrat, ko bo zvonila, prekini vse stike...Edino to ji bo morda dalo misliti, da je nekaj narobe z njo. Pa še mučilo jo bo, saj sedaj ne bo imela priložnosti, da se izkaže v svoji luči. Verjemi, eni ljudje so tako bolani, da svojo moč izkazujejo nad tem, da se izživljajo nad drugimi. To so zares nesamozavestni ljudje, ki jih noben ne šmirgla pet posto, potem pa se spravljajo nad nemočne, da dobijo potrditev, da še vedno obstajajo in imajo moč.

S tvojim pa se vsekakor pogovori, saj ste zdaj družina vi trije in ne on in njegova mama. Mislim, da mu to ni čisto jasno. Mama je vseeno mama in ni lahko se kar čez noč skregati in prekiniti stike. Verjemi, da je njemu huje kot tebi v odnosu do nje, ampak če te ogroža in ti teži, bi vseeno moral on biti prvi, ki bi hotel rešiti situacijo.

Upam, da boste rešili situacijo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pikicapokica6 -> RE: TOTALNO NA DNU ŽE S TO TAŠČO IN MOJIM PARTNERJEM (16.1.2009 20:34:33)

Res je zelo grozna situacija tole, ampak imam občutek, da je tukaj prisotna kar precejšnja nezrelost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ali se samo meni tako zdi? To mislim na oba vaju, tašča je pa itak tašča in ponavadi nobena nima kaj prida rada svoje tamlade, ki pedenajo njihove sinkote . Seveda so izjeme - ampak povem ti, vajin odnos je tisti krivec, da je prišlo tako daleč. In še enkrat ti svetujem- pusti taščo naj dela kar hoče, govori kar hoče, ne rešuj odnosov z njo, ampak raje s svojim partnerjem. To je tvoja prihodnost, pa vajin otrok. Pogovori se z njim, začnita na novo graditi odnos - ki ne bo vključeval odnosov s taščo. To mu tudi povej. Domenita se, kje so meje, svojemu partnerju povej, da tretje osebe ne potrebujeta v vajinem odnosu in družini. Jasno povej, kaj od njega pričakuješ, poleg tega moraš tudi upoštevati, da je ona njegova mama. Nima pomena, če mu prepoveduješ stike z njo, ampak se le dogovorita, da ona ne bo več tema vajinih pogovorov in konfliktov. Je pač taka, kakršna je in tega se ne da spremeniti. Prej kot boš to dojela, bolje bo zate in tvojo družino. Seveda je tudi na partnerju, da svoji mami pove, kje so njene meje. Ona je svojo družino, otroke že spedenala - pač tako, kot jo je. In nima pravice se vmešavat v drugo družino.

Skratka, začnita z zrelim pogovorom.....

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]