TomTaylor -> RE: epiduralna (11.1.2009 20:58:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla To, da pri EA ne čutiš dovolj in posledično tudi dovolj ne pritiskaš, je seveda res, ampak (!!) zato so tam aparature in osebje, ki ti točno pove, kdaj prihaja popadek in kdaj moraš potisnit. In takrat se moraš dobro skoncentrirat in pritisnit. To mi je povedala kolegica, ki je nedavno rodila tako. Tako da, bojazen, da ne bi dovolj pritiskali je povsem odveč. Le poslušati je treba babice in osebje, ki te vodi skozi cel porod in če se res ravnaš po njihovih navodilih rodiš brez težav - kljub temu, da nisi čutila kdaj je treba pritiskat. Če pa je statistično več vakuumov ravno zaradi EA - to pripisujem ravno temu, ker punce verjetno kljub navodilom ne pritiskajo dovolj. Vsaka pritiska dovolj, ampak ne v pravo smer. Pritiskati moraš kot da bi šel na veliko potrebo, ampak zaradi deloma ohromljenega spodnjega dela je to kar težka naloga. Pritiskaš, se napenjaš, ampak največkrat v obraz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kot sem rekla, je meni babca s prstom dražila anus in govorila "sem pritiskaj, sem pritiskaj". Pa je šlo, pri zadnjem potisku sicer s pomočjo moškega porodničarja, ki me je nekako objel in se prislonil na trebuh. Ampak praviloma se pri EA vsaj minimalno čutijo krči (ne sicer popadki kot taki, ampak rahli krči pa)
|
|
|
|