samohranilka vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

J.L. -> samohranilka vprašanje (9.1.2009 21:01:00)

Glede na to, da je partner pšrijavljen na enakem naslovu kot jaz, me zanima če je sploh kakšna možnost za preživnino in višji otroški dodatek ali nima smisla, dokler si ne poštima dokumentov?

NEVA-1 -> RE: samohranilka vprašanje (9.1.2009 21:09:00)

Mislim, da naslov nima veze s tem, če sta ločena sta ločena, pa četudi na istih naslovih.

Midva nimava istih naslovov, pa sva poročena

Gina -> RE: samohranilka vprašanje (9.1.2009 21:09:43)

Če se ločujeta, lahko dobiš preživnino četudi je on prijavljen na istem naslovu kot ti. Moraš pa na socialno in za nekaj časa lahko dobiš vse to, ne da bi še imela ločitvene papirje, oz. dobljeno tožbo za preživnino. MOraš pa tja vprašat, kaj točno boš potrebovala za to, pa tvoj bo slej ko prej tudi moral s tabo, ali pa bo moral podpisat začasno kakšne druge papirje. Te bodo pa ves čas morili, kje je sodba sodišča, dokler reči ne bodo urejene.

tweed -> RE: samohranilka vprašanje (9.1.2009 22:07:19)

Ločuje?
Nisem vedel..., se mi zdi, da je bilo še 1 mesec nazaj vse v redu med njima...

ajataja -> RE: samohranilka vprašanje (10.1.2009 10:37:28)

za preživnino rabiš obvezno potrdilo od sodišča,da si samohranilka.So po novem to uvedli,ker je bilo veliko izkoriščanja glede tega.obvezno moraš dat vlogo na sodišče drugače ni nič.

Anonimen -> RE: samohranilka vprašanje (10.1.2009 10:38:56)

Če sta živela v izvenzakonski skupnosti, se bosta mogla "ločit". Preživnino pa mislim da lahko takoj ko vlogo vložiš dobivaš. No....najboljš itak da se vidva med sabo že prej zmenta.

Anonimen -> RE: samohranilka vprašanje (10.1.2009 10:43:13)

me zanima če je sploh kakšna možnost za preživnino in višji otroški dodatek ali nima smisla, dokler si ne poštima dokumentov?

A tezava je samo v dokumentih, kar se naslova tice? Kolikor vem, to ni tako komplicirana postopek, jaz sem to uredila zjutraj pred sluzbo in se pravocasno prisla na delo. Razen ce ni kaj sprememb...

Papirji za prezivnino so bolj zahtevni. Ali postopek preko sodisca ali pa kredibilno dokazovanje na CSD.

Gina -> RE: samohranilka vprašanje (10.1.2009 20:01:29)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

za preživnino rabiš obvezno potrdilo od sodišča,da si samohranilka.So po novem to uvedli,ker je bilo veliko izkoriščanja glede tega.obvezno moraš dat vlogo na sodišče drugače ni nič.

To je že zelo dolgo, več kot 10 let.

Nisem vedela, da se ne ločuješ, samo prikazovala bi rada samohraniteljstvo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Sam naslov ne šteje v bistvu nič pri tem. Četudi bi bila vidva vsak drugje prijavljena, bi ga morala tožit za preživnino.

Pa četudi bi na csd-ju dobila preživnino zgolj na podlagi vajinih pričevanj, bi te terjali za sodbo sodišča in če je ne bi bilo, bi morala slej ko prej ves preveč plačan denar za nazaj vrnit.

J.L. -> RE: samohranilka vprašanje (10.1.2009 23:18:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Nisem vedela, da se ne ločuješ, samo prikazovala bi rada samohraniteljstvo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Sam naslov ne šteje v bistvu nič pri tem. Četudi bi bila vidva vsak drugje prijavljena, bi ga morala tožit za preživnino.

Pa četudi bi na csd-ju dobila preživnino zgolj na podlagi vajinih pričevanj, bi te terjali za sodbo sodišča in če je ne bi bilo, bi morala slej ko prej ves preveč plačan denar za nazaj vrnit.

seveda se ne ločujem, saj nisva poročena, zato razveza preko sodišča ni možna kajne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] preden karkoli napišeš, raje premisli.  isto velja za tweed. če je bilo OK še pred mesecom ali tednom je prav vseeno,  ne pomeni pa da je sedaj še vedno vse OK. sicer pa mi ni potrebno razlagat kaj in kako. želela sem vedet,  kako je s tem, odgovor pa se že tako ali tako dobila.

Anonimen -> RE: samohranilka vprašanje (10.1.2009 23:24:23)

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

seveda se ne ločujem, saj nisva poročena, zato razveza preko sodišča ni možna kajne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] preden karkoli napišeš, raje premisli.  isto velja za tweed. če je bilo OK še pred mesecom ali tednom je prav vseeno,  ne pomeni pa da je sedaj še vedno vse OK. sicer pa mi ni potrebno razlagat kaj in kako. želela sem vedet,  kako je s tem, odgovor pa se že tako ali tako dobila.

Tudi če nista bila poročena, sta živela v izvenzakonski skupnosti. Tak da delitev premoženja, skrbništvo, preživnina....gre vse po istem postopku kot pri poročenih.
Upam da se bosta za preživnino sama dogovorila in da ti jo začne takoj izplačevat. To bi bila najboljša rešitev. Če je seveda možna.
Vso srečo.

Gina -> RE: samohranilka vprašanje (10.1.2009 23:30:50)

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

Lej, JL, jaz sem te vzela čist brez obtoževanja in ti tako napisala v prvem postu, če nisi opazila. V drugem postu sem ti v bistvu vsebinsko napisala enako kot v prvem, res pa je, da sem verjela tweedu. Če temu ni tako, pač povej, da temu ni tako, zakaj ti ne bi verjela, zakaj potem nekaj ovinkariš? Ločitev pomeni, da greš narazen živet, pa če si poročen al pa ne. IN v vsakem primeru moraš dokazat, da greš narazen živet pred sodiščem, nobene veze nima stalno prebivališče s tem niti to, da nisi poročena. V trenutku, ko je tvoj priznal očetovstvo, štejete za družino, ne moreš v nobenem primeru šteti za samohranilko, četudi živiš na drugem naslovu kot on. "Ločitev" ali = dokazovanje, da gresta narazen, ker ta hip štejete za družino, (ker je pač tvoj priznal očetovstvo) in da boš dobila preživnino, poteka na sodišču v vsakem primeru. NIkdar ne moreš tega dolgoročno urejat preko csd-ja. Lahko pa urejaš tam za določen čas, dokler reči ne urediš. To pa lahko. Toliko ti gredo na roke. In če boš res živela sama, potem se ti splača to urejat, ker ti bo mnogo lažje živet oz. preživet otroka, če boš od očeta svojih otrok dobivala preživnino in tudi posledično najbrž večje otroške dodatke (to ni nujno, če imaš ti kolikor toliko spodobno plačo, pa on ni imel bog ve kakšno, potem te razlike ne bo, sicer pa ja).

tweed -> RE: samohranilka vprašanje (11.1.2009 0:04:55)

Ja sorry, ker sem hotel biti sočuten[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... Zato sem pa vprašal, ker ne poznam situacije...
Mislim, svašta, pol sem pa kar naenkrat glavni krivec za nesoglasja...

Stran: [1]