|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   utrjevanje bradavičk
9.1.2009 19:52:37   
januarčica09
Nekje sem prebrala, da si od 6. meseca naprej, bradavic več ne utrjuje oz. maže, kakšne izkušnje imateuser posted image Čez 14 dni imam rok user posted image user posted image in se že vso nosečnost pridno mažem z Aventovo kremo proti strijam, zdej v zadnjem mesecu pa sem začela bradavice mazati z Bepanten kremo, da jih max. pripravim na dojenje user posted image . Hvala za odgovore. Pa vsem nosečkam srečnouser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: utrjevanje bradavičk
9.1.2009 19:56:08   
acitak
zivijo..js sem si od 5 meseca user posted image  z brisaco po tusiranju oz kopanju mal mocneje drgnala po bradavicah in so se utrdile...glede krem nebi vedla kako in kaj

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu januarčica09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.1.2009 20:16:31   
Netopirčy81
Jest si jih nisem nič utrjevala. Pa je blo itak vse ok in super.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu acitak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.1.2009 20:25:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Netopirčy81

enako. sam v materinski šoli so nam rekl kao da jih tuširaš najprej mal bl toplo vodo pol pa z mrzlo pa spet s toplo pa nato spet z mrzlo. sam jz nisem delala nič od tega tud s kremami nisem mazala in je blo vse ok.

(odgovor članu Netopirčy81)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2009 20:35:12   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: Netopirčy81

enako.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2009 20:54:06   
bskrle
Jih nisem, sem jih pa pazila, ko sem začela dojiti. Ene dva dni malo boli, potem se pa utrdijo. HUje je, ko te otrok ugrizne. Po trehuser posted image , mislim, da je ta predpriprava potrebna bolj zaradi ženinega občutka , da se pripravlja na porod.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2009 21:14:39   
blaža
odvisno kakšen bo otroček. pri prvem je blo vse ok, ta drugi pa je bil kot krokodilček, pa čeprav ni imel zob, ma je tako ščipal, da so se mi nardile ragade, kljub pravilnemu pristavljanju.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2009 8:44:41   
ajam27
Meni je bilo rečeno, naj si jih po tuširanju zdrgnem z brisačo. Pa enostavno ne gre! Če se le malce bolj na grobo obrišem se mi vrhnji sloj kože dobesedno oluščil, kar pa boli.
Moje bradavice več kot le "pivnanje" z brisačo ne prenesejo. Se kar malce bojim trenutka ko bo potrebno začeti z dojenjem.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2009 9:24:43   
AnciM
Ajam baje je treba vztrajat. Meni je tašča svetovala (sicer 1m po porodu, ko sem že res jamrala zaradi krvavih ran), da jih je potrebno najprej utrjevat z mehko pleničko v 4 m in nato počasi stopnjevat grobost. Tako da prideš v 9 mesecu do trde frotirjaste brisače. 

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2009 12:38:30   
ajam27
AnciM hvala za nasvet. Vsekakor bom poskusila.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.1.2009 13:23:22   
pomar*ANČA*
jaz si jih tudi nisem nič otrjevala, sem jih pa precej mazala ko sem začela dojiti.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.1.2009 15:13:39   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: ajam27

Jst ne bi na tvojem mestu v četrtem mesecu nosečnosti tega poskušala. Moja materinska šola je sicer že nekaj časa nazaj (malo več kot leto in pol nazaj) ampak takrat so nam zelo lepo povedal da tud takole utrjevanje bradavic lahko sproži prezgodnji porod. Kok to verjameš je sicer tvoja stvar, je pa dejstvo da se marsičesa v nosečnosti odpovemo zaradi majhne možnosti prezgodnjega poroda. Ne vem zakaj bi blo glede tega kej drugač.
Kokr se spomnm je blo rečen da lohk bradavice začneš utrjevat šele okol 37 tedna, ampak to me pa ne za besedo prijet.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.1.2009 16:07:44   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: birdy

IZVIRNO SPOROČILO: ajam27

Jst ne bi na tvojem mestu v četrtem mesecu nosečnosti tega poskušala. Moja materinska šola je sicer že nekaj časa nazaj (malo več kot leto in pol nazaj) ampak takrat so nam zelo lepo povedal da tud takole utrjevanje bradavic lahko sproži prezgodnji porod. Kok to verjameš je sicer tvoja stvar, je pa dejstvo da se marsičesa v nosečnosti odpovemo zaradi majhne možnosti prezgodnjega poroda. Ne vem zakaj bi blo glede tega kej drugač.
Kokr se spomnm je blo rečen da lohk bradavice začneš utrjevat šele okol 37 tedna, ampak to me pa ne za besedo prijet.

Mene so tudi tako poučili

Sem si pa mazala bradavičke z lanolinom že pred porodom in non stop po porodu. Nikoli niso cvetele, razpokala, krvavele, če glih ima malček zelo velik sesalni refleks in je non stop žvečil in cuzal

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2009 16:44:05   
AnciM
Eni ga odsvetujejo, ker se bojijo, da se pri tem sprošča hormon oksitocin - hormon dojenja. Samo potem tudi dojit ne bi smela nobena, ki je noseča. Saj tam se sprošča veliko več tega hormona. Sicer je pa moja tašča, ki je to izvajala tako kot sem napisala, rodila dva popolnoma zdrava fanta. Odločitev je pa itak stvar vsake posameznice.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.1.2009 19:20:57   
ajam27
Meni je utrjevanje bradavic z brisačo priporočal ginekolog že v 27. tednu nosečnosti. Tako dauser posted image .

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?