prehlad (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

fujdo -> prehlad (9.1.2009 18:35:45)

zivijo imam  3 m staro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ki je malo prehlajena.a mi lahko svetujete kaj ji lahko dam???

hubi -> RE: prehlad (9.1.2009 20:02:51)

Moja kolegica je zasoparila kopalnico: polno kad vroče vode, notri je vlila slane kamelice, potem pa je z malo sedela zraven (ne v vodi). Šle sta se kao inhalacije. Na dva dni sta ponavljali, pa se je pozdravila. Pa veliko tekočine je pila (se dojila).

botrca -> RE: prehlad (9.1.2009 21:51:43)

Meni je P svetovala naj skuham kamilični čaj in sol to prevrem in inhalitram. To sva delala 3 dni in je bilo boljši. Pa od bebi vala sem kupila kremo na bazi eteričnih olj in ga samo zvečer pred spanjem mazala po prsih. Je tudi pomagalo. Nosek sem mu pa s fiziološko čistila in palčkami za uha.

kristinaj -> RE: prehlad (9.1.2009 22:13:45)

na žalost nič.... s fiziološko večkrat na dan oz. po potrebi izpiraj nosek, dobiš tudi priprave za vlečt ven smrkelj, če poznaš katero ti lahko posodi aspirator in ni da ni, da ne potegne, samo moreš pazit, ker so katetri dolgi, da ne greš pregloboko.....

aja pa še to... v lekarni dobiš fitobalm bimbi, mu lahko namažeš na prsa in pod nosek, ker je od rojstva naprej...jaz kupim še kremo proti prehladu, dela naša lekarna in zavrem vodo in jo za kavno žličko dam noter, da ima spalnica vonj po mentolu...

naš je star.. kmalu bo 3m

Nasy -> RE: prehlad (10.1.2009 11:44:08)

Mi do sedaj nismo imeli težav, zdaj pa se je začelo..zamašen nosek, groza. Nosek ji čistimo z fiziološko in aspiratorjem potem ven potegnemo, v izparilniku imam eterično olje, da izhlapeva čez cel dan, pa še duduco z inhalatorjem sva ji nabavila- ima tako bučkico, kamor daš košček vate z malo eteričnega olja. No, v parih dneh se je stanje izboljšalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

nežka -> RE: prehlad (13.1.2009 9:43:42)

Ko je naš prehlajen, dam nad svečko nekaj kapljic Olja 31 od Justa, da izhlapeva v prostoru. Po pljučkih in hrbtu pa ga mažem z Avalon balzamom pri prehladih. In je bilo do sedaj še vedno bolje, že po največ dveh dneh.

Stran: [1]