po 30 letu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

kofetek2010 -> po 30 letu (11.4.2005 11:11:47)

Kot že veste sem pri 32 letih :nosecka:, sin je star 8 let (torej bo 9 let razlike).
Zanimajo me izkušnje tistih, ki ste se po 30 letu odločile še za enega otroka. Mislim predvsem na vaše počutje med nosečnostjo, kako je reagiralo vaše telo na to spremembo (spomin na nosečnost je 5 strij čisto kratkih na koncu trebuha in prerezan presredek), kako so to sprejeli ljudje okrog vas,...
Nosečnost s sinom sem super prenašala, bila sem 23, polna energije, do zadnjega dne sem letala in skakala na okrog. Sedaj pa...utrujena, brez volje, zaspana.:zmeden2:
A je res kriva starost?:ups:

baguSka -> po 30 letu (11.4.2005 11:14:35)

Jst nism noseča pa mam take občutke. Tko da pomoje ni vse pogojen s tem.;)

HuAnita -> po 30 letu (11.4.2005 11:18:10)

Jana, ne straši nas!!! Prvo sem imela pri 28, drugo/ega pa nameravam imeti pri najprej 31! :ups: Če mi bo seveda dano.
Mislim, da te daje pomladanska utrujenost, lani takle čas sem bila kot cunja, resnično, vsako jutro sem si zaspala za v službo:ups:, čez dan samo poležavala... Če pa imaš še 8-letnika, je pa itak jasno;)

kofetek2010 -> po 30 letu (11.4.2005 11:24:29)

Moj 8 letnik je ful samostojen, že cel dan poležava (je v bolniški zaradi očke), malo gleda TV, malo igra Game boy-a, kot, da ga ni! ;)
Nosečnosti lahko primerjam čisto mesec na mesec, ker imam PDP takrat, ko ima sin 9.RD! ;)
Nočem strašit, samo zanima me...
Mogoče se bosta oglasili :nosecka:BAGI,:nosecka:Pika 73 in mogoče še katera :nosecka:30+ ;)

baguSka -> po 30 letu (11.4.2005 11:27:58)

Jst pa le mislm da ni samo emšo kriv. In želim
vam čimlepšo in čimlažjo nosečnost.;)9nebesa

Anonimen -> po 30 letu (11.4.2005 11:34:34)

Jaz sem bila prvič noseča pri 35. letih. Dokler nisme imela velikega trebuha, tam v sedmem mesecu, sem se počutila do potankosti tako kot prej. Sploh nisem vedela, da sem noseča. Potem, pri ogromnem trebuhu, se je pa začelo: bolečine v križu, eni grozni krči nekje pod rebri...
Moja sestra ima tri otroke. Sedaj so stari 17, 13 in 12 let. Prvo nosečnost je prenašala še kar, sicer s konstantnim bruhanjem v začetku in ogroooomnim trebuhom na koncu, zaradi tega si pač manj okreten. Druga nosečnost je bila grozna, medeničlne kosti so jo tako grozno bolele, da se je komaj premikala, tudi porod je bil "čuden". Tretjič pa, če ne bi imela trebuha, sploh ne bi vedela, da je noseča. Z enoletnim otročkom in s trebuhom je skakala s postelje in na posteljo, kot bi bila prava gimnastičarka. Tudi porod je bil "mimogrede", nekaj ur po porodu se je že z nami sprehajala po porodnišnici, enako kot takrat, preden je rodila. Nič utrujena, kot rožica.
Tako da mislim, da leta nimajo pra dosti opraviti s počutjem v nosečnosti. Izgleda, da je pač vsaka nosečnost lahko čisto drugačna.

nejcko -> po 30 letu (11.4.2005 11:35:43)

Jaz sem bila prvič noseča pri 30-ih in sem bila tol naspidirana, da so se ljudje kar čudili. Nobenih slabosti, nič utrujena, polna energije ... deset dni pred rokom sem še plesala na eni zabavi. No, sinko je temu primerno tudi zelo živ:zmeden2:

Drugič sem bila noseča pri 33-ih, pa sem bila tudi bolj utrujena in zaspana kot prvič, čeprav je nosečnost potekala isto kot prvič, torej brez slabosti itd. In je mala tudi večji zaspanček.

Kaj pa vem, po moje nimajo leta tukaj kaj preveč veze. Zdajle je pač čas spomladanskih utrujenosti, mogoče te pa to daje8)

Tjula -> po 30 letu (11.4.2005 11:48:08)

Ah, dejte no nehat vse tiste, ki o 30+ letih govorite kot o "starosti", da "smo v letih" ipd. Babnce, to so najlepša leta, no!!!!!! In nosečnost v teh letih, pa tudi kasneje, je čist normalna. Poznam primerke, ki so jo tudi po 35. letu fantastično prenašale, in primerke, ko so bili nosečke v 20. letih čisto sesute vseh 9 mesecev.

Magi* -> po 30 letu (11.4.2005 12:00:13)

sem bila prvič noseča pri 30ih in bi se super počutla, če ne bi mela tiste presnete nizke posteljice. na začetku nobenih slabosti, sem bila tudi čisto naspidirana. kasneje sem začela krvaveti in sem morala počivat. proti koncu pa me je kar neslo, nisem mogla bit več pri miru. tudi zdaj, ko sem se že malo nazaj spravla, se počutim odlično, polno energije... po mojem to s starostjo nima nobene veze. sploh pa to ni nobena starost.

Seven* -> po 30 letu (11.4.2005 12:03:41)

Jaz bom letos 30.. Pa ti povem, da sem cist uboga. Utrujena, zaspana in navelicana.. Tak kot ti pravis. Se mi zdi nazalost, da je to res, da vseskupaj pride z leti. Enostavno ni vec toliko energije. Prej se utrudis in vec tudi pocivas. Ce se spomnim sebe pri 23 letih.. Huh. Ni primerjave. Nisem pa takrat rodila, to je pa tud res..

Anonimen -> po 30 letu (11.4.2005 12:06:31)

No, evo, zdaj jamrate, ko sem pa enkrat pod enim postom napisala, da "narava poskrbi za to, da imamo otroke mladi ljudje", ste pa vse v kontra tolkle.

Kaj je mlado in kaj staro, pa presodite same.

Al bina, zelo mlada pri 32-tih.

nuala -> po 30 letu (11.4.2005 12:09:32)

Ne vem, če te bom kaj potolažila,

prva nosečnost pri 28 je bila bistveno lažja za prenašat od druge pri 30.
Sicer sem bila obakrat do konca na nogah, ampak pri drugi samo zato, ker drugače ni šlo.
Celo moj mož, ki ni posebno dober opazovalec je ugotovil, da sem nekam utrujena in potolčena.
Jaz veselo upam, da razlog ni starost, zdaj ima namreč mali sine 4 mesece in jaz sem spet polna energije.
Le pogum, pomladanska utrujenost ima sigurno svojo moč.

African queen -> po 30 letu (11.4.2005 12:11:49)

Jaz sem prvič zanosila pri 23-ih in sem se super počutila do zadnjega dne.Drugič sem zanosila pri 26-ih in sem bila celo nosečnost zmatrana,mogoče tudi zato,ker sem morala skrbet za prvega otročka,ki je zelo zahteven..

Rozalija -> po 30 letu (11.4.2005 12:15:33)

Jaz sem ko rožica. M mi zamuja 3 dni. Mula je čist preveč aktivna, mož ma pa trenutno neko frko v službi in mi že 2 meseca ne more pomagati čisto nič, pol si pa jaz še kaj za podelat zvečer dam prnesem... ma ja saj je plačano. Ampak poleti bo bolje, ko bo manj dela po službah. Počutje je super, več stvari ko si zadam, več energije imam. Starost pa 31, tko na osebni piše, pa ne verjamem čist. Tam ene 25 max bi si dala. Al pa clo 22, al bi blo to že pretiravanje???

Tjula -> po 30 letu (11.4.2005 12:16:42)

Rozalija, take rab'mo! :bravo:

Anonimen -> po 30 letu (11.4.2005 12:20:23)

Rozi, carica ;)

TARA in MAJ -> po 30 letu (11.4.2005 12:33:23)

Moja tretja:nosecka:pri po tridesetem letu se je rajši ne spominjam ležanje od drugega meseca naprej čeprav se je splačalo in danes je vse pozabljeno.

nejcko -> po 30 letu (11.4.2005 12:49:15)

No, babuške, in če zdaj potegnemo črto, je računica pač taka, da je prva nosečnost v večini primerov bolj izi kot vse nadaljne ne glede na to, kolko smo stare. Se mi zdi pa to čisto normalno. Pri prvi si pač sam z možem, lahko uživaš in delaš kar ti paše, zjutraj spiš kolikor ti paše (če nimaš službe) itd., potem pa žal ni več tako.

Lunca1 -> po 30 letu (11.4.2005 12:55:16)

Jaz sem zanosila pri 30ih in rodila pri 31ih. Od začetka je bilo vse v redu, poleti pa sem začela na veliko zatekat, občasno me je bolel išias in sramne kosti. Je pa vse to po moje odvisno od posameznice in ne od starosti. Tudi sama se počutim mlajšo.

aljča -> po 30 letu (11.4.2005 13:05:22)

Pozdravljene!
Tud jaz sem imela prvo nosečnost pri 22.letih,moram povedati,da je bila kar za prenašat pa čeprav je bila rizična.Sedaj pri 34.pa delamo na drugem tko, da bom imela ker veliko razliko,pa se neč ne sekiram, ker se že tolk let trudmo, da bom imel:duda: ko se bo pokazalo:modri::roza: bom tako vesela, da mi je vseeno kok sem stara in kaj vse se lahko pri tej straosti dogaja z mano.Da smo skoz utrujene, pa zaspane pa.....to je pa čist od razpoloženja odvisno, če gledaš pozitivno se tud bolje počutiš ane?
Vsem želim velik pozitivnih misli in pa dobrega počutja in velik se smeha.:):):):):):):):):)
L.p. Alja:metulj::metulj:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.4.2005 13:06:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

kofetek2010 -> po 30 letu (11.4.2005 13:08:56)

No pa dajmo odmislit zaspanost, brezvolje in ostalo psihično stanje - kaj pa koža? Ta pa je ziher manj prožna!? :zmeden2:

Anonimen -> po 30 letu (11.4.2005 13:09:43)

Ne bi rekla, glede na to, kako se v starosti nategne ;)

kofetek2010 -> po 30 letu (11.4.2005 13:12:44)

in nategnjena ostane :)-:)-:)- in visi čez kolena :)-:)-:)- in roko lahko uporabiš za zastavo :)-:)-:)-

Anonimen -> po 30 letu (11.4.2005 13:14:02)

ja, ja, Jana, kar pripravi se :)-

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>