Anonimen -> po 30 letu (11.4.2005 11:34:34)
|
Jaz sem bila prvič noseča pri 35. letih. Dokler nisme imela velikega trebuha, tam v sedmem mesecu, sem se počutila do potankosti tako kot prej. Sploh nisem vedela, da sem noseča. Potem, pri ogromnem trebuhu, se je pa začelo: bolečine v križu, eni grozni krči nekje pod rebri... Moja sestra ima tri otroke. Sedaj so stari 17, 13 in 12 let. Prvo nosečnost je prenašala še kar, sicer s konstantnim bruhanjem v začetku in ogroooomnim trebuhom na koncu, zaradi tega si pač manj okreten. Druga nosečnost je bila grozna, medeničlne kosti so jo tako grozno bolele, da se je komaj premikala, tudi porod je bil "čuden". Tretjič pa, če ne bi imela trebuha, sploh ne bi vedela, da je noseča. Z enoletnim otročkom in s trebuhom je skakala s postelje in na posteljo, kot bi bila prava gimnastičarka. Tudi porod je bil "mimogrede", nekaj ur po porodu se je že z nami sprehajala po porodnišnici, enako kot takrat, preden je rodila. Nič utrujena, kot rožica. Tako da mislim, da leta nimajo pra dosti opraviti s počutjem v nosečnosti. Izgleda, da je pač vsaka nosečnost lahko čisto drugačna.
|
|
|
|