obupana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


teja2008 -> obupana (9.1.2009 14:23:14)

Hoj!
Se moram nekomu izpovedat in bom vesela za vsakršno mnenje oziroma nasvet. Torej, hčera je danes stara 22 dni. V soboto je mala začela kašljat in imela zamašen nosek. Pa smo šli k dežurnemu-poslušal je in rekel da gre za prehlad, pljučka so čista. Tako da sem spirala s fiziološko in sesala ven. V torek pa je prišla patronažna in je svetovala naj jo nesem pokazat še pediatrinji. In smo šli v sredo. Ugotovila je isto-gnojno grlo, zamnašen nos-prepisala je hiconcil. Včeraj smo mel kontrolo in je kao boljše, danes pa še enkrat in je ugotovila da v ekstremnih položajih sliši tudi piske na pljučih. Ker je petek je svetovala da če bo jutri slabše moramo k dežurnemu in v bolnico. Pa me zanima ali je imela katera primer bronhitisa tako zgodaj, podobno bolezen. Kako poteka zdravljenje, koliko dni si v bolnici... Prosim za vsakršen nasvet ali spodbudno besedo ker sem čist na tleh. Še enkrat hvala-papa




teja2008 -> RE: obupana (9.1.2009 14:24:38)

Aja pozabla sem povedat da se je grlo ščistilo in da je tudi nos lepo prehoden-ali se bo zboljšalo ali bo samo slabše-kakšne so vaše izkušnje.




malvas -> RE: obupana (9.1.2009 14:40:31)

Hy
Vem, da je malce neprijetno, kadar je prehlad pri tako majhnih štručkah vendar ne skrbi. Organizem, pa če je še tako majhen bo za to poskrbel, posebno še, če sta dobili antibiotik. Če pa se je grlo že ščistilo potem je to dober znak, da gre na bolje. Če ne gubi na teži in zaužije dovolj tekočine (če normalno dojiš) potem ni skrbi. Naš prvi fantek je bil zaradi bronhitisa v bolnišnici, ko je bil eno leto. Dobival je vpihe (zdravila) in infuzijo in v treh dneh smo šli domov. Sicer pa sploh ni nujno, da gre za bronhitis. Zdravniki včasih slišijo šume, drug zdravnik pa jih potem ne sliši več.
Držita se in nikar ne obupuj pri prvem problemu, ker jih bo še veliko. Je pa res, da v tem času (nizke temperature, prehladi...) moraš poskrbeti, da nisi zunaj in da k vam ne prihajajo obiski. To bo najboljša preventiva.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]




**Petra** -> RE: obupana (9.1.2009 14:46:43)

Držim pesti, da bo z malo vse vredu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

Drugače pa mi tako zgodaj nismo meli nobenih prehladov oz. obolenj, zato ti, žal, ne bi znala nič svetovat.
Mene moti predvsem to, da so dežurni zdravniki splošni zdravniki, ki včasih stvari posplošujejo kot da gre za ne vem koliko starega otroka. Pri nas je v "navadi", da so me zmeraj napotili v bolnišnico na pregled k pediatru. Če me ne bi, bi šla kar sama. Pediater je le pediater, ampak da ne bo slučajno to kdo narobe razumel, da imam kake pripompe na delo splošnih zdravnikov, daleč od tega.




katicka -> RE: obupana (9.1.2009 14:58:00)

moja sestra je bila stara približno dva meseca in je enako zbolela. bila je mislim da približno 14 dni v bolnišnici. potem pa je ozdravla. vedno pa ko je bila bolana pa je dobila pumpico. drugih težav pa ni.

držim pesti da bo vse se uredilo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image]




Anonimen -> RE: obupana (9.1.2009 15:05:43)

Moja nečakinja je imela pri enem mesecu ugotovljen bronhitis in začetek astme.Vedno,ko je bila prehlajena je dobila pumpico,se ji je pa stanje čez čas zelo izboljšalo.Se pa spomnem,da se je moja sestra tudi zelo sekirala zaradi tega.Danes je stara 15 let in nima nobenih posledic.




teja2008 -> RE: obupana (9.1.2009 15:19:31)

14 dni je bla v bolnici????




Čarli08 -> RE: obupana (9.1.2009 22:47:04)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




Amam -> RE: obupana (10.1.2009 22:25:17)

Take majhne štručke so veliko bolj odporne kot zgledajo, zato ne skrbi. Vsekakor pa pazi ne otročička in upoštevaj nasvete pediatrinje.




Anonimen -> RE: obupana (11.1.2009 17:39:13)

Za tako majhnega otroka ni to tako nedolžna bolezen. Ali gre za bronhitis ali bronhiolitis? Naša je imela pri 6 mesecih bronhiolitis. Bili sva na infekcijski 4 dni, dobivala je infuzijo in kisik. Res se mi je smilila, je samo spala in bla čist fertik. Šle sva pa najprej k dežurnemu in je rekela da je najbolje da jo vidi pediater, in tako sva šel naprej.




teja2008 -> RE: obupana (11.1.2009 19:36:56)

Hoj!
Ker vem da se lahk iz tega razvije kaj hujšega me res skrbi, a vendarle čez vikend bolezen ni napredovala-hvalabogu-ne kašlja niti ji ne hropi... In kakšni so bili znaki pri vam? Glede dihanja, vročine, spanja...
Hvala za vsakršni odgovor. Mama pa jutri kontrolo pa bomo vidli kaj bo.




Lona76 -> RE: obupana (11.1.2009 19:58:27)

Najprej vam želim, da se čimprej pozdravite.

Naša je imela pri 1 mesecu prvi bronhiolitis. Bili sva na infekcijski na opazovanju mislim da dve noči. Sedaj je stara 10 mesecev in je imela od takrat še 4 bronhiolitise. Zadnja dva sta naju pripeljala na pediatrično. V bolnici sva bili obakrat 4 dni. Prvič samo na kisiku, drugič pa kisik in infuzija. Problem pri tako majhnih je, ker se ne znajo odkašljati in usekniti in se jim navaden butast prehlad lahko preseli na plučka. Pri nas je bilo vedno slišati hropenje, pa hitro je dihala. V spanju mislim da tako majhen kot je tvoj ne sme imeti več kot 45 vdihov na minuto. Mislim da je tako nisem pa 100%. Vem da za našo je meja 40. Ko so pa prizadeti pa hitro dihajo, vgrezajo med rebri in dihajo s trebuščkom (to v večini itak vsi dojenčki).




Stran: [1]