Nattasha
|
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21 Ma saj sva že zaropotoala, pa nič iz tega. nattasha, mala ne dobiva pregomina, imela ga je v preteklosti, potem so pa šli na aptamil1, zakaj ne vem. Meni se zdi, da se je s pregominom boljše redila. Ni mi tudi jasno, zakaj ji ne dajo aptamil prematil , če je mala nedonošena in nima niti 2kg, pri 2 mesecih. Mala naj bi tam ostala zaradi preiskav zakaj se ne redi, o preiskavah pa ne duha in sluha. Zdravnici sva omenila, da je bil pregomin boljši, pa naju je vprašala : "a mislte?" In naju je spraševala, kaj bi lahko bilo? Kar se pa tiče evidence, temperaturni list je bil tam, list zdr. nege tudi, ampak težava Ljubljanske nove Pediatrične klinike je ta, da jih malo dela s srcem, še manj jih dejansko dela. Preveč je osebja in ima čas za bedarije. Hranili naj bi malo ob urah, ampak pol ure, čez uro hranjenja še ni mleka, sestre ne vedno kdo ima sobo v kateri je Gloria,... ko se pa razpi , te pa gledajo k da si ne vem kaj rekel. No ravno zato mi ni jasno, zakaj so vam ga ukinli, vem, da ga na veliko predpisujejo pri intoleranci. Kako pa mala odvaja? Glede osebja ti težko rečem, jaz sem nekaj časa delala tam in mi je bilo fantastično. Je pa res, da se je vmes glavna sestra menjala in lahko, da so se stvari poslabšale. Posebej, če je težava v tem, da se ne ve, zakaj se je nek poseg naredil. Kar se tiče kreganja, res ne rabite skrbet, med. sestre smo večinoma tako nastrojene, da se ti zaamerijo starši, otrok pa tu ni nič kriv in je pri malem vse enako, konec dneva odgovarja za delo, ki ga je oz ga ni naredila. Kadar so težave pri pridobivanju teže, je delo sobne sestre, da stehta otroka pred in po hranjenju in da je otrok nahranen točno ob uri. Ne bo mi nobena rekla, da za to ni časa. Ne rečem 10 min ampak, da se čaka po pol ure in več. Ne vem no, zdaj ko bi moral bit vaš najlepši čas, se pa j***** z nekim osebjem na kliniki. Jaz bi zaropotala in to konkretno. Pupa je premala in prelahka, da bi se lahko tako igrali. Glede Aptamila je tako, da je sicer Prematil boljši za nedonošenčke, predvsem zaradi krčev in težav pri odvajanju, Aptamil1 pa je bolj hranljiv in če je problem teža. potem so pač očitno probali s tem. Emm še to lahko rečeš, da če slučajno šparajo z Pregominom, da ga boš kupla, pa sama dala. mogoče jih bo zdrmalo. Ne vem kaj naj ti drugega rečem. Žal mi je samo tolko, da je veliko sester, ki bi z veseljem delale na otroškem, pa ne pridejo poleg, tam imaš pa take, ki so ali pregorele ali jim je pač vse rutina. In zato sem jaz vedno za to, da se starši zbunijo in povejo kaj jim manjka, če ne gre pri dotični sestri greš pač dalje. Upam da bosta res čimprej doma