Barvanje belega čokoladnega preliva za torte (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

smrček -> Barvanje belega čokoladnega preliva za torte (9.1.2009 11:02:16)

Jutri imam namen speči torto z "barvastim" čokoladnim prelivom.
Ali lahko beli jedilni čokoladi dodam kakšno kaplico modre jedilne barve? Ali kako naj dobim rahlo moder preliv?

blaža -> RE: Barvanje belega čokoladnega preliva za torte (9.1.2009 13:21:47)

Bela jedilna čokolada ni bela ampak rumenkasta in če boš dala malo modre, ne bo svetlomodra ampak bo vlekla na rumeno, pa še bela čokolada je malo delikat za ji kej dodajat. naredi raje led preliv. sladkor v prahum ,alo vode, pa malo modre berve. Al pa premaži torto z smetano, ki jo obarvaš. vem, da ni preveč dobrega okusa, ..

Adelina -> RE: Barvanje belega čokoladnega preliva za torte (9.1.2009 14:10:05)

Katero belo čokolado pa uporabljate za preliv. Jaz imam to iz Pekarne Vrhnika, pa mi je nikakor ne uspe lepo stopit- se vedno sesiri. Pa sem probala v mikrovalovki tako kot temno čokolado in na štedilniku v kopeli, pa se nikakor ne naredi lepo. Kaj torej naredite ve oz. katero čokolado uporabite? Hvala!

triperesnadeteljica -> RE: Barvanje belega čokoladnega preliva za torte (9.1.2009 16:20:58)

POZDRAVLJENE! Jaz čokolado vedno topim v mikrovalovni- v skodelici za kavo,tisti malo večji .Vedno pa tudi uporabljam čokolado iz pekarne vrhnika (2500g).Iz mojih izkušenj ,ti povem ,da za modro barvo zmešaj  beljak, sok pol limone in sladkor v prahu,tej masi dodaj toliko barve kot hočeš,ne vem kakšno živilsko barvo imaš,jaz jo tudi kupim v pekarni vrhnika,pa todi tekočo v merkatorjevih trgovinah- meni je ratalo vedno super. Z tako maso barvam tudi  drobno novoletno pecivo. Pa veselo peko ,ti želim...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/torta.gif[/image]

Stran: [1]