|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JULIJKE
11.4.2005 9:12:34   
Dari
Ojla :nosecka:!
Kako sem se navadla, da se vsak dan malo oglasimo ;). Tko da prov moram nekaj napisat :)

Dones ponoč sem spala kot :angel:, kar mi je blo po prejšnji neprespani noči v pravo olajšanje.
Zjutraj smo se vagali in imam že skoraj +7kg. Trebušček pa še vedno (le) 92 cm. Se mi zdi, da se ni nč kaj povečal v zadnjem času :zmeden:. Mogoče da je samo cel ratal malo večji :zmeden2:. Tko da mi moje prve nosečniške hlače, ki sem jih kupila že pred dvema mesecema eno številko večje še zdaj lezejo dol :grrr:.

Sicer pa je vse tko kot mora bit. :sloncek: Samo lepo vreme pogrešam, in sprehode po toplem sončku :(.

Papa :metulj:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   JULIJKE
11.4.2005 9:36:00   
PBJ
Dari, ti si pa že res pridna tu gor:).
Jaz pa sem to noč bolj slabo spala, čeprav sem se v posteljo spravila šele ob polnoči. Ob petih sem bila pa že popolnoma budna...:duda: me je pridno zabaval s premikanjem in bokasanjem:bravo: Tako to je.Sedaj si me spodbudila, da sem šla po meter in si namerila obseg trebuha:92cm - kot ti. Meni se tudi zdi, da zdaj kakih deset dni ni nič kaj zrasel.A, že jutri je lahko vse drugače...tam pri 20. tednu se mi je večkrat zdelo, da se je čez noč povečal.:zmeden2:.
S kilažo smo + 4,5kg. Imam pa vedno večje težave z zatekanjem nog, predvsem v gležnjih:grrr:.Sprva sem imela zatečene samo zvečer, sedaj pa sploh več ne mine - zjutraj in čez dan enako. Pa veliko pijem, nisem prevelik ljubitelj soli..no, upam, da ne bo slabše. Pritisk imam normalen, zato si zaenkrat ne delam velikih skrbi okoli tega.

Jaz tudi pogrešam sonček...v prihodnjih dneh pa se ne obeta nič lepega vremena.
Držite se in pazite nase:rozica:.

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   JULIJKE
11.4.2005 10:04:13   
rouzi
no, sem prav vesela kadar vidim juljke v naslovu!!!
mi smo bolj slabo spali, ker sem zvečer jedla ananas, pa sem hodila celo noč lulat :zmeden:. miškolin je pa priden ful, je pokonci več čez dan, tako da me ne zbuja več toliko ponoči.

kilce +6,5, trebuščka si pa sploh še nisem merila!!! si ga bom danes:bravo:. tudi jaz pogrešam sonček, no samo grem naslednji teden na morje, pa je bolje da je zdaj grdo, da bo upam pol lepše..

pozdravček julijkam pa vsem :nosecka:

s.:nosecka:&:modri:25 3/7

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   JULIJKE
11.4.2005 11:11:32   
PBJ
Rouzi, spomnila si me na ananas:bravo: Ta baje pomaga pri odvajanju vode s telesa.Si ga grem kupit.Upam, da bodo potem noge manj otečene.

Lp
:nosecka: v 27. tednu.

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   JULIJKE
11.4.2005 11:15:51   
Anonimen
Dari, a si ti kej rihtala za porodniško :zmeden: Oziroma, kdaj boš?
Danes sem zvedla, da moram taprvo po vse papirje na CSD pol k svoji G pol pa šele v firmo, da mi vse potrdijo.
Ampak, a moram res 90 dni pred PDPjem to rihtat? A pol mi aprilska plača ne pade v izračun :zmeden:

Če je katera že tole kej delala, bi bila ful vesela vsake informacije :bravo:

Drugač pa počutje super, spimo tko-tko (več ali manj zato, ker imamo tečnega :kuza: ), prsti na rokah pa tud meni zatekajo, ko sto :hudicek: !
Trebušček je pa tak mini mini, da se mi zdi, da imam notri eno pišče in ne enga velizga fanta :zmeden:
Imam jutri pregled (+ 3D UZ), pa vam javim, kako rastemo :bravo:

Lep dan vsem skupaj!! Hja, kje je sonček :zmeden2:

(odgovor članu Dari)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   JULIJKE
11.4.2005 11:44:47   
malika
Še jaz.
Otrdevanje trebuha se je dokaj umirilo, res pa je, da sem kar pridna in počivam. Samo, da bo vse OK in tako kot mora biti.

Punce, a greste kaj na dopust zdaj okoli prvega maja?Meni se tako lušta morja in vonja po njem, da se mi že malo meša :)

Glede papirjev, ki jih urejaš za porodniško, jaz sem jih urejala leto in pol nazaj, pa sem večino že pozabila. No vem to, da sem šla na CSD takrat, ko sem od gin dobila potrdilo o nosečnosti. Na CSD, potem dobiš pole, ki jih izpolniš in v katere ti vpišejo plačo. Pri meni je bilo tako, da sem nastopila porodniško 24 decembra; pole pa sem jih nesla enkrat v novembru. Zadnja plača na polah je bila oktoberska in potem so iz CSDja klicali delodajalca(jaz sem bila že v porodniški) in zahtevali še novembersko plačo. mene ni o tem obvestil nihče, tako da zgleda da kar sami marsikaj uredijo. Sem pa bila tudi zelo jezna, ker sem prav tako oddala polo za paket konec novembra, nakazan denar pa sem dobila šele januarja.

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   JULIJKE
11.4.2005 12:01:10   
Dari

Jaz se tudi moram pozanimat, kako je s temi papirji. Jaz bi tko rada oddala vse šele pol po 5. juniju, da bi se mi štela še majska plača, ampak močno dvomim, da bo to možno :zmeden2:. Ker se mi bo pri porodniški menda kar precej poznalo - vzamejo zadnjih 12 plač, in če jih še nimaš, ti za mankajoče dajo zajamčeno :zmeden:. Moram en dan malo poklicat... Samo paket bi pa rajši imela prej. A je to dvoje kaj povezano? Ah, pa ti papirji...

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   JULIJKE
11.4.2005 12:08:27   
Anonimen
Ja, malika, še 12 dni, pa gremo na :morje:

Komaj čakam - en teden brez telefona, brez službe, brez tečnih ljudi okol sebe....samo moj :love: in moj :kuza: in jaz :nosecka:
:bravo: :bravo: :bravo:

Ko pa pridem iz Lošinja...pa pot pod noge pa na CSD :grrr: Grozni so...en mesec preden gremo na porodniško, mormo vse zrihtat :grrr: prvo izplačilo pa dobimo itak šele 15. julija :grrr:
A paket/denar ne dobiš pred PDPjem :zmeden:

(odgovor članu Dari)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   JULIJKE
11.4.2005 13:16:12   
petraCBU
Živjo.
Jaz sem pa glih z materinske šole prišla. Polovico cajta smo imeli predavanje okrog zob in sem skoraj zaspala :zaspan:. Šele pol, pri anatomiji, sem se malo predramila. Ful slabo spim zadnji teden. Pikca :duda::duda: me celo noč zbujata. V najboljših trenutkih osem udov naenkrat brca v mojem trebuhu :), skoraj ves čas čutim pa vsaj enega otročka, ker zelo redko oba mirno spita, al se pa vsaj meni tako zdi. Skratka, živahno je, noč in dan.

Papirji, paketi, izplačila, CSD... tudi meni nič jasno :zmeden: Drug teden imam spet obisk pri G, pa bom tam malo povprašala, pol šla pa direktno na center, pa naj mi obrazložijo. To , da bom morala še na sto koncev in krajev :grrr:, da karkoli uredim - mi je pa itak že vnaprej jasno!

Spet brcata :), eden v mehur, drugi pod rebra... oj, radosti materinstva :)-

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   JULIJKE
11.4.2005 15:18:56   
CIPRESA
Oj da se še jaz malo javim.
Drugače je vse po starem, kar počivam - no ne skos. za papirje mislim da imam še čas, no nevem kdaj sploh začneš s tem.
Drugače pa obseg trebuha mam še kar 96cm, pa še vedno +8KG, kar je glede na vas ki jih imate komaj tam okrog 5 kar malo veliko.
Me pa zanima nekaj koliko ste jih pa dopolnile? Jaz sem začela s 55KG sedaj jih imam že 63Kg. Lepo ne?

Z zatekanjem nog imam težave tudi jaz, mi zatekajo če preveč hodim ali sedim, da jih imam spuščene dol. Drzgače je pa prijateljica zadnjič komentirala tole moje zatekanje, da sploh ni omembe vredno, da se o zatekanju govori, če res zeloo zatečeš,da pa je vsako majhno zatekanje pač še ena stvar v nosečnosti. Sem pa za vsak slučaj snela tudi že vse prstane in kmalu bom še uro.

Brcanje pa je pri meni prisotno vkoraj cel dan in še skoraj celo noč, tko da sploh ne vem kdaj ta bebika kaj zaspi. Najrajši v mehur.

LP CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   JULIJKE
11.4.2005 15:22:53   
pravljica
pri meni vse po starem...torej vse ok :)

jaz dobim papirje od G na naslednjem pregledu, to je v začetku maja...bom šla s potrdilom kar takoj na CSD po papirje, če bo možno...meni se pa gre za čim več starih plač, da bo manj bolniške zraven :(

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?