|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mirnih noči ni več
11.4.2005 9:11:11   
PIAF
Zadnjih par dni imamo pri nas "pravo nočno moro". Komaj smo malega navadili zaspati v svoji posteljici, so se začeli drugi problemi. Mislim, da so zobki. Ta teden je imel tudi dvakrat vročino 38 stopinj, ki mu je čez dan padla (ponoči je bilo najhuje). Skozi je siten tudi čez dan, proti večeru pa je katastrofa. Ponoči se zbuja vsakih 15 minut do pol ure. Ker ga ne dvigujem iz posteljice, ampak le zibam, sicer zaspi, ampak kakor neham zibati, spet jok. In to traja res celo noč, tako da nič ne spimo. Ker se zadnja dva dni sploh noče več uspavati nazaj v posteljici, ga dvignem in še v naročju tuli, dokler v joku ne zaspi.

Ti zobki res tako bolijo?? :zmeden:

Mažem mu dlesni s Calgelom, pa čisto nič ne pomaga, dam mu za pit mlačno vodo, mlačen čaj, tudi mrzlo sem že probala po žlički, pa mrzle predmete za žvečenje, tudi iz zmrzovalnika...nič ne pomaga!

So vaši otročki tudi tako trpeli? Men se tako smili, da se mi srce para, ko ga boli. Čez dan tudi tako težko zaspi. Sicer v svoji postelji, a z več kot polurnim trudom.

Dva dni ponoči pa še je imel krče, tako je prdal in jokal zraven, pa ne vem od česa, saj nič takega ni jedel, kar že prej ni. A je to mogoče med seboj povezano?

Sem čisto izgubljena, ker ne vem, če so res zobki ali so krči? :zmeden::zmeden:Star pa je sedem mesecev.

Vsak nasvet in topla beseda je dobrodošla!

Hvala vam!
Piaf:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mirnih noči ni več
11.4.2005 9:31:35   
gala
Hojla!
Pri nas je bilo enako. ko so naši Miški zobje izraščali. Vsake 15 minut jok, me je kar srce bolelo, da ne govorim o tem, da smo okoli hodili kot zombiji. Ko je bilo najhuje, sem ji (samo ponoči) dala sirup Calpol, protibolečinski, tako da je spala vsaj 3 - 4 ure skupaj. Zdaj imamo 4 zobe in že cel teden spimo z le 2 - 3 kratnim zbujanjem ponoči 9nebesa
Čim mirnejše noči vam želim!

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mirnih noči ni več
11.4.2005 11:03:10   
HuAnita
Piaf, sem brala, ko sta ga navadila, da je sam spal, sem tudi sama poskusila, ampak je par noči kričala. Za moje pojme ne od 'razvajenosti': je bila polulana (tele nove plenice pampers se pri nas ne obnesejo, mala ne prenese vlage na ritki:(), kupček jo je tiščal, krči, vrvica od dude jo je davila, prevroče ji je bilo... Vsa besna, ker me je zbujala n-krat na noč, sem že zraven preklinjala, češ vsem uspeva, da mali spijo, samo jaz trpim, ampak potem, ko sem jo dvignila, je bil vedno utemeljen razlog, da me je klicala, in prav vesela sem, da me v takih primerih. Zdaj sem spremenila taktiko in sem ob njej, dokler ne zaspi, pa je ful, ful znosnejše. Dalj spi, enako pa naredim ponoči, če je pa ful sitna, pa izredni ukrep, ki skoraj vedno pomaga: ziza...
Ne bom trdila, da se naspim, je pa veliko bolje kot pred dnevi, ko sem v bistvu vstajala na max. pol ure.
Verjamem, da bo kmalu bolje, tako pri vas kot pri nas9nebesa

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mirnih noči ni več
11.4.2005 11:41:41   
PIAF
Huanita, me veseli, da ste problem vsaj malo rešili. Tudi jaz sem skozi ob njem dokler ne zaspi - vedno. Saj hoče čutiti varnost.
Zobki še je nič ne dajejo? Aja, saj sem prebrala, da čakate na zobke...mi že čakamo več kot tri mesece....

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mirnih noči ni več
11.4.2005 11:49:35   
malika
Našega so nedolgo nazaj tako mučili zobki. na koncu sem bila že tako uničena in prestrašena, da sem poklicala pediatra in jih prosila za pomoč, kaj naj naredim. Svetovala mi je , da mu dam pol svečke, ali pol žličke sirupa proti vročini(delujeta tudi proti bolečinsko) in takoj so se težave izboljšale. Mali je bil bolj miren, ni ga več tako bolelo in tudi vsi smo si oddahnili, ker je res nehal trpet. Pomoje mora, to kar precej bolet.

Poskusi, nam je pomagalo :bravo:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mirnih noči ni več
11.4.2005 14:19:36   
PIAF
Hvala vam, imam pediatra v sredo, pa bomo videli, kaj bo rekel. Sicer pa vročine že nima dva dni, tako da mu ne bi dajala svečk, le kaki sirup mogoče.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mirnih noči ni več
11.4.2005 16:57:12   
Pupica
PIAF a pa ima že kaj zobkov ali ne?

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Mirnih noči ni več
11.4.2005 17:35:34   
Zvončka
Ko so se pri nas začele težave z zobki, je šel mož po Calpol v lekarno, da ga imamo doma v primeru vročine, a mu je farmacevtka, potem ko ji je povedal, česa se bojimo, rekla: Tudi če nima vročine ji dajte pol žličke sirupa - ker to otroka boli!

Tako da se sedaj občasno tega poslužujem, ko vidim da se martra in grize in je jokava. Preveč pa ne, ker se lahko organizem navadi in potem v primeru resne vročine ne prime. Ampak v zmernih dozah pa vsekakor Calpol koristi, saj če bi bila dalj časa bolna (bognedaj) bi ji ga tudi dala.

Moja kolegica je dala svojemu sinčku tudi paracetamolsko svečko, ko je bilo hudo zaradi zobkov -jih je dobival kar ful naenkrat!

Da so zobki pa sem vedela, ker:
1. ima vse bele nabrekle dlesni, videt so kot eni nanizani biserčki na dlesni
2. grize ustnico, dudo, si liže dlesni, kot da bi jedla kaj sladkega
3. odkar je hudo, si niti slučajno ne pusti karkoli mazat - sploh ne smeš zraven ust s prstom priti.

Za krče se mi pa res zdi malo pozno:zmeden:...LP:rozica:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?