podaljšanje porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

J.L. -> podaljšanje porodniške (8.1.2009 21:33:04)

1) koliko pred iztekom porodniške je treba dat vlogo za podaljšanje te?
2) se pravi, da če odobrijo, dobivam enako izplačilo kot sedaj?
3) je treba vložit vlogu za nego otroka? ali kakšno drugo?
4) kolikšne so možnosti? mi obiskujemo fizio.

botrca -> RE: podaljšanje porodniške (8.1.2009 22:08:04)

Jaz sem dala vlogo 30 dni pred iztekom porodniške in so mi odobrili za 3 mesece. Izplačilo je isto.
Priložit moraš vse izvide kar jih imaš - kopije in vlogo ki jo izpolniš na scd-ju.

benika -> RE: podaljšanje porodniške (8.1.2009 22:10:39)

1) koliko pred iztekom porodniške je treba dat vlogo za podaljšanje te?
Proti koncu porodniške, nekje 1 mesec pred iztekom
2) se pravi, da če odobrijo, dobivam enako izplačilo kot sedaj? aha
3) je treba vložit vlogu za nego otroka? ali kakšno drugo? ja, poleg tega pa še vse zdravniške izvide
4) kolikšne so možnosti? mi obiskujemo fizio. odvisno zakaj jo obiskujete

CUKRČEK -> RE: podaljšanje porodniške (8.1.2009 22:13:53)

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

4) kolikšne so možnosti? mi obiskujemo fizio.

To je pa zdaj čist odvisno. Tudi jaz sem z obema hodila na fiz. pa sem le za enega dobila podaljšano. BAje se v Ljubljani zdaj ful težko dobi podaljano, ker zdaj res že vsak odda vlogo. In skoraj vsak hodi na fizioterapijo.....tudi za brezveze. Našadva sta že ena izmed teh, ki jima ni nič manjkalo in sta morala hodit na fiz.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Ker si pač dohtarji med seboj rihtajo posel in stranke.

jajula -> RE: podaljšanje porodniške (9.1.2009 11:00:44)

mi hodmo na fizio in del.terapijo pa nismo dobil. verjetno bo vedno tezje dobit, ker mora drzava sparat, sploh pa zdaj zarad recesije;(

gajka -> RE: podaljšanje porodniške (9.1.2009 11:47:48)

Poznam primer, ko [sm=duda.gif] čisto nič ne manjka, pa ker je mamica sicer zaposlena na Soči, ji ga tam fiziterapevtke malo razmigajo, ko jih pride obiskat, in zdaj se že na vse pretege okrog hvali, da bo imela podaljšano porodniško... Ni mi najbolj jasno, kako si eni upajo z blefiranjem, da njihovemu lastnemu otroku nekaj manjka, goljufati državo?!?

Pšemek -> RE: podaljšanje porodniške (9.1.2009 12:02:30)

IZVIRNO SPOROČILO: gajka

Poznam primer, ko [sm=duda.gif] čisto nič ne manjka, pa ker je mamica sicer zaposlena na Soči, ji ga tam fiziterapevtke malo razmigajo, ko jih pride obiskat, in zdaj se že na vse pretege okrog hvali, da bo imela podaljšano porodniško... Ni mi najbolj jasno, kako si eni upajo z blefiranjem, da njihovemu lastnemu otroku nekaj manjka, goljufati državo?!?

Se popolnoma strinjam. Pri tem pa ta kratko potegnejo otroci, katerih mamice bi res potrebovale podaljšano porodniško zaradi problemov, ki jih imajo otročki. Ampak to je predvsem problem države, ki to omogoča.

Stran: [1]