katjes -> RE: Dohodnina in trije otroci (17.1.2009 13:34:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Luni Verjetno te zanima za napoved pri dohodnini letnem obračunu: med letom jih ima pač prijavljene eden-vse tri obvezno. Ko pa uveljavljata olajšavo pri letni napovedi dohodnine, si je potrebno pa vzeti čas in malo preračunavati: edino pravilo je, da imata vedno oba prijavljene vse tri-edina razlika in preračunavanje je v mesecih (npr: od 1. do 6. meseca jih uveljavljaš ti, od 7. do 12. pa mož). Pravilo je, da jih bo moral imeti večino leta prijavljen tisti, kateri jih ima med letom. Če te zanima kaj več, piši na zs Lahko pa tudi otroke uveljavljaš tako, da ima npr. mož, ki ima večje dohodke vse tri otroke v dohodnini od 1 do 11, žena pa samo od 12 do 12. Treba si je vzeti čas in res preračunat vse možne variante! Jaz sem že v decembru, ko sem dobila zadnjo plačilno listo za leto 2008, seštela po plačilnih listah vseh 12 bruto plač, obračunane prispevke in plačano akontacijo dohodnine. Pa za moža tudi! Tako, da ti ni potrebno čakati na izplačevalca, da ti pošlje povzetek tvojih dohodkov izplačanih v letu 2008!
|
|
|
|