Pašta-zgostiti! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


MIAAA30 -> Pašta-zgostiti! (8.1.2009 13:17:16)

Pozdravljene,

kako lahko zgostim pašto (enolončnica z polžki in fižolom), ker ni ratala gosta?

rabim hitro pomoč, ker smo že lačni:)

Mia




blak -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 13:21:19)

malo speštaj fižol ali pa dodaj kuhan krompir in ga speštaj.

Sej vem, da se gosti z moko, ampak jaz tega nikoli ne delam...




tanikaa -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 13:21:25)

Daj nekaj kuhanega fižola v ekstra posodo in ga zmiksaj s paličnim mešalnikom ali vrzi v multipraktik. Samo lepo porosim NE devaj not moke.




Mišni -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 13:21:25)

V lončku dobro zmešaj eno žlico moke in vodo, pa potem vlij v vrelo juho.




tanikaa -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 13:23:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

V lončku dobro zmešaj eno žlico moke in vodo, pa potem vlij v vrelo juho.


Ne, ne, pa ne. Fuj moka. Fuj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




kalbo -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:05:54)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Daj nekaj kuhanega fižola v ekstra posodo in ga zmiksaj s paličnim mešalnikom ali vrzi v multipraktik. Samo lepo porosim NE devaj not moke.


Tko se govori[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Čupka -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:07:48)

Zmiksan fižol in še malo makarončkov, pa bo...




Mišni -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:12:05)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

V lončku dobro zmešaj eno žlico moke in vodo, pa potem vlij v vrelo juho.


Ne, ne, pa ne. Fuj moka. Fuj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]


Meni je pa tako najboljše.




MLADAMAMICA -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:23:31)

meni je tudi z moko najboljše. da kera "najbolj enostaven" recept za pašto, prosim. ker nimam veliko časa, bi jo pa tudi jaz danes jedla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bskrle -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:28:30)

Naribaj krompir ali korenje, ampak na tisto čisto ta drobno.
Zraven ponudi sir zriban ali res na drobno nasekljan.
Zmešaj jajce in kislo smetano in zagosti.




Hans -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:30:22)


A mi lahko kdo pove kaj je narobe z moko. Sama večkrat zagostim stvari z moko ali pa z drobtinami.




Mišni -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:31:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Hans


A mi lahko kdo pove kaj je narobe z moko. Sama večkrat zagostim stvari z moko ali pa z drobtinami.


Po mojem to, da če zmešaš moko in vodo, dobiš lepilo. Ampak mene ne moti.




kalbo -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:37:11)

No z moko ni najboljše, je najlažje. Z moko so gostili jedi v pomanjkanju hrane, da je zaleglo, je pa nešteto drugih načinov, ki so prijaznejši do želodca in okusnejši.




CUKRČEK -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:37:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Hans


A mi lahko kdo pove kaj je narobe z moko. Sama večkrat zagostim stvari z moko ali pa z drobtinami.


ni moderno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




kalbo -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:43:56)

Ja lahko bi se reklo...ni moderno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Kar nekaj dediščine bivše juge je močno zasidranie v naši domači kuhinji. To je v prvi vrsti Vegeta, takoj za njo je goveja jušna kocka, paradižnikov koncentrat v tubi, pol smo pa že pri tlačenju ajmprema v vse živo. Sam takle mamo ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Moja tašča veselo uporablja vegeto, kocko in ogabni koncentrat, zraven pa vpije, da je v kupljeni instant juhi sama kemija. Jušna kocka je pa narejena izključno iz frišnega govejega mesa, vegeta pa iz posušene dalmatinske zelenjave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sam kaj čmo.




CUKRČEK -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:46:13)

kalbo...ker si očitno "majster", nam daj kako priporočilo za zgoščevanje, kuhanje dobre juhe, kaj namesto vegete, kocke...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





kalbo -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:52:20)

Kar se vegete tiče......a maš slučajno recepte Vegetine kuhinje no če jih maš enostavno vržeš iz vseh receptov Vegeto in to je to. Sol, poper česen in olivno olje delajo čudeže. Sicer ne vem, kam vse tlačiš vegeto, samo pomoje jo moraš samo nehat uporabljat, pa bo tvoja kuhinja okusnejša in predvsem bolj zdrava.

Za zgoščevanje je na tej temi že kar nekaj napisanega, dodal bi samo še čebulo. V golaš daš malo več čebule in ga lepo zgosti.

Namestop paradižnikovega koncentrata se pa odlično obnesejo zmiksani pelati. Za jušno kocko pa....malo več mesa not, pa bo.




Anonimen -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:55:40)

Nisem brala vsega, rekla bi pa naslednje;
- jaz gostim stvari z pirino polnozrnato moko. Je dosti bolj zdrava od pšenične. Ali pa s pirinim/pšeničnim zdrobom.
- vegete sploh nimam, nadomestim jo s soljo, česnom v prahu, baziliko, poprom...odvisno kam kaj paše. Edino 1 kocko uporabim na cel lonec juhe.




kalbo -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:56:59)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Nisem brala vsega, rekla bi pa naslednje;
- jaz gostim stvari z pirino polnozrnato moko. Je dosti bolj zdrava od pšenične.
- vegete sploh nimam, nadomestim jo s soljo, česnom v prahu, baziliko, poprom...odvisno kam kaj paše. Edino 1 kocko uporabim na cel lonec juhe.


No še to vržeš ven, pa si na konju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Mišni -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 14:58:08)

Saj pri "vegetah" je problematičen edino ojačevalec okusa. Se pa dobijo tudi take brez, v katerih je res zmleta zelenjava in dodana sol.




Anonimen -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 15:00:45)

IZVIRNO SPOROČILO: MIAAA30

Pozdravljene,

kako lahko zgostim pašto (enolončnica z polžki in fižolom), ker ni ratala gosta?

rabim hitro pomoč, ker smo že lačni:)

Mia


Za drugič;
Skuham v ekonom loncu pol kg fižola (ga imamo za 2x) + malo soli, prej ga namakam kaki dve uri. Ko ekonom lonec po 1 uri odprem, je fižol zelo kuhan. Odlijem vodo v posodo (jo spravim), zmiksam fižol, dodam toliko vode nazaj iz posode, da je lepo gosljato. To je naša fižolova osnova, kateri dodam še zelenjavo, prepraženo čebulo, na kocke narezano meso- poljubno kuham, že kuhane makarončke samo še pokuham, ko že zmešam....Začimbe dam notri proti koncu.




kalbo -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 15:01:56)

Na koncu, če hočeš res probat ugotoviš, da Vegete take ali drugačne niti slučajno ne rabiš. Pečen piščanec je odličen samo z olivnim oljem, soljo poprom in česnom, zakaj bi ga pokvaril z vegeto recimo. Omaka boloneze je odlična samo z poprpm soljo, baziliko in origanom, zakaj bi jo kvarili z Vegeto, pa še in še je tega.




Anonimen -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 15:03:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Saj pri "vegetah" je problematičen edino ojačevalec okusa. Se pa dobijo tudi take brez, v katerih je res zmleta zelenjava in dodana sol.


Jaz drugače uporabljam mešanica začimb, se dobi v Mercatorju, Tušu (hipermarket) rjava vrečka za ca 3-4 eve - mislim, da je BIOTOP. Pa v DM se dobi podobno mešanico.




2 Sraki -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 15:23:52)

Ne uporabljam vegete, jušne kocke in podobnih variant. Vendar uporabljam pa paradižnikov koncentrat v tubi in to kao v dobri veri, da tam notri ni nič takega. Vedno pogledam na drobni tisk in kaj je notri. Piše da samo sol in paradižnik. Hmmm, zdej pa res ne vem, naj me eden malo poduči, ker za vse ostalo pač vem glutaminat in podobne svinjarije. Kalbo na pomoč!




mateyka -> RE: Pašta-zgostiti! (8.1.2009 16:01:27)

paradižnikov koncentrat v tubi in to kao v dobri veri, da tam notri ni nič takega. Vedno pogledam na drobni tisk in kaj je notri. Piše da samo sol in paradižnik.


a ni notri K-sorbat za konzervans?




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>