|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok je sam
8.1.2009 12:56:53   
Anonimen
Ali mi lahko svetujete, kako naj svojo 16 mesečno hčerko pripravim do tega da bo sama jedla. Ne kaže nobenega zanimanja za žlico.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok je sam
8.1.2009 13:00:40   
angel_rebelde
Saj moj tudi ne.. je jedel kar z roko, to kar je lahko.. Sedaj pa z žlico...

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.1.2009 13:30:37   
resika
Živjo Darja

Naš bo star februarja dve leti, pa kriči da bo sam jedel in mi ne pusti da mu pomagam (pa čeprav včasih z žlice strese po sebi, ker jo narobe obrne preden jo da v usta). Pri 16 mesecih se je pa samo igral z žlico, se ne spomnim da bi dejansko jedel, ne vem mogoče je z vilčko kakšno sadje ali pa hrenovke jedel. Jaz se s tem nisem obremenjevala, ker bo imel motoriko dost razvito bo tud sam jedel. Poskusi prvo z vilčko.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.1.2009 14:21:55   
CUKRČEK
Mojadva sta stara 17 m in jesta sama z vilico. Oz. dostikrat potem vilico zamenjata za roko...gre hitrejeuser posted image Z žlico mpa še ne jesta. Se pa ponavadi ful razpizdita, ko jima dajem juho, ki bi jo seveda tudi sama rada jedla.

Poskusi najprej z vilico. Pomagaj mu "napičit" hrano in potem naj nese v usta. Se bo navadil. Sicer bo pa slejkoprej sam pogruntal. Je pač bolj komotuser posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.1.2009 19:37:45   
bodoča
Moj je star tudi 16 mesecev in poskuša sam jesti z žlico, z vilico in z seveda z rokami.

Z rokami mu gre odlično user posted image , z vilico tudi še kar, z žlico je pa že težje. Danes je naprimer za večerjo jedel mlečni zdrob, seveda je hotel jest sam, rezultat je bil tak, da je imel hrano napacano še po laseh user posted image .

mojeustvarjanje

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.1.2009 19:55:33   
Tisana
Naša je stara 1 leto in že kar nekaj časa jé sama, ampak seveda z roko. To je bil pri nas itak dolgo časa edini način, da je sploh kaj pojedla. Seveda moram zato kuhati samo takšno hrano, ki se jo da pripraviti tako, da je v koščkih. user posted image  No ja, lahko pripravim tudi juho, ampak tudi to bo jedla z roko user posted image user posted image user posted image . Itak smo vsi vedno usrani od hranjenja, stene so poslikane user posted image , ampak pupa pa napreduje na teži user posted image . Zadnje čase zahteva tudi žlico, ampak bolj zato, da športa - metanje hrane čez ramo user posted image . Sem nekje prebrala, da so povprečno sposobni jesti z žlico šele pri 18 mesecih (motorika).

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.1.2009 20:08:14   
ThinkPink
Moja 17m še tudi ne je sama, pa ne zato, ker ne bi znala, ampak ker se ji ne da. Je sicer pravi mojster žlice: zna jesti juho in nasploh vse si lepo nabaše in da v usta - ampak samo nekaj prvih žličk. Ko tisto začetko lakoto poteši, pa jo začne zanimati vse drugo in jo nahranim do konca.

Jaz sem naši zanimanje za žlico naredila tako, da sem ji že od nekdaj dala eno žlico v roko, pa magari je samo packala z njo.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2009 10:11:18   
rose
Pri nas je pa tako:
18mesečnica je lepo sama oz. sploh ji ne smem kakorkoli pomagati!!
3 letnico pa velikokrat pitam user posted image  da sploh kaj poje. Zna jesti sama, samo je že od nekdaj bolj lena za hrano. V vrtcu pa lepo je sama. Pri njej je bilo tako, da je od začetka tudi vse večinoma jedla z roko ali pa se pustila pitat. V vrtcu je mogla jesti sama, pa še ostale otroke je vidla, kako lepo jejo. In tam je začela bolj uporabljat pribor.
Upam, da vam uspe. Slej ko prej bo že jedla s priborom user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.1.2009 21:35:53   
annie
Moj bo kmalu dopolnil 16 m, pa je komaj pred dobrim mesecem pokazal interes, da bi si z žlico sam hrano nosil, prej pa samo z roko. No saj si hrano sedaj z roko še tudi nosi, ampak z žlico mu je že tudi v veliko veselje...ne sekiraj se, slej ko prej že bo.

< Sporočilo je popravil annie -- 9.1.2009 21:38:13 >

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.1.2009 22:17:37   
Tina 28
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Jaz sem naši zanimanje za žlico naredila tako, da sem ji že od nekdaj dala eno žlico v roko, pa magari je samo packala z njo.

Dobra ideja...hvala. Naša je sicer stara 7M ampak bomo probal. Če ne drugega bo mela s čim ropotat. Pa ne mislim, da bi jo že učila samo jest...ampak verjetno je pa dobra šola za takrat, ko bo treba!

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2009 13:59:30   
Kontrakarambolšrauf
Mojemu sem še pred 1 letom dala vilico v roke in mu pomagala napičiti z njo hrano in si je sam nosil v usta. Tako je veliko prej kot žlico obvladal vilico in to tako, da je pojedel ves obrok sam, jaz sem mu samo pomagala napičiti in še to nisem smela vzeti vilice iz roke ampak z njegovo rokico pičiti. Čim sem mu vilice vzela iz roke je bilo konecuser posted image . Je pa to res potegnilo za seboj to, da sem mu morala vso hrano kuhati takšno, da je lahko napičil, tudi sadje sem na koščke rezala da je "vadil" ipd.
Se mi pa zdi, da je začetek z vilico lažji, ker hrana ne pade dol, lahko jo v katerikoli smeri obrnejo in dajo v usta in ne bo nič dol padlo in tako ne obupajo takoj, ker so lačni in ne pride nič v usta kljub tolikemu truduuser posted image .
V vrtcu pa jedo vse z žlicami in so se morale vzgojiteljice kar namatrati da so ga naučile da jo ne obrne narobe, meni pa en del vzgoje prevzeleuser posted image .
Sedaj pri 15mesecih pa je z obojim in sam, sploh ne pusti da se mu kaj v usta daje. Kar je tudi včasih problem, ker poje premalo (no, mogoče samo za moja merila) in sam več noče, meni pa tudi ne pusti da mu dam še kaj v ustauser posted image .

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.1.2009 15:55:07   
Anonimen
Po vaših nasvetih sem ji dala vilico in sedaj uživa ko lahko z njo je.

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?