Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:15:55
|
|
|
|
MIHAILO
|
Shuka jaz sem tudi slisala da to boli in sem ravno danes z mami govorila o tem...sam baje da mas to ce gres cez rok
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:16:56
|
|
|
|
Katjusa
|
Birdy si dobla danes je vredu? Upam.....
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:17:50
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: MIHAILO Shuka jaz sem tudi slisala da to boli in sem ravno danes z mami govorila o tem...sam baje da mas to ce gres cez rok Ja sam men bo to delu v 38 tednu pa sploh ne vem zakaj, 2 tedna pred rokom pa res ni treba da je vse neki na silo narejeno, ne?
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:19:06
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka IZVIRNO SPOROČILO: MIHAILO Shuka jaz sem tudi slisala da to boli in sem ravno danes z mami govorila o tem...sam baje da mas to ce gres cez rok Ja sam men bo to delu v 38 tednu pa sploh ne vem zakaj, 2 tedna pred rokom pa res ni treba da je vse neki na silo narejeno, ne? jst sploh ne vem kaj je to? in zakaj se dela?
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:21:41
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: Shuka Jaz sem mela včeri razgovor z babico k me bo mela pri porodu in je rekla da se pije čaj iz malinovih listov 3x dnevno za mehčanje maternice in mv, priporočila masažo presredka vsak dan 5 minut, tko da delamo na tem. Mi je pa moj g. rekel da mi bo naredil amnioskopijo v 38 tednu pa se tega bojim k hudiča ker me že tko vse boli doli kaj če mi še porod zarad tega pregleda sprožijo, pa se sprašujem zakaj nekaj silit vnaprej če ni potrebe. Aja glede bolečih rok je rekel da ni kaj storiti, da naj potrpim ali pa rodim in bo mimo. Evo mal sem pojamrala in je prec bolš. a tis si se kr z babico zmenla.... jst bi se tud s tisto k sem jo mela v prvo.... kak pa gre to? jst v prvo nisem pila nobenih čajev pa sem se tak odpirala k po maslu.... a si si kupla olje za masiranje presredka al s čim masirate? Ti si itak mela fenomenalen prvi porod in verjetno boš imela drugega tudi Ena prijateljica mi jo je priporočila in sem jo poklicala, se je strinjala da me vzame v okrilje in ko bo čas jo pokličem, sva pa že zdaj na liniji za kakršnakoli vprašanja. Olje se kupi v DM od Weleda, je prov posebno olje za masažo presredka. Pol v 38 tednu pa 1x tedensko se naredi sedeča kopel iz senenega drobirja za mehčanje nožnice, MV in vsega kar paše zraven. Sej to so vse naravne zadeve, zato mi je OK.
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:23:06
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: Shuka IZVIRNO SPOROČILO: MIHAILO Shuka jaz sem tudi slisala da to boli in sem ravno danes z mami govorila o tem...sam baje da mas to ce gres cez rok Ja sam men bo to delu v 38 tednu pa sploh ne vem zakaj, 2 tedna pred rokom pa res ni treba da je vse neki na silo narejeno, ne? jst sploh ne vem kaj je to? in zakaj se dela? To baje opravljajo samo še v KR porodnišnici in drugje kjer opravljajo CTG in UZ pa niso ravno prepričani če je vse OK, pol je to skrajna sila za preverjanje plodovne vode. Namenjen pa je temu.
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:24:55
|
|
|
|
MIHAILO
|
Katjusa jaz sem tole spakirala...za sebe-toaletna torbica(zobna scetka,zobna pasta,deodorant,krema,vazelin za ustnice,milo,glavnik)...KOPALNI PLASC,COPATE,PIDJAMA,NOGAVICE...v bolnisnici dobim sp.hlacke za enkratno uporabo,vlozke in pa spalno srajco ,da svoje ne unicim in pa tudi vlozke...mobitel,polnilec,fotoaparat+polnilec,nedrcek za dojenje in prsne blazinice...Za malega oblacilo za iz p,vlazilne robcke,kremica,plenice...od dokumentov pa zdr.kartico,napotnico za v p,mat. knjizica,potrdilo o udelezbi oceta v mat.soli,osebni dokument,porocni list,napotnica za resevalno vozilo...to je to
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:25:02
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: Shuka Jaz sem mela včeri razgovor z babico k me bo mela pri porodu in je rekla da se pije čaj iz malinovih listov 3x dnevno za mehčanje maternice in mv, priporočila masažo presredka vsak dan 5 minut, tko da delamo na tem. Mi je pa moj g. rekel da mi bo naredil amnioskopijo v 38 tednu pa se tega bojim k hudiča ker me že tko vse boli doli kaj če mi še porod zarad tega pregleda sprožijo, pa se sprašujem zakaj nekaj silit vnaprej če ni potrebe. Aja glede bolečih rok je rekel da ni kaj storiti, da naj potrpim ali pa rodim in bo mimo. Evo mal sem pojamrala in je prec bolš. a tis si se kr z babico zmenla.... jst bi se tud s tisto k sem jo mela v prvo.... kak pa gre to? jst v prvo nisem pila nobenih čajev pa sem se tak odpirala k po maslu.... a si si kupla olje za masiranje presredka al s čim masirate? Ti si itak mela fenomenalen prvi porod in verjetno boš imela drugega tudi Ena prijateljica mi jo je priporočila in sem jo poklicala, se je strinjala da me vzame v okrilje in ko bo čas jo pokličem, sva pa že zdaj na liniji za kakršnakoli vprašanja. Olje se kupi v DM od Weleda, je prov posebno olje za masažo presredka. Pol v 38 tednu pa 1x tedensko se naredi sedeča kopel iz senenega drobirja za mehčanje nožnice, MV in vsega kar paše zraven. Sej to so vse naravne zadeve, zato mi je OK. to pa super da veš kdo bo polek ja kar se poroda tiče upam da bo tak k je bil prvi če pa ne bo pa tud vredu sam da dobimo zdravega sam vseen bi imela kako fajn babico, ki ne bo ravno tist dan sitna.... a moreš zato kej plačat da bo ona prišla npr. izven roka v službo?
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:27:25
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: MIHAILO Katjusa jaz sem tole spakirala...za sebe-toaletna torbica(zobna scetka,zobna pasta,deodorant,krema,vazelin za ustnice,milo,glavnik)...KOPALNI PLASC,COPATE,PIDJAMA,NOGAVICE...v bolnisnici dobim sp.hlacke za enkratno uporabo,vlozke in pa spalno srajco ,da svoje ne unicim in pa tudi vlozke...mobitel,polnilec,fotoaparat+polnilec,nedrcek za dojenje in prsne blazinice...Za malega oblacilo za iz p,vlazilne robcke,kremica,plenice...od dokumentov pa zdr.kartico,napotnico za v p,mat. knjizica,potrdilo o udelezbi oceta v mat.soli,osebni dokument,porocni list,napotnica za resevalno vozilo...to je to ka ti maš pol celo potovalko al kako.... men bo moj prnesu za kar rabim za domov sem mu kr v jajčko vse prštimala pa kozmetike zanj ne rabim sej tisto ga še tak tam zrihtaš....
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:31:37
|
|
|
|
MIHAILO
|
ShukaJaz uporabljam Weleda olje za trebuh ,da ne bo strij in sem tudi brala za to Weledino olje za presredek,sam si ne upam ne tega caja kupit ne to olje ,da ne bom kaj prehitro sprozila porod ..me je strah zato,ker nosim nizko..22.1.imam pa pregled pa bi takrat g. vprasala kaj ona misli o tem...a ta pregled pravis ,da ne delajo vec tako pogosto?zakaj ga bojo pa teb ...o kaksni kopeli si pa se pisala???
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:33:16
|
|
|
|
MIHAILO
|
ne za malega bo meni tudi moj prinesel,jaz imam samo eno malo trobo zase...v materinski soli so mi vceraj rekli da mormo met ve rezervnih plenic ,ker se lahko polula in ga bo treba previjat,ce ga pa previjam pa rabim robcke ane?
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:33:30
|
|
|
|
Katjusa
|
poslali so nam mail da dobimo ju3 hladilnik super..... zdej pa grem florjana zbudit lupm prej spat ne zdej pa vstat ne..... taki so otroci.... zadnič sma ga dala spat in se je spet sleku dober da sme šla ob 1 zjutri gledat kako spi ker je bil nag no vsaj spodnji del v postelji in če bi se polulal nebi blo glih zabavno sem pol mojga hecala da njega vidi da spi sam v majci ja ni kej kakršen oče takšen sin
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:35:37
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: MIHAILO ne za malega bo meni tudi moj prinesel,jaz imam samo eno malo trobo zase...v materinski soli so mi vceraj rekli da mormo met ve rezervnih plenic ,ker se lahko polula in ga bo treba previjat,ce ga pa previjam pa rabim robcke ane? emm če se po poti domov polula ga ne boš previjala prej k doma????? dokler si pa tam ti pa tak oni dajo pleničke in robčkov se tako zgodaj ne uporablja tak da tam ga boš z vodo umila.... mi smo od začetka robčke uporabljali sam ko je bil pokakan tok da smo kakeca dol spravli pol sem ga pa še z vodo umila.... mislim da vsaj ene 3-4 tedne
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:35:51
|
|
|
|
MIHAILO
|
Florjan,Florjan
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:37:23
|
|
|
|
MIHAILO
|
Hvala Kajusa za nasvet,jaz itak nic ne vem o tem,ker je to moj prvi in ce rece zdr. je to pol tko v moji glavi,ker ne vem in nimam izkusenj...
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:39:19
|
|
|
|
cati
|
Najprej Maša čestitke za Mašo Katjuša lepo darilce od moža Vsem ki ste imale danes preglede čestitke. Tako dovolj čestitaja. Grem pod tuš potem pa v MŠ. Čeprav sem do sedaj zelo razočarana nad njimi. Imajo predavanja kot da smo umsko zaostali. Kje je vhod v porodnišnico gre razlagat 10 minut Pa onores osnova od osnove kar se mi zddi da 99.99% ljudi ve. A pa še to avto bom danes že tretjič pucala ggggggggrrrrrrrrrrrrrr
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:39:51
|
|
|
|
MIHAILO
|
Bom dala ven robcke pa kremico...pomoje bo tale torba se veckrat spremenjena ,preden bom sla rodit
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:39:59
|
|
|
|
Urša08
|
Shuka meni so tudi amnio delal pri Nejcu in tudi pred rokom. In eto voda je bila že mlečna in naslednji dan sem rodila. Me pa ni nč bolel tako da ni nujno da te boli. Poskušaj biti čim bolj sproščena.
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:45:23
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 Shuka meni so tudi amnio delal pri Nejcu in tudi pred rokom. In eto voda je bila že mlečna in naslednji dan sem rodila. Me pa ni nč bolel tako da ni nujno da te boli. Poskušaj biti čim bolj sproščena. kak pa to nardijo? florjana pa ne morem zbudit spi k top sme zdej mal ropotala tam okol pa nič pa sem pa božala pa lupčkala pa nič..... moj fantek mali je tak cukr ko spi pa sploh k je tok priden in nič ne nagaja Mihailo sej izkušnje si boš hitro nabrala.... aja pa eno malo hladilno kremico boš v p dobla no vsaj pr nas je blo tak da tisto k so nam tam dal za tiste dni k si v p lahko pol domov neseš
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:45:32
|
|
|
|
timy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa a mate že vse pripravljeno torbo za v P..... jst še nimam in razmišljam da bi si listek napisala ker ko se bo mudilo (npr. da voda oteče) sam listek pogledam in hit zmečem v torbo in gremo na juriš Tole je pa dobra ideja, jaz imam po stvari že v torbi, nekatere - kozmetiko pa še zdaj uporabljam, tako da jo bom dala v torbo, ko bo čas. Pa me je že bilo malo strah, da ne bi v tisti paniki pozabila.
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:47:37
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: timy IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa a mate že vse pripravljeno torbo za v P..... jst še nimam in razmišljam da bi si listek napisala ker ko se bo mudilo (npr. da voda oteče) sam listek pogledam in hit zmečem v torbo in gremo na juriš Tole je pa dobra ideja, jaz imam po stvari že v torbi, nekatere - kozmetiko pa še zdaj uporabljam, tako da jo bom dala v torbo, ko bo čas. Pa me je že bilo malo strah, da ne bi v tisti paniki pozabila. pol pa hiter pisat jst mam na rdečem listku sploh pa polnilca in telefona ne moreš dat prej v torbo tak da to se rado pozabi in ravno takrat je prazna baterija
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:51:11
|
|
|
|
MIHAILO
|
Jaz sem si pa to kozmetiko kr kupla drugo,da sem lahko spakirala pa tudi polnilca imam slucajno dva tko da je v torbi...jaz bi sigurno pozabila ,ce bi morrala ob odhodu pakirat...
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:51:35
|
|
|
|
timy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: timy IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa a mate že vse pripravljeno torbo za v P..... jst še nimam in razmišljam da bi si listek napisala ker ko se bo mudilo (npr. da voda oteče) sam listek pogledam in hit zmečem v torbo in gremo na juriš Tole je pa dobra ideja, jaz imam po stvari že v torbi, nekatere - kozmetiko pa še zdaj uporabljam, tako da jo bom dala v torbo, ko bo čas. Pa me je že bilo malo strah, da ne bi v tisti paniki pozabila. pol pa hiter pisat jst mam na rdečem listku sploh pa polnilca in telefona ne moreš dat prej v torbo tak da to se rado pozabi in ravno takrat je prazna baterija se strinjam
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:51:52
|
|
|
|
Katjusa
|
naš gospod princ je vstal tak da zdej pa grem je čist zbit prišel semle bošček... tak je to če se mamice ne uboga in se ne gre spat k se reče lepo popoldne pa se tipkamo ob priložnosti
|
|
|
|
RE: februarčice 2009-5.del 14.1.2009 16:52:49
|
|
|
|
timy
|
Katjuša lepo praznujte
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?