Kako bi ve razporedile prostore? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Sophie1 -> Kako bi ve razporedile prostore? (8.1.2009 9:51:12)

Selimo se v novo stanovanje, pa še ne vemo, kako se bomo nastanili po sobah.

Situacija je taka, da je na voljo v osnovnem nadstropju spalnica (12kv) in kabinet 9 kv (otroška sobica?), v mansardi pa še ena velika soba (17 kv), ki pa je brez kopalnice... Kako bi ve razporedile družino z dvema otrokoma (4,5 let- punčka in dojenček - fantek?) zdaj in v prihodnosti?

Mislim, da sta otroka za zgornje nadstropje še premajhna, mene ne vleče gor, ker moram ponoči velikokrat na wc[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Wc-ja zgoraj ne bi delala naknadno, je pa možno kaj pregraditi, ampak potem dobimo namesto ene velike sobe dve manjši luknji... Trenutno sva starša z dojenčkom v spalnici, punčka pa ima lepo urejeno spodnjo sobico. Problem je samo, ker hoče spati skupaj z nami, ker ima samo ona svojo sobo.

Sem zakomplicirala, ne? Prej ni bilo težav: vsi smo se drenjali v eni pregrajeni spalnici, zdaj pa, ko je prostora več, imamo pa drugačne težave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hvala vsem za mnenja in ideje.

Lep pozdrav,

S

melanija -> RE: Kako bi ve razporedile prostore? (8.1.2009 10:12:45)

Koliko pa je dojenček star?

Veliko je odvisno od tega. Jaz bi na tvojem mestu imela ta veliko sobo, ostali dve bi uredila, da bi imela otroka vsak svojo, a bi bilo možno da bi mala spala skupaj z dojenčkom ( spet tukaj vprašanje koliko je star).

Jaz bom našega fantolina, ki ima 10 mes v kratkem selila v svojo sobo, ga moram prej navadit, ker maja pričakujemo naraščaj.

Lunca1 -> RE: Kako bi ve razporedile prostore? (8.1.2009 10:25:08)

Mi imamo tao, da je večja soba igralnica, otroka pa spita skupaj v manjši sobici. Če se tolerirata bi ti torej svetovala zgoraj igralnico, otroka pa skupaj v manjšo sobo.

Gina -> RE: Kako bi ve razporedile prostore? (8.1.2009 10:58:37)

Zdaj bi pustila tako, kot imate, oz. bi dala oba otroka v manjšo sobico skupaj. Kasneje pa bi oba otroka preselila v zgornje nadstropje, da imata skupaj sobo, zo. jo v primeru možnosti kasneje predelala v dve samostojni manjši sobi, če pa to ne bi šlo in bi dolgoročno težko skupaj funkcionirala, bi pa enega otroka imela zgoraj, drugega pa v manjši spodnji sobi.

Sophie1 -> RE: Kako bi ve razporedile prostore? (8.1.2009 11:02:35)

Ta mlajši je star 5 mesecev.

Sem tudi razmišljala, da bi v kabinetku oba spala, čim uspem malega izseliti iz spalnice. Zgoraj pa bi bil dodaten dnevni prostor za igro itd. To bi najbrž bila rešitev za nekaj let.

kristinaj -> RE: Kako bi ve razporedile prostore? (8.1.2009 12:33:57)

jaz bi dala oba otroka v mansardo, ko bo čas za to, kabinet ne bi bil spalnica. oz. po potrebi ko otroka odrasteta in bosta želela vak svojo sobo...

Stran: [1]