Gina -> kaj naj naredim? (7.1.2009 21:56:19)
|
Mojo hči je pred letom in pol pičila neznana žuželka, osa ali čebela, pojma nimamo. Na pik je imela hudo reakcijo - kožno, pa tudi slabo ji je bilo. Ker ni bilo izboljšanja smo morali 2x nazaj do zdravnika, ker v treh dneh ni nič prijelo. Zaradi reakcije nas je naša pediatrinja poslala na preiskave. Jih je ta mala opravila v Lj, na pediatriji, kjer smo tudi izpolnili en vprašalnik. Aha, pik je bil avgusta, na vrsto je prišla nekje decembra. Nakar dobimo pošto, da je tako zelo alergična, naj pridemo na imunoterapijo. Kličem tja, kaj to pomeni, mi vse razložijo, preberejo njene izvide (ki so mi jih sicer tudi poslali), potrdijo stvar, skratka nič fajn, pripeljem bejbo za zimske počitnice lani tja, spet izpolnim vprašalnik... ne bi razlagala koliko sva vsakič čakali. Po pol dneva ugotovijo, da sem si jaz to vse "zmislila", da nimajo pravih podatkov, da nimam pojma kaj ji je bilo, pa da ni tolk alergična, naj gre vendarle preiskave naredit in jo pošljejo domov! Halo???? Oni so ji delali preiskave, oni so jo klicali, jaz nisem imela nobenega namena niti želje, da bi šla ona na imunoterapijo, oni so rekli, da je tako nevarno, izvide sem dobila na dom, preverila sem po telefonu, nujno naj pridemo so rekli....potem pa zvračajo krivdo name?!! Skratka, očitno je bilo, da so zamenjali izvide, al pa da so nesposobni sploh kaj delat. Vmes sem povedala pediatrinji kaj se je zgodilo, saj smo dobili tudi račun, kaerega je zavarovalnica plačala za njihovo napako, pa gre kar krepko čez 500eur. Klicala sem jih nazaj, kaj naj zdaj storimo, če bo otroka pičila čebela ali osa, saj je bilo jasno, da ima otrok alergijsko reakcijo in naša zdravnica pravi, da kadar je tako huda lokalna reakcija, kot je bila pri naši, da se temu reče sistemska, na lj. pediatriji pa trdijo drugače, očitno različni zdravniki drugače ocenjujejo situacijo. Skratka, pisala sem jim, ap so bili skrajno nesramni in so ji dali datum za čist navadne teste čez eno leto! (saj so jih že naredili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) No, sedaj bo to eno leto minilo in dobim po pošti enak obrazec, kot sem ga že 2x izpolnila, pa poleg tega sta si najmanj dva dohtarja tudi čisto enaka vprašanja in odgovore zabeležila za njihovo evidenco, naj jih ponovno, tretjič ista izpolnim. Me je zagrabilo, da bi jih..... ne vem kaj, samo ne razumem, kako se lahko to dogaja. A se zaj.e.b.a.va.jo z mano in z otrokom, pa z njegovim zdravjem? Kam so dali vse njene izvide, popise? A naj izpolnim list, al naj se tam skregam, al naj jim pišem, kaj jim je, al naj bom tiho in čakam, kaj nesposobnega bodo spet ušpičili in me naj bo strah zraven? Kaj naj naredim?
|
|
|
|