|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Toksoplazmoza
7.1.2009 17:48:26   
Casiopea
Pozdravljene,

ali katera ve, če lahko test za toksoplazmozo opraviš pred nosečnostjo. Imam namreč muco, ki sicer ne hodi iz stanovanja, toda nikoli se ne ve.

Pozdravček user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Toksoplazmoza
7.1.2009 18:17:55   
tulpek
Samoplačniško ti jo bodo zagotovo naredili v kakšnem laboratoriju. Naša soseda vem, da je šla to delat, preden je zanosila. 

(odgovor članu Casiopea)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2009 18:55:47   
Felicita
poskusi na inštitutu za mikrobiologijo. vem da tam delajo preiskave, ne vem pa kako je z odvzemom.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2009 20:35:35   
copka
jaz sem imela in preslatala miljon mack, pa je se nisem imela. Mislim, da jo prej dobis od hrane, kot od macke (po mojih izkusnjah in izkusnjah znank)

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2009 20:38:31   
Nattasha
Zavod za zdravstveno varstvo...

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.1.2009 20:05:55   
Casiopea
Se strinjam. Ampak bo boljše, če bo dragi čistil WC, a ne? user posted image

Ne upam vprašati G, ker imam občutek, da bo rekla naj počakam, ko bom user posted image , tako, da bom poklicala na ustanove, katere ste navedle. Kaj pa cena. Sej ne more biti pretirana? user posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2009 10:30:59   
dreamhorse
Povej g ali osebnemu zdravniku, pa naj te pošlje na pregled. Sicer pa toksoplazmoza je nevarna samo v nosečnosti, če pa misliš, da si noseča, se izogibaj čiščenju mačjega stranišča, ker so mačji iztrebni nevarni komaj čez en dan. Če mačka ne lovi miši in ptičev, je manjša možnost okužbe. In z božanjem se ne moreš okužit, vendar si po vsakem stiku temeljito umij roke. Od hrane ali mačke, toksoplazmoza ima za plod lahko strašne posledice, tako da je potrebno paziti pri eni ali drugi možnosti okužbe.

(odgovor članu Casiopea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2009 22:49:39   
copka
Ne razumem zakaj hoces na pregled sedaj? Saj jo lahko ze naslednji dan po testu staknes s hranouser posted image
Jaz se sedaj na tvojem mestu, ce nisi noseca, ne bi obremenjevala.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2009 13:45:43   
kitka1
Ko sem G. seznanila, da bi rada zanosila, me je takoj poslala na test za toksoplazmozo in rdečke ter mi naredila UZ. Takšna je očitno praksa v Lj. v Leonišču. Mislim pa, da bi ti vsak G. dal napotnico za tako krvno preiskavo, če bi izrazila željo. 

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2009 15:31:03   
Casiopea
Nevem, če sem user posted image , čakam user posted image . Najboljšo bo, da pokličem G in jo vprašam, ali lahko dobim napotnico za test. Upam, da bo moji želji ugodila.

Copka, saj imaš prav, paziti se je potrebno. Res si redno perem roke, WC ne čistim, hrano dobro obdelam in suhega ne jem. Bi pa rada imela možnost izbire in narediti test že prej.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.1.2009 15:32:30   
Taddy78
Jaz tudi ne razumem zakaj bi rada šla sedaj na ta test. Če si jo imela oz. prebolela tak ni nevarnosti če sedaj zanosiš. Nevarno je, če jo stakneš v nosečnosti.
Sem pa jaz tudi v začetku nosečnosti brisala kakce za muco, pa tudi nisem nič fasala-hvala boguuser posted image

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.1.2009 15:34:43   
Anonimen
Od notranje muce, ki je hranjena z industrijsko hrano je nemogoče dobit toxo.
Ker tud muca jo more nekje dobit. Notranja je nima kje. Muce so pa kužne sam tri tedne in pol ne več. Tk da je izredno majhna možnost da sploh od katere muce dobiš toxo. Miljonkrat več možnosti da jo dobiš čez hrano.

(odgovor članu Casiopea)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.1.2009 15:36:32   
Taddy78
Pa še to...čim manj kompliciraj. Biti v sterilnem okolju v nosečnosti, pa pretiravat s čistočo ko bo otrok rojen, s tem si boš naredila samo škodo... Za čiščenje WC-ja pa se tak morajo uporabit rokavice če se čisti z agresivnimi čistili, preko rokavic pa verjemi da še nobena ni staknila bolezni.
Ne me narobe razumet, ampak če jaz mojemu rečem da naj on sčisti WC, ker je možno da sem noseča in se lahko česa nalezem, bi me verjetno sunil v rit.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2009 15:42:17   
i
Pozdravljene!

Sem čisto nova na forumu im me sicer nekaj zanima nikjer tega nisem zasledila, trenutno sem noseča 7tednov pa ne vem ali je to normalno ali ni, vendar jaz se nič kaj drugače ne počutim kot ponavadi vse je enako le prsa me bolijo na dotik(pred kakšnimi 3tedni so me tako da nisem mogla čisto nič) in pa občasne bolečine v hrbtu, da bi me v trebuhu kaj bolelo me ne vsake toliko časa me kaj špikne, vendar ne pogosto, drugače pa imam tudi sama mačko in me je tudi strah kako sedaj z njo tudi sama sem nanjo zelo navezana, ne vem ko še nisem vedla da sem noseča pa sem že bila sem tudi jaz kakce pucala...mislite da je lahhko kaj narobe, potrebujem nasvet, ali se je katera tudi tako počutila ali se samo jaz tako in je nekaj narobe s plodom.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.1.2009 10:41:15   
Taddy78
To kar opisuješ ni nič nevarnega, ampak pač nosečniško stanje. Špikanje v spodnjem delu, boleče prsi...vse to bo v kratkem minilo, tako da ne skrbi. Večina nas je dala to že skozi.

(odgovor članu i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.1.2009 14:17:31   
kitka1
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78
Ne me narobe razumet, ampak če jaz mojemu rečem da naj on sčisti WC, ker je možno da sem noseča in se lahko česa nalezem, bi me verjetno sunil v rit.

Taddy, mislim, da je skozi vso temo govora o mucah in čiščenju njihovega wc-ja :)

Casiopeo pa čisto razumem. Zakaj pa ne bi naredila testa zdaj in se prepričala o imunosti? Če je imuna (torej je toxo. že prebolela), nima več razlogov za skrb, če je pa še ni, bo pa pač malo bolj pazljiva.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.1.2009 16:30:54   
Taddy78
No mogoče sem pa res malo mimo rekla, ampak postopek je vseeno isti. Rokavice gor pa gremo.
Lahko je ravno tako malce bolj previdna, pa ji ni potrebno nikamor hodit. Še preveč bo teh in podobnih pregledov ko bo noseča...

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.1.2009 21:29:05   
Casiopea
Sama sem "pomotoma" pustila odprto spletno stran o toksoplatzmi in šla na kavo. Ko sem prišla nazaj, je dragi rekel, da od danes naprej on čisti WC. Tako, da sem se izmuznila situaciji, ki jo omenjaš. In res, od takrat vsak dan čisti in tedensko menjava pesek.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.1.2009 12:44:34   
copka
meni se zdi to eno samo kompliciranje. drugje s tokso sploh ne strasijo, samo pri nas. Pa drugje tudi ne cepijo dojenckov takoj ob rojstvu (se ne spomnim, proti kateri bolezni), pri nas pa se.

poisci temo, kjer je cipresa opisala, da nima mack, ker jih ne mara, meso vedno skuha in ne je surovega, zelenjavo x-krat opere, pa jo je staknila v zadnjem mesecu nosecnosti. Le kako?

(odgovor članu Casiopea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.1.2009 13:00:26   
copka
Je ena paralelna tema na Prehrana nosecnic

http://www.ringaraja.net/forum/m_2715199/mpage_2/tm.htm#3635161

Na koncu imas odgovor Pusenjaka, ki pravi, da so moznosti okuzbe zelo majhne, majhne pa so tudi moznosti prenosa na otroka.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.