A lahko malo skritiziram? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

SANDY -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:12:40)

jest sem se velikokrat spraševala, a ste se štajerci mogli v šoli ful pazt da nise sma pisal-:)-:)-

Pia73 -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:14:49)

Štajerci dokazano govorimo najlepšo in najmanj narečno slovenščino. Jaz nikoli nisem imela problemov. Pa sploh ne vem, če pišem sma,... :zmeden2::zmeden2::zmeden2:

ZARA -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:17:15)

...ja full se dobr slis tale 'sma'!!
Midva sma tako zaljubljena,sma sla v kino in sma vidla albino....

kofetek2010 -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:20:13)

midva sma tak zalublena, sma šla f kino in sma vidla albino in domačico :)-

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:31:52)

ta je še hujša: midva smo šli v kino, smo vidli albino , domačico in jano...

Bela krajina

Pupica -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:41:43)

sm se zamislna...jaz ful krajšam in narečje uporabljam, sam to mam še z irca, ker mi je tko hitreje in lažje:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:
Bom pazila zdej in mal lepš pisala.:)-:)-

JASNA D -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:51:07)

Ob prebiranju te teme se počutim, kot da bi me nekdo za jezik vlekel, saj sem večkrat hotela odpret temo z naslovom, če je "folk" v Sloveniji res polpismen. Mene narečja sploh ne motijo, motijo pa me očitne pravopisne napake, ki jih kar mrgoli - na primer - Kako je kaj v vtrEcu - in podobne. Te mi pa parajo živce. Narečja pa bogatijo jezik in prav je, da so tako pestra.

Torej - narečja DA, nepismenost NE.

Jasna

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:57:49)

Mene pa full moti: dva jajca pa dva okna. Kaj je z našim srednjim spolom?:((:((:((
Pa tudi dvojina nam dela včasih težave. Vsem Slovenčkom ne glede na kraj bivanja.
Kot učitlejica SJ sem marsikaj videla in slišala :sloncek::sloncek::sloncek:

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:59:30)

Ja, se moram popravit.
S kritiko nisem ciljala na narečja ampak na neberljive besede - take, ki jim manjka pol črk ali pa imajo namesto ene črke zapisano drugo, potem pa ugibaj, kaj piše. Ali pa take, kjer ni nobenega ločila. Pa bereš in bereš in bereš in ničesar več ne razumeš, ker te nobena pika ali vejica ne zaustavi.
Za zokne pa sprašujem, ker že več kot eno leto ne vem, kaj so ;) (pa štampeljčki tudi).

Je pa nekaj, kar me resnično pogreje... še po enem letu :grrr: ... decembErke, novembErke itd. !!!! grrr, kar zelena postanem.

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 19:59:54)

Aja! Ah, Jasna D! Sama sem slavistka pa me to na tem portalu RES ne moti. Saj pa gre za sproščen klepet. A ne? Torej so dovoljene tudi napakice (pravopisne).:)-

ZARA -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 20:01:09)

Selena jst te prov vidm,kako si besna...8)

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 20:10:58)

Zara, fajno d m vdš :)-

ZARA -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 20:14:47)

ojoj...sem te komej znala prebrat,k vedno tko pravilno slovensko pises :)-!!

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 20:18:24)

Kdu, jez o mia rimonika? :)-

lin -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 20:19:02)

Jaz pa priznam da včasih kakšno črko spustim,kakšno vejico,veliko začetnico.....to pa zato ker hitim pisat,recimo med kuhanjem itd..,pa pol neprekontroliram ampak samo pošljem:ups::ups:
Me pa pri debatah to nemoti,saj če ene besede nerazumeš prebereš ostalo pa veš pri čem si.

ZARA -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 20:19:25)

tega pa res ne razumem,brez heca!!

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 20:23:08)

No, viš kuk je fajn :)-

TaRe* -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 21:03:10)

Me tole spominja na prvi letnik,ko sem prišla v Maribor v internat.pa me je dobila ena prekmurka v kremplje.Pol ure mi je nekaj govorila,jaz pa nisem vedla ne kaj ne kako.Sem se že vstrašla,da je z mano kaj narobe.
Čez leta sem se pa na vse navadla,tako da vas vse razumem,no skoraj vse;)
Veste mogoče,kaj je VENKIŠ,,DENTJERA,TKVIN,...pa še bi se jih našlo.(napisala pa sem tako,kot se jih spominjam)

vesnaRR -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 21:07:26)

dentjera je zobovje (oz. umetni zobje če smo natančni), takvin je denarnica (tudi kot torbica sem jo že slišala). Uno ta prvo pa ne vem kaj je:)-:)-:)-

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 21:08:14)

No, to, da bi Prekmurka govorila o dentjerah in takvinu bi bilo pa malo čudno :)-.

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 21:08:19)

Selna, ti ne misliš narečja ampak sleng. Sleng je res včasih težko razumljiv, ampak če se potrudiš, kar gre. Saj ponavadi slengovke bolj kratke poste pišejo.

TaRe* -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 21:13:16)

V internatu niso samo prekmurke...zato pa pravim,da se na vse navadiš;) No,tista tretja je pa prekmurska.;)
Imela sem pa cimro iz primorske.;)

Anonimen -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 21:18:33)

Ne, ne mislim slenga (izpuščanje vejic in pik in črk ne more biti sleng) ampak preprosto točno določen stil pisanja:
Kt če b'js tko pisala in htela povedt in razložt to kr mislm pa m ravn ne uspe dobr pa morm mal možgančke kravžlt d spravm skup tk zmazk p res n enostavn tk pisat pa k preberm vse skp še jz ne razberm kj piše pa b rada npsala kaj pametnega pa m ne rata, matr toj'pa kr zahtevn velik bol kt pisat slovensk...

JASNA D -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 21:19:16)

VENKIŠ=VANKIŠ, na Štajerskem je to poušter ali pojšter, po slovensko pa blazina (za spanje).

NO, je ali ni?

Jasna

Anja -> A lahko malo skritiziram? (10.4.2005 21:20:31)

Venkiš je pa pojšter :)-

Slovensko: blazina za spanje :)

Čunte = kosti 8)

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>