Jooooj,ta palček (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

sarči -> Jooooj,ta palček (10.4.2005 16:50:52)

Moja punčka cel cajt palček sesa,ma res od jutra do večera pa še ponoči jo kdaj slišim! Kaj je za naredit?
Se bojim,da bi ji prišlo preveč v navado,dudke pa noče kot nadomestilo!

Primoza -> Jooooj,ta palček (10.4.2005 16:57:43)

Glede na to, da nisem videl še nobenega odraslega, ki bi sesal palec, to obdobje enkrat mine. Tudi naš 11 m nima rad dude, ampak sesa palček.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.4.2005 17:29:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

sarči -> Jooooj,ta palček (10.4.2005 17:42:26)

Ja,to že,ampak pravjo,dasi tako deformira palček in pa čeljust?!?:zmeden:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.4.2005 17:49:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Micy -> Jooooj,ta palček (10.4.2005 18:22:48)

Tole s palčkom zna bit nevarno.
Imela sem sosedo ki je še v osnovni šoli v 5 razredu sesala palčka. Mama ji j e vse rokava skupi sešila na pižamah da ko je šla spat da ne bi cuzala pavčka , pa je vse raztrgala.
Zdaj pri 17 letih pa ima na desni roki čisto ploščat palček in sprednja dva zoba ima napre oz. celo čeljust.
Pa ni po dedovala teh zobkov ker jih nima nobedn v družini. To ima zaradi sesanja palčka.
Tako da tudi to je lahko včasih zelo zakomplicirano, če se na to navadi.:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> Jooooj,ta palček (10.4.2005 18:55:54)

Moja sestra je v OŠ nosila aparat, da so ji zobe notr potisnili, ker je sesala palc, še ko so ji stalni rasli:grrr:. Tako, da to ni ravno najbolj fajn in priporočljivo, mine pa sigurno.

LACKY -> Jooooj,ta palček (10.4.2005 20:21:50)

Da ti še jaz opišem svojo zgodbo o sesanju palčka! Ko sem bila majhna :duda: mi je mami enkrat vzela dudo, ko sem spala in ko je prišla nazaj v sobo sem ga sesala in potem vse do osnovne šole. Še sedaj mi kdaj pa kdaj "zapaše", vendar se sedaj obvladam. :)-:)-
Zna biti zelo nerodno zaradi zobovja oziroma ustne votline, ki se potem oblikuje drogače (bolj naprej imamo). Nosila sem aparat za zobe, ki pa mi je full pomagu, vendar to ni to

Upam, da boš rešila problem čim prej, ker bo kasneje prepozno, ne poznam pa nobenega pametnega predloga

Lp, PLIE:rozica:

TaRe* -> Jooooj,ta palček (10.4.2005 21:09:25)

Moja prijateljica je bila že poročena,ko je še vedno sesala palec.Brez heca.Medve sva nekaj časa celo stanovali skupaj,pa tega nisem vedela.Videla sem jo čisto slučajno.Takrat mi je priznala,da ji je to edina uteha,če kaj razmišlja,ali pa če je žalostna.Bilo pa ji je grozno nerodno in hudo,ker sem odkrila njeno skrivnost.:zmeden:

bunkica -> Jooooj,ta palček (10.4.2005 22:24:08)

Ja res je ta palček lahko kasnejši problem.Zaradi tega bo tudi moj starejši sin moral nositi aparat,pa še celo čeljust ima naprej premaknjeno.

Vstrajaj pri dudici-ne odnehaj!Čeravno ne priporočajo tudi dudic,raje to,ker po dudici ne bo imel takih posledic.Hčerka je imela dudico,pa ima vseeno tako lepo ravne zobke(v ravni vrsti mislim).

:rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]