Noče GH??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

julči -> Noče GH??? (7.1.2009 14:25:27)

oj, naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je stara 8m. Gh sem začela uvajat s 6m in na začetku je kar šlo, sedaj pa je vedno slabše, sploh noče več jest. Zjutraj se podoji okrog 7, nato ji ob 9ih ponudim sadno kašico, poje par žličk in noče več, nato isto ob 11-12 spet nič, nato jo podojim... sploh še nimava enega obroka GH... noče jest, a vem da je lačna, ker potem pleza po meni in išče zizo in potem vleče in vleče... ampak samo mleko ji verjetno ni več dovolj, ker je drugače orng punca- ima 9kg, velka 70? sem poskusla že vse-toplo, hladno,... da jo pustim malo dalj časa, da bo kao bolj lačna... ona bi samo zizo.
silit je nočem s hrano, če se začne stran obračat ali jokat, ji neham dajat... me pa mal skrbi da ji ne bi manjkal kakih vitaminov,... pa čez 3 mesece gre v vrtec, da ne bo lačna.
a ma ktera kak pameten nasvet?

Ninica -> RE: NOČE GH??? (7.1.2009 14:39:33)

Naša mlajša je bila enaka. Nič ni ostalo v njej. Če ne drugo ji je pa vse skupaj šlo na bruhanje in je še tisto malenkost izbruhala. Grozno je bilo. Samo jok in stok. Bili smo že popolnoma obupani. Pri 8 mesecih smo ji pasirali vso hrano. Pa še takrat nič kaj dosti ni spravila v usta. Par žličk in konec. Še sreča da sem jo takraš še dojila. Drugače ne vem kaj bi. Ko pa je začela hoditi v vrtec (z 11. meseci) se je pa vse spremenilo. Tam je začela lepo jesti vse po vrsti. Tudi namazan kruh, ki ji ni nikoli šel. Sedaj pri 16. mesecih je končno začela jesti vse. Nekaterim otrokom treba pač več časa. Z starejšo sestrico sta kot noč in dan. Starejša je pa zopet hitro začela jesti vse po vrsti in tudi jedla je rajši. Ne sekiraj se. Bo že. Samo ne sili je. Tudi če poje nekaj žličk, vsaj nekaj poje. Sčasoma se bo navadila. LP

Tisana -> RE: NOČE GH??? (7.1.2009 20:47:22)

Pri nas je bilo isto - GH bljak, potem pa flašo. Smo se trudili in trudili, ponujali striktno, ukinili najprej flaši pri obeh malicah, potem pa pogruntali, da hoče hrano v koščkih, da hoče sama jesti... Danes ima flašo zjutraj in zvečer (seveda ob GH), sicer jo pa animiramo 100 na uro, da poje toliko, da napreduje na teži.

Stran: [1]