materina dušica in pojav pikic (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

livia -> materina dušica in pojav pikic (7.1.2009 13:32:04)

Hčerki, stari skoraj 3 leta ob pojavu kašlja mažem prsni koš in med lopaticama s kremo materine dušice od Justa. Pri zadnjem kašlju, so se ji na mestih kjer jo mažem po parih dneh pojavile drobne rdeče pike. Sicer jo ne srbi, a me vseeno zanima ali naj raje prekinem z mazanjem , ali je to običajen pojav oz. kako naj v takem primeru reagiram.

Nika v službi -> RE: materina dušica in pojav pikic (7.1.2009 13:38:40)

Očitno njeni koži ne ustreza, poskusi še zmanjšat dozo ali pa jo namaži po podplatih, tako kot dojenčke.

Pri naši ni bilo reakcije, pa sem jo kar fajn namazala tako zadaj kot spredaj po prsih.

Mišni -> RE: materina dušica in pojav pikic (7.1.2009 13:41:39)

Ja, mojemu otroku se je tudi to naredilo in mi je pediatrinja rekla, naj raje neham mazat. Seveda sem.

livia -> RE: materina dušica in pojav pikic (7.1.2009 13:47:14)

Ko sem pa jaz mazala svoji tamali (zdaj 11 mesecev), so se ji tudi pikice pojavile, pa je pediatrinja samo rekla, a to je od materine dušice, ne in nič o tem, da bi morala nehati mazat.
Mažem jo pa od 2 meseca dalje. Seveda, ko je bolna, kar pa je kar pogosto, ker sestrica vse iz vrtca prinese.

Nika v službi -> RE: materina dušica in pojav pikic (8.1.2009 7:59:22)

IZVIRNO SPOROČILO: livia

Ko sem pa jaz mazala svoji tamali (zdaj 11 mesecev), so se ji tudi pikice pojavile, pa je pediatrinja samo rekla, a to je od materine dušice, ne in nič o tem, da bi morala nehati mazat.
Mažem jo pa od 2 meseca dalje. Seveda, ko je bolna, kar pa je kar pogosto, ker sestrica vse iz vrtca prinese.

Z materino dušico dojenčkov (torej do 1. leta starosti) ne smeš mazati po prsnem košu, namažeš samo po stopalcih!

Anonimen -> RE: materina dušica in pojav pikic (8.1.2009 8:32:30)

Mojemu se se pri 21mesecih naredijo pikice,ce ga mazem po prsih ali trebuhu.Zato ga mazem samo po podplatih,ce je pa sila pa malo kremice namazem na bodi pod vratom,da ni stika s kozo.

Klaudia -> RE: materina dušica in pojav pikic (8.1.2009 20:25:55)

Justove kreme so zelo močne. Tamalo mažem z mešanico. Malo navadne kreme in malo materine dušiče in jo s tem mažem po prsih.

tinaaja -> RE: materina dušica in pojav pikic (9.1.2009 6:52:11)

Pri nasi so bile tud pikice in je P rekla, da materina dusica velikokrat povzroci dermatitis [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tko da smo nehali z mazanjem. Pikice pol se kar nekaj casa niso izginile, sele kaksen mesec dni kasneje.

marelicaa -> RE: materina dušica in pojav pikic (12.1.2009 20:34:26)

Poskusi namazat po oblekici.

Anonimen -> RE: materina dušica in pojav pikic (13.1.2009 21:40:54)

IZVIRNO SPOROČILO: marelicaa

Ja jaz bi ti tudi priporočala, da jo namažeš po bodiju pa boš videla če ji bo tako bolje, drugače pa mislim, da je bolje, da jo nehaš uporabljati.

nežka -> RE: materina dušica in pojav pikic (14.1.2009 13:57:22)

Jaz bi takoj, ko bi opazila neko reakcijo na koži, mazilo nehala uporabljat. Saj izpuščaji so ravno sporočilo kože, da ji nekaj ne odgovarja. Po mojem mnenju večkrat premalo poslušamo svoje telo, ki nam nenehno nekaj sporoča, vprašanje pa je, ali te znake tudi slišimo.

Lara28 -> RE: materina dušica in pojav pikic (14.1.2009 14:00:39)

Pri našem je ta reakcija (pikice) samo takrat, ko pride do kombinacije s potenjem. Kada ima npr. vročino in potem zašvica ali pa če mu je prevroče. Sicer na kremo nima reakcije.

bumerang -> RE: materina dušica in pojav pikic (14.1.2009 14:01:37)

Pri Justovi kremi se to zelo pogosto dogaja zato priporočajo, da se jo redči z drugo kremo.

Pikicapokica6 -> RE: materina dušica in pojav pikic (15.1.2009 19:23:48)

Tudi pri nas je bilo isto. Od takrat poleg glavice dam pleničko, malo namazano s to kremo. In je ok.

Stran: [1]