Jančika_ -> RE: Več zaporednih SS-kako naprej? (7.1.2009 14:31:00)
|
Maška, pregrado se zelo težko vidi. Treba jo je prav iskati in to v čisto določenem delu ciklusa, tik pred M. Iz srca ti svetujem, da si privoščiš magari kakšen samoplačniški usmerjen pregled pri strokovnjaku. Ti bom takoj povedala, zakaj. Moja prva nosečnost je bila b.p., potem sta sledila dva ss. Sploh ne vem, kolikokrat so mi v tem času gledali v maternico z UZ, pa ni nihče nič posebnega opazil. Ko mi je prijateljica rekla, da kaj pa če imam pregrado, sem ji rekla točno to kot ti - so me pregledali in je vse OK. Potem sem spet zanosila in uspešno donosila. Naslednja, peta nosečnost, pa se je spet končala s ss. Po tem zadnjem splavu z abrazijo so se mi med M pojavile grozne bolečine in šibka krvavitev (leže na tleh in zelena v obraz sem tulila, krvi je bilo pa komaj za vzorec), zato sem šla na pregled. UZ je pokazal nekaj, kar je G ob zgoraj navedenih simptomih označil za zarastline, ki so kar pogost zaplet po abraziji. Poslal me je na histeroskopijo in tam presenečenje - zarastlin ni bilo videti, pač pa pregrado čez pol maternice! Še dan prej me je z UZ pregledal primarij, ki tudi ni videl nič posebnega. Pregrado so mi odstranili, kaj bo naprej, bomo pa videli. Upam, da bo naslednjič vse OK. Skratka, po mojem mnenju je vredno tole malo bolj raziskati. Srečno!
|
|
|
|