noče jesti mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


iaba -> noče jesti mleka (7.1.2009 11:59:11)

je imel že kdo primir da mu otrok ni hotel jesti mleka pri 5 mesecih in pol. kaj mi svetujete? je pa vse na žličko od zelenjave do sadja in mlečnih kašic.




maca m -> RE: noče jesti mleka (7.1.2009 12:15:00)

Moj je tud star 5m, pa včasih je naenkrat flaška prazna, včasih pa je pol ure. S tem, da probava vse položaje, tako da leži, sedi, pokončno v naročju, tud nosim ga včasih. Obup res. Mu pa še ne dajem nič druzga (razen čaja), gremo jutri na pregled, pol bomo pa verjetno tud mi začel z GH.




špelin@ -> RE: noče jesti mleka (7.1.2009 16:23:59)

IZVIRNO SPOROČILO: iaba
je imel že kdo primir da mu otrok ni hotel jesti mleka pri 5 mesecih in pol. kaj mi svetujete? je pa vse na žličko od zelenjave do sadja in mlečnih kašic.

O, ja, tak je naš... Adaptiranega mleka po flaški niti povohati ni več hotel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sem poskusila z vsemi fintami, dala sem mu celo navadno kravje mleko. Nič. Od takrat ima pač 5 obrokov goste hrane. Zjutraj mlečno kašico, dopoldan sadje, potem mesno-zelenjavno kosilo, popoldne jogurt ali skutko, zvečer pa spet mlečno kašico. Tudi pediatrinja mi je potrdila, da je tako ok, če mleka po flaši noče.




kajajaka -> RE: noče jesti mleka (7.1.2009 16:41:59)

se kar podpišem...

tudi naša je taka in prav tako nekje od 5,5 meseca...
Sedaj ima pač mlečno kašico za zajtrk, sadje za malico, zelenjavno+mesno kosilo, popoldne spet sadno kašico pa malo mleka ji poskušam notri skrit, zvečer pa riževe kosmiče v mleku. Samega mleka se pa ne dotakne...

Baje je pri veliko otrocih tako. Patronažna je rekla, da če poje dnevno 3-4dl mleka je čisto ok, to mi pa s kašicami (novalacova žitno sadna, pa riževi kosmiči npr.) in skrivanjem v ostalo hrano nekako uspeva...

Ne sekiraj se, če ostalo je - potem ni panike.

aja, skutk in jogurtov ji pa še ne dajem, zato je malo težje trenutno. Čez kak mesec bomo pa s tem kompenzirali mleko...




iaba -> RE: noče jesti mleka (9.1.2009 14:58:52)

pa bo čisto vredo če bo jedla 5 obrokov GH katere mlečne kašice pa ji dajate in katero sadje , zekenjavo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]?




Stran: [1]