rosas -> RE: Kdaj otrok spregovori (23.1.2009 23:20:43)
|
Ja, naša je stara tudi dobre 3 in pol leta. Pred mesecem dni smo imeli rutinski sistematski pregled in ker naša deklica zelo malo govori, so priporočili logopeda. Prav sem si rekla, pa pojdi, kaj nam pa le škodi. Probelm je ta, da naša deklica je zelo tiha in v družbi skoraj nič ne komuncira z drugimi, šele kasneje recimo po kašnih pol ure ali uro, kolikor se privadi. No, govorila tudi ni veliko, dokler ni šla septembra v vrtec. Sedaj se ji je pa vse "odprlo" Ne pove še dolgih stavkov, a se stvari zelo spremminjajo. Prej ni hotela nobene besede ponoviti, ampak je samo kazala s prstom,sedaj pa vse pove....stavi os pa bolj kot samo iz dveh besed. Ko sva pa šli pred dnevi k logopedinji me je pa gospa resnično zelo prestrašila. Na koncu je dejala, da je res skrajni konec in skratka, bog ne daj, da sem povedala, kaj "preprosto-", ker me je vedno popravljala na pravilno izgovorjavo slovenščine. Ok, ne govorim tako v narečju da me ne bi razumela, a vsako drugo besedo mi je popravila in na koncu dala občutek, da sem pavzaprav jaz kriva za otrokov negovor. Vam povem, da sem bila teden dni paf, ker sem se tako sekirala. potem sem šla skozi literaturo in se počutim mnogo bolje. Morda bi se ta zasavska logopedijo morala malce ohlapneje počutiti in nam dati vedeti, da ni tako grozna stvar, ko nam jo prikaže....kmalu pričneš razmišljati če sploh še greš kdaj k takemu profesionalcu? Zakaj le ima Zasavje za občino Hrastnik, Trbovlje in Zagorje samo 1 logopedijo, ki moravse sama delati? Mislim, da to tudi ni normalno?!
|
|
|
|