pomoc (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> pomoc (6.1.2009 21:47:48)

Mene pa zanima naslednje in bi rabla cimprejsni odgovor za vse ki veste kaj...
Z fantom ziviva v najemniskem stanovanju vendar ni nobeden od naju prijavlen tukaj,ker je lastnik sele zdaj odkupil stanovanje.Namen je bil da bom jaz prijavlena v tem stanovanju pac da bi bila mati samohranilka(pac to bi bilo moje zacasno prebivalisce).Zdaj pa ker je lastnik sele odkupil stanovanje je tk da more biti on v vsakem primeru prijavlen v tem stanovanju,mene bi pa tudi zraven prijavu....In zdaj me zanima ce je to potem problem da bi bila js kot mati samohranilka ker po mojem tk zgleda da sma js in lastnik par,a ne?In potem ne bi dobivala vec denarja kot mati samohranilka,ampak manj?
Prosim za odgovore...

Anonimen -> RE: pomoc (6.1.2009 21:52:40)

Aja,drugace sem pa brezposelna in se nisem bila nikoli zaposlena...sem pa prijavlena na zavadu in trenutno se dobivam socialno pomoc..

zmajaz -> RE: pomoc (6.1.2009 21:57:09)

Če imaš z lastnikom najemno pogodbo za stanovanje, je po mojem to dokaz, da si samo njegova podnajemnica in ne partnerica, tudi če je on prijavljen na istem naslovu, tako da lahko vseeno uveljavljaš pravice kot samohranilka.

Anonimen -> RE: pomoc (6.1.2009 22:10:09)

Ne to ni najemniska pogodba ker on baje se ne more met najemnikov v stanovanju..

Gina -> RE: pomoc (6.1.2009 22:13:33)

Čim bo tvoj partner priznal očetovstvo, štejete za družino. Tako to je pravnoformalno in ne moreš potem reči, da niste. V primeru, da bi hotela igrati samohranilko, moraš oddat tožbo za preživnino na sodišču. Šele tedaj vas ne štejejo več za družino. V bistvu bi lahko bila samohranilka samo tedaj, če bi se delala, da ne veš kdo je oče otroku. Ali pa če ib lagala na sodišču. Kje je kdo prijavljen nima zakonsko nobene veze sploh, kar se tiče družine ali očetovstva. Ni država tolk glupa, že letaaaaaaaa dolgo, da bi na take finte padala. Veze bi imelo edino če bi recimo vidva živela na skupnem naslovu, pa bi imel recimo tvoj dolgove, potem bi lahko tebe terjali za njegove reči, ali rubili iz stanovanja, pa še topogojno, če bi bile reči tvoje. To pa ni predmet tele debate.

Anonimen -> RE: pomoc (6.1.2009 22:31:13)

Ja moj partner je ze priznal ocetovstvo...

Anonimen -> RE: pomoc (7.1.2009 2:13:15)

Samohranilka ne moreš bit

pokec3609 -> RE: pomoc (7.1.2009 8:22:38)

Ja potem odpadejo sanje o samohranilki, razen, če počakaš dva tri mesece, greš na socialno in sprožita oba s partnerjem postopek kot da sta šla narazen. ( oz.kot če bi bila poročena in bi se hotela ločiti)....ampak pazi tudi tu je zanka......partnerja vprašajo za preživnino oz.se za preživnino dogovorite, No v tem primeru mora partner rečt, da bo plačal čim manj preživnine, recimo cca. kaj vem 20, 30 eur, da več ne more , ker se tebi potem ta znesek preživnine odšteje od socialne pomoči.
Primer: Če bi eventuelno znašala socialna pomoč zate in za otročka ccca.250 eur in bi se dogovorili, da bo partner plačeval preživnino recimo 100 eur mesečno ( tudi če jo potem ne bi zares plačeval ) se ti teh 100 eur odšteje od socialne pomoči in tako dobiš samo 150 namesto 250.

Anonimen -> RE: pomoc (7.1.2009 9:53:41)

Torej zdj v nobenmu primeru ne morem biti samohranilka...?Da bi hotla bit moj partner ne bi smel priznat ocetovstva,pac bi moglo bit tk da otrok nima oceta al kako?

lananai -> RE: pomoc (7.1.2009 11:05:28)

To po moje skor sigurno ni res. Po moje.

Banalen primer. Fant in punca sta najstnika, enkrat se ga napijeta, sexata. Ona zanosi in sklene obdržat otroka. Nista par in ne nameravata bit. On prizna, da je oče, ona pa je vseeno samohranilka. Potem po moji logiki mora dobit podporo kot samohranilka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Imam pa jst tud vprašanje... Če imam prijavljeno začasno prebivališče na istem naslovu kot oče otroka, kako je z "mamo samohranilko"?

Kranjcanka -> RE: pomoc (7.1.2009 11:15:03)

samohranilka pomeni, da sama vzgajas otroka, od otrokovega oceta pa dobivas prezivnino. kot je rekla ze gina zgoraj, moras ta postopek sproziti na sodiscu. takrat se doloci tudi visina prezivnine, ki se ti bo stela kot dohodek pri uveljavljanju otro.dodatka, socialne... (tako da naceloma lahko dolocis zelo nizko prezivnino ampak pazi, velja ti ves cas, tudi ce bosta sla s partnerjem kdaj res narazen, ti ostane prezivnina fiksna. ce imas pa visoko, bos pa ostalih prejemkov dobila manj na racun tega) tako da naceloma si lahko samohranilka. je pa kontrole veliko, sploh v lj in okolici.

ce otrok nima oceta oz. to zamolcis, otrok ne dobi rojstnega lista, davcne st... torej nicesar, tudi prispevkov zanj ne dobis. takrat bi mogla sproziti postopek za ugotavljanje ocetovstva ker nekaj potencialnih ocetov bi imela gotovo na razpolago, placala bi pac dna teste. sicer pa to ni tvoja situacija.

KAr se tice prebivalisca ti steje skupno gospodinjstvo. naceloma imas lahko kjer koli, tudi doma, prijavljeno skupno gospodinjstvo zase in za otroka. torej pri najemniku ni nic drugace. stejejo se prejemki skupnega gospodinjstva (torej samo samohranilka+ prezivnina), ce nisi samohranilka pa tvoji + ockovi dohodki, ne glede na prebivalisce, ker ste druzina.

aja pa tisto, da more bit lastnik prijavljen v stanovanju, ce ga je ravno odkupil, ne drzi.

lp

Kranjcanka -> RE: pomoc (7.1.2009 11:17:48)

lananai :)
jah.. ce bi jaz obravnavala tako vlogo, bi poslala kontrolo. ma se ni kar tako za zaj**. kontrole je res veliko. sicer je res odvisno od obcine..

lp

Anonimen -> RE: pomoc (7.1.2009 11:21:19)

Kranjcanka zs...

Anonimen -> RE: pomoc (7.1.2009 11:33:12)

Kaj potem pomeni da sem lahko js vseeno najemnica v tem stanovanju?

lananai -> RE: pomoc (7.1.2009 11:59:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Kranjcanka

lananai :)
jah.. ce bi jaz obravnavala tako vlogo, bi poslala kontrolo. ma se ni kar tako za zaj**. kontrole je res veliko. sicer je res odvisno od obcine..

Sej se meni tud smešno zdi vse skupi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sploh nisem o tem razmišljala, smo se pa med prazniki neki o tem pogovarjali. Za kontrole pa sploh nisem še slišala, mi je pa logično, da so.

TomTaylor -> RE: pomoc (7.1.2009 12:36:42)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Če imaš z lastnikom najemno pogodbo za stanovanje, je po mojem to dokaz, da si samo njegova podnajemnica in ne partnerica, tudi če je on prijavljen na istem naslovu, tako da lahko vseeno uveljavljaš pravice kot samohranilka.

sem enakega mnenja.

Stran: [1]