4 urni delovni čas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

boni25 -> 4 urni delovni čas (6.1.2009 21:28:20)

Ojla
Jaz imam namen it po porodniski delat po 4 ure do otrokovega 3. leta.Potem pa imamo v planu da bi imela drugega otroka.In zdaj če grem jaz delat po 4 ure in ko mi bodo računal porodnisko mi bodo uposteval povprečje te polovične plače ali ne?Se pravi če bom imela osnovno plačo polovinčno nekje 300e bo nekaj takega tudi porodniska?No pa se to me zanima če delam po 4 ure ali delodajalec lahko od mene zahteva da kaj podalsam ali pa delam soboto čeprav sem ze delala pet dni in ze imam 20 ur narejenih za teden?

Hvala za odgovore

dejzi -> RE: 4 urni delovni čas (6.1.2009 21:44:29)

Kolikor mi je znano, se za porodniško šteje polna plača, torej 8 ur in ne 4 (nisem pa 100%). 
Nadur ne smeš delat in tega od tebe ne sme zahtevat, če si noseča ali če dojiš, za 4 urno delo pa spet ne vem. Nič ti nisem pomagala. Preglej zakon in bodi tako dobra ter napiši ugotovitve.

CatJa -> RE: 4 urni delovni čas (7.1.2009 6:38:36)

Ne, za povprečje se ti bo štelo povprečje plačanih prispevkov. Se pravi polovica tvoje normalne plače + polovica minimalne plače.

analucija -> RE: 4 urni delovni čas (7.1.2009 8:14:46)

moj prmer je bil podoben, s tem da sem delala 6 ur. porodniško imam isto kot prvič.

tajtaja -> RE: 4 urni delovni čas (9.1.2009 15:15:28)

Če maš plačo približno minimalca, se ti ne bo poznalo skoraj nič ali celo nič.
Ker se seštejejo prispevki od 4 ur, ki jih delaš in prispevki od minim. plače za štiri ure. In je potem to nekje minimalna oz. tvoja plača.
Če pa imaš okrog 1000€ npr. , pa bo porodniške res nekaj manj, tak po logiki in na hitro cca 25%.

Stran: [1]