Tajska- evri ali amer.dolarji (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

Klarissa -> Tajska- evri ali amer.dolarji (6.1.2009 18:27:38)

Prosim za nasvet.
Katero valuto vzeti za počitnice na Tajski? Evre ali amer. dolarje?
Tajske bahte namreč ni mogoče kupiti na nlb.
Hvala

misa4 -> RE: Tajska- evri ali amer.dolarji (6.1.2009 18:36:44)

Euro je dovolj močna valuta in ti jo bodo verjetno zamenjali brez problema. Jaz ti priporočam potovalne čeke. Te je moj vedno uzel sabo ko je šel v azjijo in so mu jih menjali tudi v manj razvitih državah kot je Tajska.

Felicita -> RE: Tajska- evri ali amer.dolarji (6.1.2009 18:41:24)

Klarissa si prepričana? ker ponavadi majo v NLB (vsaj v večjih poslovalnicah) tudi bolj eksotične valute, samo predhodno jih morš naročit (kak delovni dan vnaprej).

sicer pa najboljš da evre, jest sm bla letos v angliji s potovalnimi čeki... morš fuuul pazit glede provizij, te na vsakem vogalu poskusijo ocurit... pa tut mal brezvezno kompliciranje se mi zdi.

bumerang -> RE: Tajska- evri ali amer.dolarji (6.1.2009 18:52:26)

Definitivno dolarje. V Aziji jih imajo raje.
Evrskih kovancev ne marajo, ker jim zanje na banki zaračunajo provizijo, pa tudi sicer je lepše videt, če komu stisneš v roko bankovec kot kovanec. Glede na menjavo si tudi ti v velikem plusu.

Anonimen -> RE: Tajska- evri ali amer.dolarji (6.1.2009 20:01:00)

Midva sva po celi Tajski in Maleziji imela eure in kartice in nisva imela nikjer nobene težave.

Alči -> RE: Tajska- evri ali amer.dolarji (7.1.2009 9:34:01)

jaz sem imela za rezervo dolarje s seboj (ne bathov) ti jih bolje zmenjajo. Ko mi je pa zmanjkal:)bathov in dolarjev, sem šla pa na bankomat- kar je blo še najbolš,ker ne nosiš  keša s sabo. Ampak jes sem šla na NLB pa sem bathe naročila in so mi jih čez pa rdni prinesli, pa sem jih šla kupit. Daj se pozanimaj kako je s tem, vem da men niso nič kompliicrali. Pejdi na  večjo banko.

Klarissa -> RE: Tajska- evri ali amer.dolarji (7.1.2009 15:12:27)

v UKClj mi je rekla, da jih nimajo. zdaj sem že kupila dolarje.
če mi bo zmanjkalo dolarjev bomo tak na phi phi-ju. me je strah - mogoče nimajo tam bankomatov. al se pa motim.
kolko pa kradejo kaj? mi bomo v bangkoku, krabiju, phuketu in phi phi-ju?

čipka -> RE: Tajska- evri ali amer.dolarji (7.1.2009 15:23:28)

mi2 sva bla 2x na Tajskem, pa sva vedno imela dolarje. Mislim, pa da z evri tudi ne bi smel bit problem.

Stran: [1]