sazi
|
Moje perilo se splahne 3 krat..torej, katero je bolje splahnjeno in ima manj praška v sebi-tisto, ki se splahne samo v programu, ali moje, ki se splahne v programu + še trikrat potem??? Brez skrbi, noben ni pri nas fasal kakršnekoli alergije na prašek-zakaj le ne Samo malo kurje logike, pa bo vsem jasno. Prej si eni napisala, naj ne bo nesramna. No, če si s kurjo logiko v bistvu poniževala sebe... Glede programov in stroja pa toliko: imam več kot 20 let star stroj, perem na programu kratkotrajno pranje, ki ima vključena 4 izpiranja in vse konča v 45ih minutah. Sama sem alergik že od nekdaj, mož tudi, torej bi potencialno lahko imela zaradi tega "švoh" pranja težave, pa sva alergična na kup stvari, le na prašek in mehčalec ne, ker s kožo pač nimava težav. Očitno se le dobro spere. Drugič: cotke od tamale pridejo iz vrtca zapackane od vsega živega: od trave, blata, sokov, hrane, itd.. Če z enim takim švoh pranjem, ki ga omenjate to spravite ven, pol ala vam vera...moj stroj ni tega sposoben, z dvema pranjema pa je že druga zgodba. Vrjetno posebej ne rabim spet omejat splahnjevanja... Cotke mojega malčka so tudi zapacane - v glavnem od hrane, pa gre ponavadi brez vsega ven, če pa je kak hujši flek, gre pa ven z Vanishem - edini flek do sedaj mi je ostal od vodenk. Tretjič: ne vem zakaj vidim okrog sebe ljudi, ki imajo na sebi zaprane cote, trde, ma sploh ne znam napisat kakšne...valda v enem pranju date noter prašek, pa mehčalec, pa vse skup stroj malo zmelje in potem bi naj blo perilo čudovito oprano..ma ja de... Potem pa cote čez pol leta vržete vstran, ker so uničene in grde, pa raje po nakup novih. Sedaj, ko to pišem, imam na sebi pulover star 10 let-in zgleda kot nov. Raje v tej primerjavi šparam pri novih cunjah, kot pri pranju. Večina mojih oblačil je zelo starih, ker mi je nakupovanje prava muka. Otroška oblačila so dala večinoma čez že po 3 otroke, pa cunje niso ne sprane, ne smrdeče, ne zapacane. Edini minus, katerega se zavedam, je onesnaževanje okolja, a je.biga, mariskdo je veliko večji onesnaževalec... Glede vode pa se ne sekiram, ker je ne porabimo toliko... Ena primerjava iz naših postov: Korina1 je letos oprala 13 strojev, po njenem pranju bi jaz oprala 8 strojev..kdo je porabil več vode??? Sicer pa, koliko je porabim, jo pošteno plačam. plačilo vode in ekologija nimata nič skupnega. Pa brez zamere, samo te teme me segrejejo... Lepo, da ti je toplo. Zaključek vsega pa je - če ti z navadnim programom vse pere tako zanič - zamenjaj stroj - očitno je z njim nekaj narobe, če vsi perermo po programih, nas niso pobrale alergije in imamo cunje kot nove. Aja ena je spraševala, če se nič ne preoblačimo. Vsak dan vsi zamenjamo vsa oblačila razen hlač (no, mali po potrebu včasih tudi ima ene samo 1x), brisač ne menjam vsak dan, ampak cca 2x na teden. Stroj pa napolnim do konca.
|