diva 4
|
IZVIRNO SPOROČILO: ssevin IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ IZVIRNO SPOROČILO: Tejči Ne bom nobene citirala, ampak bom nekako po vrsti odgovorila vsem. Moje perilo se splahne 3 krat..torej, katero je bolje splahnjeno in ima manj praška v sebi-tisto, ki se splahne samo v programu, ali moje, ki se splahne v programu + še trikrat potem??? Brez skrbi, noben ni pri nas fasal kakršnekoli alergije na prašek-zakaj le ne Samo malo kurje logike, pa bo vsem jasno. Drugič: cotke od tamale pridejo iz vrtca zapackane od vsega živega: od trave, blata, sokov, hrane, itd.. Če z enim takim švoh pranjem, ki ga omenjate to spravite ven, pol ala vam vera...moj stroj ni tega sposoben, z dvema pranjema pa je že druga zgodba. Vrjetno posebej ne rabim spet omejat splahnjevanja... Tretjič: ne vem zakaj vidim okrog sebe ljudi, ki imajo na sebi zaprane cote, trde, ma sploh ne znam napisat kakšne...valda v enem pranju date noter prašek, pa mehčalec, pa vse skup stroj malo zmelje in potem bi naj blo perilo čudovito oprano..ma ja de... Potem pa cote čez pol leta vržete vstran, ker so uničene in grde, pa raje po nakup novih. Sedaj, ko to pišem, imam na sebi pulover star 10 let-in zgleda kot nov. Raje v tej primerjavi šparam pri novih cunjah, kot pri pranju. Edini minus, katerega se zavedam, je onesnaževanje okolja, a je.biga, mariskdo je veliko večji onesnaževalec... Glede vode pa se ne sekiram, ker je ne porabimo toliko... Ena primerjava iz naših postov: Korina1 je letos oprala 13 strojev, po njenem pranju bi jaz oprala 8 strojev..kdo je porabil več vode??? Sicer pa, koliko je porabim, jo pošteno plačam. Pa brez zamere, samo te teme me segrejejo... Dobro, če imaš 20+ let star pralni stroj, potem razumem, zakaj rabiš vse te ceremonije. Novejši stroji brezhibno operejo in splahne perilo po programu. Pa različni programi za občutljivo perilo itd. tudi obstajajo. Drugače pa redko vidim koga z zapranimi in kako si že napisala... trdimi oblačili Ja, tudi meni ni jasno kako vidi trda oblačila okoli sebe. Da bi pa moja prišla iz vrtca tako umazana, pa še nisem doživela, res ne. V bistvu sploh ne pride umazana, ampak ok eni bolj drugi manj. Ampak 6 ur? Mislim, da je tisto naše "švoh" pranje samo v tvoji glavi, ali pa res imaš neki kilavi pralni stroj. Se podpišem . Imam pa letos že 5 strojev opranih. Tudi posteljnina je zraven.
|