amnioskopija (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

keke -> amnioskopija (6.1.2009 15:12:11)

glede na to da sem čez rok že 7 dni in sem opravila 3 amnioskopije,pa me zanima koliko amnioskopij bom še morala opraviti da rodim.kdaj bo voda zrela.sva oba z možem neučakana.

hubi -> RE: amnioskopija (6.1.2009 16:28:16)

Jaz sem jih 5, pa še ni bila zrela. Ko bo, bo.

PikicaT -> RE: amnioskopija (6.1.2009 16:30:52)

No, jaz sem še ena taka.
Ravno danes iz tretje amnioskopije. Sem pa 6 dni čez rok. Ampak četrte ne bo, ker grem jutri zjutraj rodit. No, vsaj upam, da bomo zdržali do zjutraj, ker imam že skoraj en cel dan popadke.

Drugače je pa tako, da čakajo največ 14 dni čez rok, potem pa sprožijo porod. Kar se pa tiče amnioskopij pa ne vem kolk jih boš še mogla opravit do takrat. Pa saj je prav, da nas kontrolirajo, da ni potem kaj narobe.

Anja24 -> RE: amnioskopija (6.1.2009 19:46:20)

Jaz sem tudi 7 dni čez rok in sem imela 3 AS. Hodim vsak drugi dan na pregled in če je takrat en določeni zdravnik mi jo vedno dela, ostali mi je niso še nikoli...

Ploha -> RE: amnioskopija (6.1.2009 22:27:28)

a mi lahko katera opiše kako izgleda ta pregled, vem kaj se pregleduje samo ne vem kako izgleda??? pa če vas je kaj bolelo??

pokec3609 -> RE: amnioskopija (7.1.2009 8:31:04)

Ma jst sem jo v 2 nosečnosti tut imela, pa je bila voda še v redu, pa ker sem imela že vsega dovolj sem jih lepo prosila, če bi lahko šla rodit , pa da mi dajo umetne popadke, pa so me uslišal v 39 tednu. So mi pa povedal, da če mi to nardijo, da se bom pri popdakih in porodu velik bolj namučila kot če počakam.
Seveda sem bila preveč neučakana in sem šla rodit......potem sem pa vidla hudiča.

No zdej v tretje bom definitivno počakala, ko bo pa bo.

Anonimen -> RE: amnioskopija (7.1.2009 9:23:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

a mi lahko katera opiše kako izgleda ta pregled, vem kaj se pregleduje samo ne vem kako izgleda??? pa če vas je kaj bolelo??

Zgleda podobno kot vsak ginekološki pregled. Z neko palčko ti gre noter, kaj jaz vem, kako naj ti povem. Nekatere boli, če niso sproščene, večine pa ne. V glavnem moraš imeti mišice sproščene, pa bo.

Jaz sem jo tudi imela 3x, potem so me dali rodit. Če bi bila danes na istem, sploh ne bi šla na AS.

Anja24 -> RE: amnioskopija (7.1.2009 11:41:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
Jaz sem jo tudi imela 3x, potem so me dali rodit. Če bi bila danes na istem, sploh ne bi šla na AS.

Kako to misliš, da ne bi šla na AS? A lahko izbiraš? So ti potem umetno sprožili porod al kako?

Ploha -> RE: amnioskopija (7.1.2009 11:50:30)

a morš bit za amnioskopijo že kj odprta al ni treba???

Anja24 -> RE: amnioskopija (7.1.2009 11:56:48)

a morš bit za amnioskopijo že kj odprta al ni treba???

Ne. Jaz sem bila že n-krat, pa še zdaj nisem nič odprta. Meni osebno je AS zelo neprijetna in boleča (kljub sproščenim mišicam). No, se pa da preživet.

Delajo ti jo pa ponavadi ko si čez rok.

Ploha -> RE: amnioskopija (7.1.2009 12:16:29)

ojoj pol bo men tud boleča, ma kaj čem,....

katra55 -> RE: amnioskopija (7.1.2009 12:18:53)

Jaz sem bila 9 dni čez rok, pa mi je nikoli niso delal. Baje je v nekaterih porodnišnicah sploh ne delajo več.

Anja24 -> RE: amnioskopija (7.1.2009 13:55:18)

ojoj pol bo men tud boleča, ma kaj čem,....

Ah, ni rečeno...ne tako razmišljat...sej tolk hudo pa tudi ni, se potrpi.

Anja24 -> RE: amnioskopija (7.1.2009 13:57:41)

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Jaz sem bila 9 dni čez rok, pa mi je nikoli niso delal. Baje je v nekaterih porodnišnicah sploh ne delajo več.

Ja, nekateri so proti temu, tko da je sploh ne delajo.

A so ti potem sprožili porod po 9ih dneh?

katra55 -> RE: amnioskopija (7.1.2009 14:11:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Anja24

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Ja, nekateri so proti temu, tko da je sploh ne delajo.

A so ti potem sprožili porod po 9ih dneh?

Ja so  mi sprožili, ker je bila posteljica zrela in premalo plodovnice.

Stran: [1]