morfologija (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> morfologija (6.1.2009 14:42:25)

živjo.jaz sem bila en teden nazaj na morfologiji in ker ginekologinja ni videla srčka ( vseh štirih sten) me je poslala v porodnišnico na uz. otroček drugače zelo aktivno brca. me pa zanima zakaj mi je v materinsko knjižico napisala : nejasno uz videno srce ploda- add porod. kaj to pomeni? hvala za odgovore

Shuka -> RE: morfologija (6.1.2009 14:51:54)

Lohk, da je mela slabo UZ napravo lahko, da ni mela jasne slike lahko, da ni znala dobro pogledat, vsekakor pa pohvale, da te je dala naprej na pregled, eni bi se špilal boga eni so pa pametni. Nič ne skrbi, bo na drugem pregledu več jasno.

Nika v službi -> RE: morfologija (6.1.2009 15:49:33)

Tudi pri meni nečesa (hm, ne spomnim se več česa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]) ni videla in mi je svetovala samoplačniški UZ, da ne bi bila v negotovosti. Moja G nima povsem najnovejših aparatur, pa še jaz imam preceh kg preveč in se potem težko vidi.

V Dravljah je pa potem bilo vse super. Verjamem, da bo tako tudi pri tebi. Srečno!

Monni -> RE: morfologija (7.1.2009 21:14:55)

Bolj kot berem manj mi je jasno. Meni je sedaj ginekologinja dala napotnico za ultrazvok v bolnici, ki se opravi nekje v 20 tednu nosečnosti (torej gre verjetno za morologijo). Na napotnici je navedeno da gre za UZ fetalne anatomije. Na UZ v bolnico pa je rekla, da me je poslala izključno iz tega ker je pač potrebno imeti tudi drugo mnenje, saj je z otrokom vse v najlepšem redu. Sama mi je tudi sedaj v 16 tednu opravila ultrazvok, kjer je izmerila glavico, stegnjenico, pregledali sva prstke na rokah in nogah in je bilo vse v najlepšem redu.  Tako da ne vem v čem drugem je razlika med pregledom v bolnici in pregledom pri ginekologinji, razen za pridobitev drugega mnenja. A mi lahko katera bolj podrobno razloži razliko?

Anonimen -> RE: morfologija (8.1.2009 16:27:32)

Pri meni je bilo čisto isto. Ni se dalo srčka videt,obraza ne vem kaj vse..vse kar sem slišala je bila slabša vidljivost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ...baje je bil tudi obrnjen tako,ampak od morfologije sem pričakovala malo več, zvedela nisem namreč NIČ novega. Mi je dala napotnico za uz v mb porodnišnici, sem šla tja in sem naročena komaj konec meseca...kr nekaj no! Hvala bogu da je otročič zelo aktiven, drugače bi me že skrbelo. Naj povem da dr.Ozimič še zdaleč ni neka strokovnjakinja ampak daleč od tega...takoj ko rodim menjam ginekologinjo...vse kar nardi na pregledu je...ali se vredu počutite? in pa da mi kao zmeri do kod sega maternica,pa še to je zadnjič kr "na oko" napisala...sploh ne vem zakaj hodim tja...

Stran: [1]