vročina (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

SISI25 -> vročina (9.4.2005 21:13:32)

Moj Vid ima vročino 37,5 in tudi malo driske po vsakem obroku. Drugače je čisto dobre volje le malo bolj zaspan je kot ponavadi. Strah me je da ni kaj hudega pa ne vem kaj naj naredim glede na to ,da je vikend. A je imela katera kaj podobnega?
dlesni ga že nekaj časa srbijo ampak mislim, da zobki še niso. Star je 4 mesece in pol.

piščanc -> vročina (9.4.2005 21:35:23)

moje izkušnje so, da je pri dojenčku vročina šele 38.5. Če se ti zdi, da je potrebno mu daj Lekadol ali Calpol, ali svečko (kar imaš), ali pa ga malo majn obleči.

pri nas je bila to normalna temperatura

Urška* -> vročina (9.4.2005 22:03:13)

Tudi meni so rekli da je še to normalno.

lp:)

njokec -> vročina (9.4.2005 22:13:09)

Šestmesečni sinko je imel tri dni vročino od 37 - 38,5, nato je dobil po trebuščku osip - rdeče pikice. Diagnoza: šesta otroška bolezen.

Vseskozi je imel drisko in zvečer ter ponoči kar hude napade joka (kot bi ga mučili krči). Ne vem, če je to povezano z zgoraj omenjeno boleznijo (v literaturi ni omenjeno).

Po treh dneh so mu pikice izginile, drisko ima še vedno, upam, da bo noč mirnejša.
Še to: če ima drisko bodi pozorna, da ne bo dehidriral. Ravno danes sem na MON - u prebrala, da je vdrta mečava znak za dehidracijo.

Tudi mi smo se spraševali: zobki, infekcija, viroza,...

Želim vam čimprejšnje okrevanje.

Stran: [1]