Ali ima katera igračo Mali Vedi? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


TomTaylor -> Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:07:21)

Hčerki bi jo kupila za RD, pa me zanima, če je ta "computer" ok, ali je le brezvezna šara, ki jo otroci ne uporabljajo?




Mišni -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:09:36)

Mi imamo enega podobnega, afno, in meni se zdi O.K. Setrini otroci so imeli Malega vedija in so se več lez z njim igrali. Po moje je O.K.




Kerensa* -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:10:24)

Smo imeli enko, pa smo jo podarili naprej. Načeloma je OK in majhni otroci imajo kaj početi z njo, ampak moj se je prehitro naveličal (hiperaktivnež). In vedno me je motil mini ekranček. Lahko bi bil vsaj malo večji, no.




Mišni -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:10:58)

Aja, na nekaj pa kaže biti pozoren. Novejši otroški računalniki imajo miško in to je fajn, ker je tastatura precej trda in se malo težko s puščicami otrok pomika sem in tja. Za Malega vedija ne vem, ali ima miško ali ne. Fajn je, če že kupujete tak rač., da jo ima.




TomTaylor -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:14:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Aja, na nekaj pa kaže biti pozoren. Novejši otroški računalniki imajo miško in to je fajn, ker je tastatura precej trda in se malo težko s puščicami otrok pomika sem in tja. Za Malega vedija ne vem, ali ima miško ali ne. Fajn je, če že kupujete tak rač., da jo ima.


tole je pa koristna info, namreč hčerki je na domačem računalniku najbolj všeč miška, zelo rada jo premika po mizi in klika. In tudi na ekranu razume, kadar ji s puščico pokažem na kakšno slikico....Hvala, bom iskala tak (otroški) comp. z miško.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:22:59)

Naša ima Vedija-ampak unega brez miške,ker potem je naslednji za malo starejše otroke.
Naša ga veliko uporablja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dragana1 -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:27:05)

Mi smo jo lani hčerki podarili za božič in je imel tudi miško. Še zdaj se z njim igra. Se je pa njemu naučila brat črke in številke. Mi smo zelo zadovoljni z vedijem.




*alja* -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:27:34)

Ja je kar fajn, ima miško.
Moti me da ima res ful mali ekran in še osvetljen ni.

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ga je dobila letos od božička. Odvisno pa tudi koliko je stara. Naša je 3 leta in 4 mesece in je še ne zanima, ker ne zna sama iz ene igre v drugo in se naveliča. Po moje za kako leto bo to aktualno za njo.




Luni -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:33:57)

Naš tavelik je dobil Malega Vedija za Miklavža, ko je bil star tri leta; danes jih ima 11. Se pravi, da ga imamo že 8 let, še vedno dela kot šus, z njim se igra že tretji otrok! Mali vedi je zakon, je pa res, da je nekoliko dražji od drugih različic, samo po moje je toliko bolj kvaliteten




Anonimen -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:35:53)

Tudi naša Ana ga je dobila letos za novo leto, ker je prej skoz visela na mojem računalniku. Ima Malega Vedija z miško, pa se strinjam, da je za njo (5 let) še prezahteven. Lahko se sicer uči črke, ostalega pa še ne zmore. Ekran je pod kritiko, ker ni osvetljen in ker je premajhen.

Jaz sem upala, da bo nanj lahko kaj tipkala, kot to stalno počne na velikem računalniku, ampak te preproste funkcije MV žal nima. Tako da bi jaz rekla, da je bolj primeren za malo starejše otroke, tam kakšnih 7 let.




TomTaylor -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:49:45)

Se pravi, da MV za 3-letnico ni ravno primeren?




Mišni -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 11:54:21)

Ja, to pa res, da je za 3 leta najbrž še prezahteven. Sicer imajo različne, a ni en Mali vedi baby ali pa je en drug tudi v baby izvedbi?





k1 -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 13:44:49)

naša je dobla za 3.roj.dan, z njim pa se ful igra cca od 3,5 let dalje....




t5t6 -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 15:20:50)

Naš ga je dobil za 3 leta. Igrat se je bolj konkretno začel pri 3,5 in je bil do 5,5 ful aktualen, tudi mljajši sin ga je kar uporabljal. Je zelo poučen in meni je všeč, da ima majhen rekran, ker otroci ne tako not padejo kot pri pravem računalniku, ki jih kar posesa vase. Baterije zdržijo zelo dolgo, mi jih še nismo menjali.




t5t6 -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 15:28:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Tudi naša Ana ga je dobila letos za novo leto, ker je prej skoz visela na mojem računalniku. Ima Malega Vedija z miško, pa se strinjam, da je za njo (5 let) še prezahteven. Lahko se sicer uči črke, ostalega pa še ne zmore. Ekran je pod kritiko, ker ni osvetljen in ker je premajhen.

Jaz sem upala, da bo nanj lahko kaj tipkala, kot to stalno počne na velikem računalniku, ampak te preproste funkcije MV žal nima. Tako da bi jaz rekla, da je bolj primeren za malo starejše otroke, tam kakšnih 7 let.



Glede na izkušnje z mojimi otroci pa mislim da Mali vedi za 7 letnike sploh ni več aktualen, sej pri tej strosti imajo več ali manj vse kar ponuja že osvojeno. Po mojem tvoji hčerki ni OK, ker je bila navajena na pravi računalnik, ki je bistveno bolj zahteven in je popolnoma neprimerljiv z Vedijem, moje mnenje je da je tvoja hčerka prestara za Vedija ne pa premajhna. Naš 5 letnik se občasno še poigra z njim, 7 letnik pa ne, čeprav še nima pravega računalnika.




Anonimen -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 17:24:06)

Ne vem, če govoriva o isti stvari. Kako vendar naj bi petletnica znala vstavljati manjkajoče črke? Ali seštevati? Ali poznati smeri neba? Morda pa res obstaja več takih Vedijev? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ker to, kar ima Ana, je definitivno intelektualni nivo osnovnošolca.




Anonimen -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 17:27:15)


Tega sem jaz kupila in so baje zadovoljni.Za 5 letnega fantka.

Moder http://www.neckermann.si/artikel/3239902/Otroski-laptop-MAXI-AFNA-E262




TomTaylor -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 19:46:28)

No, jz sem jih šla danes, preden se zapičim v nakup in glede na vaše odgovore "preštudirat" v Mullerja (LJ). Btw, jih imajo več vrst (MV Junior, MV Baby, MV za punčke, MV za fantke, pa še en MV?, tistega z miško pa niso imeli, cene so od 30-50 evrov). MV Baby je za 3+ prav tako MV Junior, ampak tiste aktivnosti, ki jih vsebujeta so za našo 3-letnico po večini res še prezahtevne (seštevanje, zaporedje, manjkajoče črke). Mislim, da bi od 20 aktivnosti (MV Baby) znala kake 3.

Mislim, da zaenkrat nima smisla, bom pa o nakupu raje razmišljala drugo leto, ker drugače se mi pa zdi super "igrača".
Hvala vam za odgovore, so mi prišli zelo prav![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muška -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (6.1.2009 20:51:44)

tudi meni so tile komentarji prišli zelo prav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




t5t6 -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (7.1.2009 8:52:25)

Ja očitno pa jih je res ogromno vrst, ko smo ga mi kupili pred 4 leti jih ni bilo toliko in z Meta. nisva govorile o isti stvari.




ninocka -> RE: Ali ima katera igračo Mali Vedi? (7.1.2009 10:00:07)

Nas ga je dobil za bozicka letos (tistega rdecega), star je bo pa 3.5 let,  in se ful igra z njim. Sploh zanimivo mu je pritiskat crke in stevilke, pa eni dve igrci igra. In je v slabih 10 dneh se naucil neki crk in me zdaj, ko zvecer bereva knjigico, skoz sprasuje katera crka je pa to, a to je pa U, kako se jo pa napise...
Se pa z njim igra najvec 20 min, potem se igra s cim drugim, cez neki casa ga pa spet prime.




Stran: [1]