|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stiska
5.1.2009 23:33:43   
Edinka
Drage moje, vem, da ste že mnoge to preživljale, a jaz se prvič srečujem s tem občutkom. Eno leto že delava na naraščaju pa nič. Trenutno še ne veva, kaj je vzrok, a meni se zdi, da sem popolnoma spodletela kot ženska. Občudujem otroke prijateljev in v sebi jokam, ker sama ob sebi še nimam bitja, ki bi mi razvesetlil dneve. Želim si štručke ob sebi in se obenem sprašujem, kaj delam narobe, da je še ni.In kaj je narobe z mano, da je še ni. Pa saj pravzaprav ne gre za razlog, gre za to, da se mi zdi, da nisem opravila svoje naloge, svojega poslanstva, svoje naloge kot ženska. Zdi se mi, da sem spodletela na celi črti. Za znance si morava izmišljevati razloge, zakaj malčka še ni, in meni je to vedno težje.
Hvala vsem, ki ste to prebrali. Že zdaj mi je malce lažje, ko sem to napisala. Ne, lažem, ni mi. Ampak hvala vam vseeno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stiska
6.1.2009 0:16:52   
kajsica
Draga moja edinka!

Čeprav te ne poznam, te bom prvo nakurla user posted image ....pa kako lahko sploh tako razmišljaš....da si odpovedala kot ženska....kaj pa če so težave pri njemu......veliko je moške neplodnosti.

Lej vsaka zadeva se zgodi ob svojem času, bolj ko se boš pomilovala in se smilila sebi težje bo in verjemi  (iz lastnih izkušenj) na koncu se boš prepirala še z dragim in upaj da je vajina veza dovolj močna....tako da moj nasvet je, da se razvedri, začni mislit na kaj drugega, pojdita z dragim nekam in se sprostita, uživajta drug ob drugem, slončkajta takrat ko vama bo pasalo.......

Vem da je vse to težko sprejet, samo boš morala najprej vse zadeve pri sebi uredit in se ne toliko obremenjevati. Pa kaj če še ni....saj bo...samo pusti času čas....

To je to kar se tiče čustvene plati...kaj se da pa fizično narediti - v prvi vrsti, če se trudita že najmanj leto dni, pojdi do svoje G in naj te da naprej na preiskave v en neplodnostni center, oziroma če imaš dobrega G, potem te bo dal verjetno na kak klomifen, te pregledal, spremljal (moje mnenje)....žal ne poznam tvoje zgodbe tako da mi je tu težko sodit in podajat nauke. Res pa je najbolje, da se dogovoriš za pregled in poveš vse skupaj, pa se boste naprej odločali. Če pa ne zaupaš svojemu G potem naj ti da samo napotnico za neplodnostni center.

No toliko za sedaj, upam, da sem ti vsaj malo dvignila moralo.

p.s.
Za tvoj info in da boš vedela da ni za obupat; z mojim srčkom se trudiva za prvo bebico...ja letos bo 9 let in smo na IVF, tako da draga moja, vse te faze smo prešli in še vedno se ne damo in upamo in verjamemo v to, da bomo enkrat držali svoje sončke v naročju.

Pa obilo sreče!

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2009 0:30:14   
soncek30
Draga EDINKA,
to kar si napisala se ne strinjam z zeboj....koliko si stara,sprašujem zato,ker praviš da nisi opravila svoje naloge.....lepo te prosim,pojdi do svojega ginekologa,in mu reci,da delata veliko več kot eno leto na otroku....naj te da na preiskave,tudi mož ali fant naj gre do zdravnika,da bosta vedela kje sta.
Moreš pa vedet,da je veliko na psihi tudi,ne razmišljaj veliko o tem.
JAZ sem si tudi tako močno želela otroka,in sva delala na tem 4 mesece(prej sem mislala da to bo takoj),in sem se odločila ker je bil december,da bom bolj sproščena,se posvetila drug drugemu....in kaj je bilo,ravno v tistem mesecu sem zanosila,in danes imava našo princesko Nino,oktobra je bila 2 leti.

Tudi vama želim,da bi v letu 2009 zagledala user posted image aliuser posted image ,in dobila svojega zakladkauser posted image !

srečno

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2009 0:33:26   
rija
Edinka, zdaj pa nehaj kvasit blesarije.....user posted image

Zatajila kot ženska?
Potem bi se morala jaz direkt s stolpnice zabrisat!

Daj no...eno leto ni nič....vejetno jih tudi nimaš 40...in najbolj verjetno, da se še koga razen vaju tiče, kdaj bo naraščajuser posted image

Obremenjuješ se z brezveznimi stvarmi, ki samo fino pomagajo k temu, da ne zanosiš.

A hočeš brat mojo "grozoto"?

Ja, krivda je bila izključno samo pri meni....moj je imel bogovske rezultate....jaz pa dizaster na celi črti. Ni bilo da niso našli pri meniuser posted image  

In preden sem dobila prvo slikico z UZeja.....je minilo reci in piši 10 let.

In veš kaj, nikoli, pa res nikoli si nisem mislila, da sem zatajila kot ženska. Zatajila je narava in moj ex-blesav ginekolog, ki je v veliki meri pripomogel k temu, da sem se vlačila po bolnišnicah zadnjih 4-5 let.....

Torej skadi si enega, če kadiš.
Vtoči si enega, če se potem bolje počutiš.

Ampak pri priči nehaj tako razmišljati. Življenje je pred teboj in tudi ti boš najverjetneje imela to srečo, da boš nekoč stisnila k sebi malo kričalo.....ki ti bo pozneje reklo: mami, imam te lad do zvezdic in nazajuser posted image

Eni se pač vozijo po avtocesti, nekateri smo pa obsojeni na makadam. Tak ti je to.

< Sporočilo je popravil rija -- 6.1.2009 0:34:12 >

...vox populi...

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2009 0:37:36   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: kajsica

p.s.
Za tvoj info in da boš vedela da ni za obupat; z mojim srčkom se trudiva za prvo bebico...ja letos bo 9 let in smo na IVF, tako da draga moja, vse te faze smo prešli in še vedno se ne damo in upamo in verjamemo v to, da bomo enkrat držali svoje sončke v naročju.

še eno leto rabiš, da me šišneš.....saj bo......user posted image

...vox populi...

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2009 8:44:16   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Edinka, zdaj pa nehaj kvasit blesarije.....user posted image

Zatajila kot ženska?
Potem bi se morala jaz direkt s stolpnice zabrisat!

Daj no...eno leto ni nič....vejetno jih tudi nimaš 40...in najbolj verjetno, da se še koga razen vaju tiče, kdaj bo naraščajuser posted image

Obremenjuješ se z brezveznimi stvarmi, ki samo fino pomagajo k temu, da ne zanosiš.

A hočeš brat mojo "grozoto"?

Ja, krivda je bila izključno samo pri meni....moj je imel bogovske rezultate....jaz pa dizaster na celi črti. Ni bilo da niso našli pri meniuser posted image  

In preden sem dobila prvo slikico z UZeja.....je minilo reci in piši 10 let.

In veš kaj, nikoli, pa res nikoli si nisem mislila, da sem zatajila kot ženska. Zatajila je narava in moj ex-blesav ginekolog, ki je v veliki meri pripomogel k temu, da sem se vlačila po bolnišnicah zadnjih 4-5 let.....

Torej skadi si enega, če kadiš.
Vtoči si enega, če se potem bolje počutiš.

Ampak pri priči nehaj tako razmišljati. Življenje je pred teboj in tudi ti boš najverjetneje imela to srečo, da boš nekoč stisnila k sebi malo kričalo.....ki ti bo pozneje reklo: mami, imam te lad do zvezdic in nazajuser posted image

Eni se pač vozijo po avtocesti, nekateri smo pa obsojeni na makadam. Tak ti je to.

Edinka rija ti je zelo lepo napisala. Ne obupaj in ne misli tako, kot razmišljaš sedaj. Ukreni nekaj v tej smeri. Pojdi k G in zahtevaj preiskave. Želim ti veliko sreče.
Rija pa Kajsica vama pa svaka čast. user posted image  9 in 10 let je res velika doba. Huh si sploh nemorem predstavljat kak težko je to bilo. Vsekakor si zaslužita, da se da pred vama kapa dol. user posted image . Upma, da pri meni nebo tak dolgo trajalo. Bomo videli. user posted image
Lep pozdravček vsemuser posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2009 9:40:54   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: kajsica

p.s.

še eno leto rabiš, da me šišneš.....saj bo......user posted image

ne, ne, Rija  ti kar ostani veteranka tu gor na RR. Kajsica bo letos ujčkalauser posted image , bomo navijali z vsemi 4user posted image

Ne razumem pa tebe edinka, kdo ti je te besede vcepil v glavouser posted image , sama ali mož. Se sploh kdaj pogovarjata z možem o tej zadevi? In kaj potem on pravi? Midva sva delala na otroku 6 let, in vedno ko je pogovor nanesel na to, ob vsakem neuspehu,žalostnem dnevu, mi je mož stal ob strani in me spodbujal, pa niti enkrat mi dal vedet, da sem jaz kriva, če glih sem bila. Pa tudi sama si nikoli nisem rekla, da sem zatajila, raje sem se pobrala v roke, preštudirala cel internet, kaj lahko sama naredim za user posted image in nisem čakala na čudež, ki bi padel z neba, tudi G nisem več zaupala in jim verjela, saj so večkrat zatajili in mi v obraz povedali, da svojih otrok ne bom imela nikoli. Kaj si pa ti do zdaj naredila, razen da si v glavo vcepljaš neumnostiuser posted image . Tudi možu nisem nikoli rekla, naj si najde drugo, saj je z mano iz ljubezni in ne da bom mašina za rojevanje otrok.

Zato se poberi, pomerni se z možem, pejta na pregled in naredita nekaj zase. Za druge se ne menita, čeprav zelo dobro vem, da prav njihov ebesede znajo bolet, vendar se da preživet tudi to, saj živita svoje življenje in ne življenje drugih.

Če ti bo še vedno tako hudo, če boš še vedno tako mislila, pa se lahko obrneš na ginekološko kliniko v LJ, neplodnostna ombulanta, kjer imajo tudi psihologa za pare, ki ne morejo zanosit. Naj te ne bo sram ali strah, včasih pride trenutek, ko vsi rabimo tako pomoč, zato pogumno naprejuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 6.1.2009 9:43:43 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2009 10:21:40   
Edinka
Drage moje, hvala vsem. Tistim, ki ste me nahrulile in tistim, ki ste me spodbujale. Prav imate. Večinoma se dobro držim in gledam pozitivno, včasih pa pride kakšen dan, ko sem na dnu in točno to se mi je zgodilo včeraj. Morala sem nekomu povedati, da slišim kakšno spodbudno in kakšno krepko na svoj račun. Vsem tistim, ki se trudite že leta in leta pa res kapo dol za trdno voljo, optimizem in vero vase.
Naj povem le še to, da sem si takšne bedarije kar lepo sama vcepila v glavo. In res se je nalažje smiliti samemu sebi. Zdaj sem dobila brco v rit in čisto nepristranska mnenja. Naročila se bom pri ginekologu, potem bomo pa videli, kako naprej. Še enkrat hvala vsem, lep dan in da bi magični plusek zagledale čimprej.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2009 10:49:41   
Hope2
Moj plusek mi ravno spi v naročjuuser posted image , želim ti, da še letos izkusiš to srečo.

In lepo, da nisi vse skupaj vzela za grdo in da ti je brca pomagalauser posted image . Pejd k G, pa naj ti da napotnico za neplodnostno ambulanto. Ne se mu pustit, da te navaden G zdravi, ker boš tako lahko samo še dlje čakala in ker niti ni strokovnjak za te zadeve, ti lahko še kaj zašuštra. SREČNOuser posted image

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2009 16:34:50   
Anonimen
Kako lahko kaj takega sploh napišeš a si šla do G in se pogovrila z njim. Sej on bo najboljš vedu lahko je pa s tvojim kej narobe.

Midva sv skor dve leti delala na user posted image  poj je pa moj butast G le najdu vzrok da ne rata ble so ciste tko da sem mela laparo zdej je pa 4 krog po laparo pa nism obupala. Sej vem kako je to če majo frendice vse že otrokr sam ti še ne.

UPANJE UMRE ZADNJE TEGA SE JE PAMETNO DRŽAT

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
15.1.2009 1:31:01   
Victoryja
Draga Edinka in vse drage dame, ki si srčno želite otročička!

Naj Vam malce pomagam pri Vaši želji po otročku in če boste upoštevale vse spodnje načine, ki sem jih naštela, se Vam bo želja kmalu izpolnila, 100% garantirano!

Zakon privlačnosti

Ne vem, če ste slišali že za Zakon privlačnosti. Vse v tem vesolju s podobno energijo se privlači. Dobro privlači še več dobrega, slabo še več slabega.
Tudi ljudski pregovori govorijo že o tem: "Ko ima hudič mlade, jih ima več" in podobno.
Glede na to, da sem se skoraj celo leto vrtela v začaranem krogu depresije in teme ter probala razne načine, ki bi mi lahko pomagali, dejansko dolgoročno skoraj nič ni pomagalo.
Bila sem na robu obupa.
Potem pa mi je prišla pod roke knjiga Zakon privlačnosti (Načela abrahamovega nauka) (avtorja Esther in Jerry Hicks), ki me je zelo navdušila in navdajala s pozitivizmom vsakič ko sem jo vzela v roke. Iz te knjige bi vam povzela nekaj načel, ki vam bodo dejansko pomagali živeti in sprejeti stanje v katerem ste danes, hkrati pa vam prinese res tisto kar si želite.

1.)Svoje življenje ustvarjate v svojih mislih. Misli so prva faza uresničitve, zato pazite da bodo le te dobre, pozitivne,...usmerjajte jih v tisto, kar si želite in ne tisto, česar nočete. Torej, če si želite otročička,si predstavljajte da ga že imate in se ne osredotočajte na to kako ga ne morete imeti. S tem željeno samo odbijate.
2.) Vse je mogoče oz. nič ni nemogoče.
Vse kar si želite, lahko dobite, če le verjamete v to, da boste to prejeli. (Že Sveto Pismo to govori: "Vaša vera Vas bo rešila.") Otročka si morate vizualizirati.
3.)Za to vizualizacijo je najboljša tako imenovala "ustvarjalna delavnica". To samo pomeni, da si vsak dan vzamete 15 min in oddidete v tek prostor, kjer vam je prijetno in si v mislih predstavljajte sebe v situacijah v življenju, ki jih želite živeti. Ob tem se morate res počutiti dobro. In ne smete imeti dvoumnih misli, v smislu, da si sebe predstavljajte z otročičkom, hkrati pa imate negativne misli kot so "Pa kaj če pa ne morem zanositi". .
4.)Ker vesolje deluje v principu Misli-beseda-dejanje in ker je svoje misli težko nadzorovati, je najlažje, če greste v obratni smeri, od dejanja nazaj.
Torej, če že delujete kot da to, kar si želite, že imate in govorite, da to že imate, potem boste kmalu dobili tudi take misli, ki vam bodo dale tisto, kar si želite.
5.)In ko boste vse to počeli, se boste že sami po sebi počutili ful bolje in ko boste zanosile, sploh ne boste presenečene.
6.)Poleg tega vedite, da četudi rezultatov še nekaj časa ne bo, je to kar si želite, že na poti k vam. Vsakič ko se na kaj z mislimi osredotočate, začne celo vesolje delovati v tej smeri, da bi vi dobili tisto, za kar prosite. In bodite že v naprej hvaležni, da imate to, kar si želite. Če govorite: "Želim si otroka.", bo vesolje odgovorilo (po Aladinovem principu: "Tvoja želja, moj ukaz.") :"V redu, želi si." To pomeni, da si boste samo še bolj želeli otroka, otroka pa ne bo od nikoder. Govoriti morate:"Imam otročka." in kmalu ga boste imeli.

Rešitev težav nikoli ni znotraj problema, ki ga imate, ampak zunaj njega.  Ni preveč dobro preveč razpravljati o svoji težavi (razen z ginekologom in mozem, mogoce prijateljico, ne pa s kar vsakim), ker s tem se samo osredotočiš na težavo. Je že dobro, da se nekajkrat izpoveš, vendar potem se moraš usmeriti na tisto, kar si želiš.  Najtežje je narediti ta preklop, da začneš misliti in se počutiti pozitivno. Ko pa enkrat to storiš, stvari stečejo same od sebe. Zakon privlačnosti poskrbi za to.

Jaz sem, kot sem že prej opisala, sprobala marsikaj v svoji krizi, pa mi skoraj nič ni pomagalo. Ostala mi je le še ta teorija, da jo poskusim. In sem si rekla, če se hočem spraviti iz te krize, se moram sama začeti počutiti bolje, da bom privabila v življenje tisto, kar si želim. Sama pri sebi moram biti srečna, da bom potem dobila tisto, za kar mislim, da bi me lahko osrečilo še bolj.
Tako sem sama sebe začela prepričevati, da sem uredu. Tudi ob vprašanju, kako si, sem začela odgovarjati:"V redu, ful dobr, itd.", pa čeprav nisem bila. Seveda je trajalo kar nekaj tednov, da sem dosegla dobro počutje kot ga imam sedaj. Šlo je čez mnoge padce, ko sem že skoraj opustila vse skupaj, ampak zanimivo je to, da ko sem poskušala biti pozitivna in mi je za kako urco ratalo, se je naslednjič ta pozitivizem in dobro počutje postopno časovno širil, to pomeni, da sem bila dalj časa uredu. Seveda sem imela tudi padce v globino, ampak sem se veliko hitreje iz njih pobrala. Tudi zjutraj me ni več mučila tesnoba toliko močno in nisem se več vsako jutro jokala! Sama v sebi sem se počutila prerojeno. V moje življenje so postopoma začele prihajati stvari, ki so me osrečevale. S tem mislim na malenkosti, ki pa so mi vedno več pomenile in za katere sem bila ful hvaležna in si jih vztrajno zapisovala v dnevnik. In v roku 7 tednov sem se na zgoraj omenjeni način počutila že sama po sebi zelo fajn, ful srečna in mirna. Stvari v preteklosti sem videla v drugi luči, kar me je pomirjalo in mi dajalo nove zagone. Nato pa se je zgodil velik premik. Čudež. V moje življenje je res prišlo tisto kar sm si srčno in nadvse želela. Po tem, ko sem bila že sama tudi brez tega popolnoma zadovoljna in srečna. Ampak sedaj sem srečna še toliko bolj!

Prihodnost ustvarjamo s svojimi mislimi prav zdaj. In če moja realnost trenutno ni taka, kot si jo želim, jo moram v svojih mislih osredotočiti prav zdaj, da enkrat v prihodnosti bo taka kot si jo želim.

Pri vsem tem so mi zelo pomagale vse te knjige, ki vam jih iz srca priporočam, vredne so zlata!

• Zakon privlačnosti (Načela abrahamovega nauka) (avtorja Esther in Jerry Hicks)
  • Prosite, dano vam je (avtorja Esther in Jerry Hicks)
  • Osupljiva moč čustev (avtorja Esther in Jerry Hicks)
  • Pogovori z Bogom 1. del (avtor Donald Neal Walsch)
  • Pogovori z Bogom 2. del (avtor Donald Neal Walsch)
  • Pogovori z Bogom 3. del (avtor Donald Neal Walsch)
  • The Secret (avtorica Rhonda Byrne)
Prve tri knjige in zadnjo lahko berete kar tako, da nekje odprete in preberete kako stran (jaz sem jih tako brala po parkrat na dan in dale so mi ful energije za naprej), medtem ko je Pogovore z Bogom bolje brati od začetka do konca, da boste lažje razumeli.

Ko sem bila ful na tleh, sem obiskala eno predavanje o Vilinskih simbolih Marjetke Jeršak, ki je bilo enkrat oktobra v knjižnici. Tudi ti simboli so mi zelo pomagali, da sem jih začela risati in sem se hkrati počutila veliko bolje, ko sem jih narisala in jih nosila s seboj v žepu.
Če še niste slišali zanje, vam priporočim knjigo Kandelar 2 - Slovar vilinskih simbolov (avtorica Marjetka Jeršek). Več o teh simbolih, si lahko preberete na strani http://www.grid.si/marjetka_jersek/
Z nedeljskim dnevnikom se zdj da kupit take medaljončke s temi vilinskimi simboli. Vendar jih lahko tudi iz interneta enostavno na list s kulijem(barvnim, torej lahko je tud moder, samo črn ne sme bit) prerišete in listek spravite v žep, denarnico, glavno je, da je skoz v vaši avri. Več teh simbolov najdete na strani http://www.maia.si/Vilinski-simboli .

Obstaja tudi simbol za plodnost, tako da vam priporočam da si ga narišete in ga nosite v svoji avri.

Skratka drage moje, verjamem, da mi boste kmalu sporočile imena svojih otročičkov!

Pozdravčke vsem,
vse bo dobro, verjemite mi!

Victoryja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?