babylove -> previjanje (11.4.2005 15:50:35)
|
Replika na post od babu: Moje dete se je rodilo in živi v Franciji, torej je deležno tudi tukajšnjih 'doktrin', sama kot njegova mama pa vem iz prve roke, kako se stvari počnejo izven slovenskih meja. In lahko rečem, da se je tukaj večina stvari delala enako kot v Sloveniji, ampak pred dobrim desetletjem. Danes se pa za dojenčke skrbi in mamicam priporoča ravnanje v skladu z najnovejšimi raziskavami. Konkretno lahko naštejem nego popkovine, široko previjanje, spanje, kopanje. To so stvari, s katerimi sem se do zdaj srečala, verjetno se bom še s čim. Ne rečem, da je nov način ravnanja boljši kot star način, ker nimam izobrazbe na tem področju in o tem ne morem soditi. Nisem važna niti pametna, ker poznam novejši način ravnanja z dojenčki. Sem samo žalostna, ker ugotavljam, da je moja Slovenija najmanj desetletje zadaj s prakso pri dojenčkih! In ko sem to ugotovila, me je zmrazilo, ker sama dojemam Slovenijo kot lepo razvito državo. Zato sem že v več postih omenila, da bi moralo zdravstveno osebje ažurirat svoje znanje. Kadarkoli izvem kaj novega (drugačnega), pa to delim tudi s puncami na RR. Pri tem jih za razliko od nekaterih ne tretiram z nevestnimi in ne prepričujem v absolutno pravilnost nobene teorije, temveč jim dam sodobne teorije samo na znanje in vsaki v lastno presojo. Na živce mi pa gredo mamice, ki mislijo, da so pojedle vso znanost sveta, ko so si zapomnile zastarele nasvete iz materinske šole.
|
|
|
|