|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: folna kislina
6.1.2009 11:16:49   
petrazg
Jst sem pred zanositvijo jemala Tifol, ko sem zanosila sem pojedla kar mi je še ostalo. Sedaj jemljem Elevit in ga nameravam do konca nosečnosti in še med dojenjem... Tako kot pri prvem...

Ali tabletke jemati ali ne... vsaka zase ve...

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
6.1.2009 11:20:44   
tejčit
No jst sm šla danes kar po elevit ampak so kar fajn felike tablete to

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 27
6.1.2009 12:13:52   
lananai
Jst sem jemala Tifol - začela jemat nekje v 4. tednu, ker prej nisem vedla za nosečnost. Pojedla sem 2 škatli, potem sem nehala, ker so bili trije meseci mimo in mi je G rekla, da ni več potrebe. Pred zanositvijo nisem jemala nič.

Nehala sem tudi zato, ker sem mislila, da se mi mogoče tudi po teh tabletah spahuje... Pa se to ni nič izboljšalo. So pa te tabletke kar drage - skoraj 5€ za eno škatlo. user posted image  Kako je pa s cenami za ostale - Elevit,...?

(odgovor članu tejčit)
Neposredna povezava do sporočila: 28
6.1.2009 12:15:40   
lananai
Aja, kar se pa tiče vitaminov... Sem jih dosti pojedla tudi s sadjem in zelenjavo - je bilo edino, kar sem pojedla res z užitkom, ostalo sem se bolj matrala po grlu spravljat...

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.1.2009 12:21:47   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

Meni je G rekla, da mi ni treba jemat nič, ker včasih tudi niso. Zato nisem.
V 1user posted image  sem se nekaj trudila pa mi je bilo od tablet še bolj slabo pa sem nehala. Naša baba je čisto fejst punca.

Imaš pa pametno G. Pa je povedala še, koliko otrok se je včasih rodilo z napakami, umrlo v prvih letih življenja ipd...

Ne rečem, da bi vsaka mogla jesti vitamine, vsaka naj se odloči po svoje. Ampak G bi pa že lahko povedala, kakšno je stanje. Včasih so jih tudi zavijali v štručke, da se premikat niso mogli, pa tega ne počnemo več, dajali so jim sladkor zmešan z vodo, da so bili pridni, ali pa kar vino ipd...

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 30
6.1.2009 13:59:25   
bamoocham
Js jem folno že skos, od kar sem zvedela, da sem noseča.

Od mojga fanta sestri se hrbtenični kanal ni zaprl, ko je bila v trebuhu in so jo morali operirati, ko je bila stara 1 mesec. To je bilo 35 let nazaj, ko še niso imeli folnih kislin, pač so vse vitamine ipd. dobili s hrano. Mama je premalo tega jedla in vidite, kaj je bila posledica. So jo pa zdravniki nekaj zamuštrali pri operaciji in se ni izšlo, kot so pričakovali, ker so poškodovali živce in ne more hodit (samo z berglami lahko). Ampak ima voljo do življenja, je učiteljica in ima 2 zdrava otroka!!
Zato svetujem, da če le imate možnost, jejte folno kislino.
Ni vse le larifari in nateg, more bit neki na tem, da je dobro za razvoj otroka.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 31
6.1.2009 14:07:39   
Anonimen
Če je otroku namenjeno tudi tifol žal ne bo pkmagal.
Saj so bile tukaj na RR-ju ženske,ki so redno jemale tifol ,pa je imel otrok iste posledice.kanal se ni zaprl
če ješ dovolj hrane ki vsebuje tifol,ne potrebuješ nobenih dodatkov

(odgovor članu bamoocham)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
6.1.2009 14:34:13   
Najaa
Ugotovili so, da v redkih primerih pomanjkanje folne kisline lahko povzroči zastoj v rasti in s tem tudi smrt otroka. Sam po moje mora biti to pomanjkanje že zelooo veliko.

No, jaz jemljem. Škodi ziher ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
6.1.2009 14:39:31   
tulpek
Kaj pa, če ne ješ dovolj hrane, ki vsebuje folno? Meni sploh ne paše nič jest, kaj šele, da bi dovolj prave hrane jedla.
In ne verjamem, da je nekomu nekaj namenjeno. Skoraj, kot bi rekel: ne it na operacijo slepiča, če ni je namenjeno, se bo sam popravil...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
6.1.2009 15:03:28   
lananai
Kaj pa tiste, ki jim je stalno slabo prve mesece in vse izbruhajo? Potem dejansko tudi tabletke izbruhajo.

Po moje je to ful dedno (kot skor pri vsaki stvari). Je pa najbrž res, da lahko zadostna količina potrebnih vitaminov pomaga, da se kaka stvar pri plodu izboljša oz. popravi.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 35
6.1.2009 15:35:44   
bamoocham
Ne rečem, da je bila glavna napaka pri sestri zaradi tega, ker mama folne kisline ni jemala. Kaj pa veš, zaradi katerih drugih vzrokov se še je to naredlo. Mene je blo strah, da bi se to pri najinem otročičku ponovilo in hvala bogu, se je hrbtenični kanal lepo zaprl. 

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 36
6.1.2009 18:29:50   
Lidy
Pred nosečnostjo Elevit, pa sem bila zaprta in mi je bilo slabo (preverjeno zaradi tablet). Sedaj Tifol kot v 1user posted image  in po navodilih G do konca nosečnosti, ker je bil 1 CR.

Pomaga al ne, mi je vseeno, tudi to, da kar ti je namenjeno ti je namenjeno, OK - izivat usode zaradi tega kako je bilo včasih se mi zdi pa skrajno neodgovorno. Verjetno se niso kar na blef odločil zakaj je folna dobra. Ko se spomnim vržem vase tisto tabletko, škodi itak ne.

Uživajte in čim manj skrbi.

pa pa

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 37
7.1.2009 12:52:00   
avgust09
hvala lepa za vse odgovore

lepo user posted image  še naprej vam želim

user posted image

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
14.1.2009 13:54:08   
baby blue
meni je danes ginekologinja rekla da naj jo jemljem do 12. tedna nosečnosti. jemljem pa Centramed mami ki ima še dodatne vitamine

(odgovor članu avgust09)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?